Πρόσωπα

Καμάντα, Τομιγιάσου και Έντο: Κοινός παρονομαστής η Σεντ Τρούιντεν, πριν την ευρωπαϊκή αναγνώριση!

Καμάντα, Τομιγιάσου και Έντο: Κοινός παρονομαστής η Σεντ Τρούιντεν, πριν την ευρωπαϊκή αναγνώριση!

Τι κοινό έχουν ο μεσοεπιθετικός της Λάτσιο, το δεξί μπακ της Άρσεναλ και ο χαφ της Λίβερπουλ; Εκτός σαφώς από την εθνικότητα τους, συνεργάστηκαν όλοι μαζί στο Βέλγιο σε μία ομάδα που επενδύει στο ιαπωνικό ταλέντο.

Η Σεντ Τρούιντεν αποτελεί μία μικρομεσαία ομάδα του Βελγίου χωρίς ιδιαίτερη ευρωπαϊκή παρουσία και με περιορισμένη ποιότητα στα αγωνιστικά της χαρακτηρίστηκα. Μέχρι εδώ δεν θα υπήρχαν ιδιαίτεροι λόγοι για να ασχοληθεί κανείς μαζί της, όμως από το 2015 και έπειτα η ομάδα άλλαξε πολιτική και εστίασε στην αγορά της Ασίας και συγκεκριμένα σε Ιάπωνες ποδοσφαιριστές.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια πολλά ταλέντα «ξεπετιούνται» συχνά πυκνά με καταγωγή από την χώρα του… ανατέλλοντος ηλίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγήθηκε και η Σεντ Τρούιντεν, καθώς από το 2015 μέχρι και σήμερα έχει αποκτήσει (δανεικούς ή με μεταγραφή) συνολικά 22 ποδοσφαιριστές. Η Ιαπωνία αποτελεί την χώρα με τους περισσότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην ομάδα, με εξαίρεση σαφώς τους Βέλγους.

Takahiro Sekine scores debut goal for Sint-Truiden, Daichi Kamada two  assists – CoolJapan Soccer

Βέβαια η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας δεν έχει δει καμία ιδιαίτερη εξέλιξη εκ τότε, όμως είχε καταφέρει να συνδυάσει στον αγωνιστικό χώρο μεγάλα ονόματα που έχουν απασχολήσει πολλάκις τον τελευταίο καιρό την επικαιρότητα.

Την σεζόν 2018/19 Σεντ Τρούιντεν είχε στο ρόστερ της τους Ντάιτσι Καμάντα, Τακεχίρο Τομιγιάσου και Γουατάρου Έντο.

Ο Καμάντα είχε αποκτηθεί δανεικός από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέχρι να αποτελέσει βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, οδηγώντας την έως και την κατάκτηση του Europa League το 2022. Πλέον ο Ιάπωνας θα είναι μόνιμος κάτοικος Ρώμης για λογαριασμό της Λάτσιο, που τον απέκτησε ως ελεύθερο αυτό το καλοκαίρι.

Ο Τομιγιάσου αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο στο Βέλγιο μέχρι να δαπανήσει η Μπολόνια επτά εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες του. Πλέον ο Ιάπωνας δεξιός μπακ αγωνίζεται στην Άρσεναλ και τις τελευταίες δύο σεζόν έχει σημειώσει 20+ συμμετοχές με τη ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Welcome Takehiro! | Tomiyasu signs for Arsenal | News | Arsenal.com

Τέλος το όνομα που λίγοι ήξεραν και αμέσως έσπευσαν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν για αυτόν. Ο Έντο αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ και αυτός όπως οι προαναφερθέντες πέρασε από την Σεντ Τρούιντεν. Ο ίδιος έμεινε μόλις για ένα χρόνο, την σεζόν στην οποία αναφερόμαστε, μέχρι να αποχωρίσει για την Στουτγκάρδη.

Την σεζόν 2018/19 λοιπόν οι τρεις τους βρέθηκαν όλοι μαζί στο Βέλγιο και βοήθησαν την Σεντ Τρούιντεν να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 7η θέση. Εννέα χρόνια είχε να φτάσει τόσο ψηλά στην βαθμολογία και την σεζόν 2009/10 που κατάφερε να μπει στην 5αδα.

Fortuna Düsseldorf 1895: F95 empfängt VV St. Truiden

Τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πλέον στην «αφρόκρεμα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είχαν παρόμοια… αφετηρία.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0