Πρόσωπα

Ο Σβαμπ θα ισοφάριζε… σίγουρα: Ποτέ άστοχος σε πέναλτι, δυο φορές στην ίδια διοργάνωση! (video)

Ο Σβαμπ θα ισοφάριζε… σίγουρα: Ποτέ άστοχος σε πέναλτι, δυο φορές στην ίδια διοργάνωση! (video)

Η ιστορία κρατά… 10 χρόνια. Εννέα σεζόν. Και συνεχίζεται. Αν ο Στέφαν Σβαμπ αστοχήσει σε πέναλτι σε έναν θεσμό, δεν του ξανασυμβαίνει σε ολόκληρη την καριέρα του. Είχε χάσει πέναλτι με τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League απέναντι στη Μπεϊτάρ. Δεν θα έκανε και πάλι το ίδιο λάθος…

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9ο λεπτό από τη Χαρτς, από το σημείο του πέναλτι με εκτέλεση του Σανκλαντ, όμως μέσα σε 120 δευτερόλεπτα, φρόντισε να απαντήσει με το ίδιο… νόμισμα.

Ο Κωνσταντέλιας ζήτησε φάουλ εκτός περιοχής, ο διαιτητής – σωστά – άφησε πλεονέκτημα και ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, κέρδισε την ανατροπή, γεγονός φυσικά που δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί ούτε από τον VAR.

Η παράβαση ήταν προφανής και την ευθύνη ανέλαβε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Ο Στέφαν Σβαμπ στάθηκε απέναντι από τον Κλαρκ, τον έστειλε στην άλλη γωνία και το 1-1 στο 11ο λεπτό μόλις, από δύο πέναλτι, ήταν γεγονός.

Όταν ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, φάνταζε ιδιαίτερα ψύχραιμος. Πολλοί θα σταθούν στην εμπειρία του. Άλλοι στην ικανότητα που τον διακατέχει ούτως ή άλλως στο παιχνίδι του, να μοιάζει πάντα ήρεμος.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα στατιστικό που ο αρχηγός του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει και συνεχίζει να τηρεί από τη σεζόν 2013-14 και έπειτα. Το γεγονός να μην αστοχεί ποτέ, δύο φορές στην καριέρα του, σε εκτέλεση πέναλτι, στην ίδια διοργάνωση.

Για να το καταστήσουμε πιο σαφές, αρκεί να επισημάνουμε πως ο Σβαμπ έχει σκοράρει σε 28 πλέον εκτελέσεις πέναλτι, έχοντας αστοχήσει μόλις σε επτά. Και οι έξι από αυτές έχουν λάβει χώρα σε διαφορετικό θεσμό. Η μοναδική κοινή περίπτωση χρονολογείται πριν από εννέα χρόνια, στην δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας, όταν αγωνιζόταν στην Αντμίρα Βάκερ Μέντλινγκ.

Έκτοτε, έχει χάσει μόλις τέσσερα πέναλτι, όλα σε διαφορετικές διοργανώσεις. Ένα στο Κύπελλο της Αυστρίας με τον ίδιο σύλλογο και τρία με τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο στο Κύπελλο Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2021, απέναντι στη Λαμία και ακόμη δύο, εντός του 2023, γεγονός που φυσικά του συνέβη, για πρώτη φορά μετά το 2014.


Ο λόγος για το ματς της Τούμπας με τον Άρη, τον Ιανουάριο, στη νίκη με 1-0 του ΠΑΟΚ, για να φύγουμε από τη Super League και να καταλήξουμε φυσικά και στην πιο πρόσφατη περίπτωση.


Το 0-0 με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2023-24. Αστόχησε στην εκτέλεση, έμεινε η «λευκή» ισοπαλία μέχρι τέλους, αλλά ο Σβαμπ δεν δίστασε να εκτελέσει και τα δύο επόμενα πέναλτι που έκαναν την εμφάνισή τους στον δρόμο του ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα.


Αυτό κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ και φυσικά αυτό απέναντι στη Χαρτς, με τον αρχηγό να ευστοχεί σε αμφότερα. Και να συνεχίζει την παράδοση που κρατά 10 χρόνια. Χάνει πέναλτι σε έναν συγκεκριμένο θεσμό; Το λάθος δεν θα επαναληφθεί ποτέ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0