Πρόσωπα

«Μιμήθηκε» τον Πολ Μέρσον και ξεκινά βασικός για 82η συνεχόμενη φορά με την Άρσεναλ ο Σάκα!

«Μιμήθηκε» τον Πολ Μέρσον και ξεκινά βασικός για 82η συνεχόμενη φορά με την Άρσεναλ ο Σάκα!

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος ξεκινά στη βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Premier League απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και «ισοφαρίζει» τον Πολ Μέρσον.

Είναι μόλις 21 ετών και αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της Άρσεναλ. Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι το μέλλον των «κανονιέρηδων», ανανέωσε το καλοκαίρι το συμβόλαιό του και έχει γίνει απαραίτητος για τον Μικέλ Αρτέτα, όντας έτοιμος να καταγράψει την 182η συμμετοχή του με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Ξεκινά βασικός, όπως άλλωστε αναμενόταν, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και η 82η διαδοχική συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα σε επίπεδο Premier League, σηματοδοτεί και ένα σπουδαίο ρεκόρ για τον… οργανισμό της Άρσεναλ.

Πρόκειται για τον πρώτο παίκτη της που παίζει… ασταμάτητα για τόσο μεγάλο αριθμό, συνεχόμενων αγώνων στον 21ο αιώνα. Κανένας και… ποτέ δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο από το 2000 και έπειτα. Ποιος ήταν όμως ο τελευταίος που είχε θέσει το εν λόγω ρεκόρ;

Ο Πολ Μέρσον, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, τη δεκαετία του ’90, με τον Άγγλο μέσο να καταγράφει συνολικά 386 συμμετοχές με την Άρσεναλ, 89 γκολ και 30 ασίστ.

Απέχει αρκετά ο Μπουκάγιο Σάκα φυσικά από τους αριθμούς του. Αλλά μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι έχει κάνει και πόσο μεγάλη είναι η εξέλιξή του, από τη στιγμή που ενηλιώθηκε, στο «Έμιρεϊτς» και την Άρσεναλ;

Δείτε την ενδεκάδα που επέλεξε ο Μικέλ Αρτέτα, για την εξόρμηση απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας:

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0