Πρόσωπα

Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Ο «Μίδας» Μέσι ξεπέρασε τον Άλβες και τις έκανε… 44! (video)

Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Ο «Μίδας» Μέσι ξεπέρασε τον Άλβες και τις έκανε… 44! (video)

Ό,τι αγγίζει ο Λιονέλ Μέσι μετατρέπεται σε… χρυσάφι κι ο Αργεντινός κατάφερε και κατέκτησε κούπα… και με την Ίντερ Μαϊάμι σε ένα απίστευτο ματς, ξεπερνώντας έτσι τον Ντάνι Άλβες ως τον ποδοσφαιριστή με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ένας και μοναδικός! Ανεπανάληπτος Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σήκωσε άλλο ένα τρόπαιο στη νίκη της Ίντερ Μαϊάμι στα πέναλτι επί του Νάσβιλ του… Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μία στιγμή απόλυτης καταξίωσης για τον Αργεντινό, την οποία θα την μνημονεύουμε και για την υπέροχη κίνηση να παραδώσει το περιβραχιόνιο στον αρχικό αρχηγό της ομάδας, Γέντλιν, και να σηκώσουν… μαζί την κούπα.

Έφτασε πια… ταβάνι και δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να συγκριθεί με εκείνον από άποψης τίτλων. Κι αυτό διότι εκείνοι φαίνονται να τον «κυνηγάνε» και όπου πάει να τον «ακολουθούν». Το Leagues Cup ήταν ο πρώτος που κατέκτησε η αμερικανική ομάδα στην ιστορία της και αυτή ήρθε μετά από μία απίστευτα… κακή σεζόν, που βελτιώθηκε μονάχα όταν εμφανίστηκε ο «Μίδας».

Η Ίντερ Μαϊάμι είχε το χειρότερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα του MLS κι όμως, με το που ήρθε ο Μέσι άλλαξε όλη η ψυχολογία του συλλόγου και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είδε τον πρώην σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα να κάνει… μαγικά πράγματα στο γήπεδο. Γκολ, γκολ και… ξανά γκολ, αφού βρήκε δίκτυα σε κάθε παιχνίδι της στο «δρόμο» προς την κορυφή.

Έτσι, έφτασε τους 44 τίτλους στην καριέρα του, ξεπέρασε τον πρώην συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα», Ντάνι Άλβες (43), και φρόντισε να μείνει για έναν… ακόμη λόγο ανεξίτηλα στα «βιβλία» ιστορίας του ποδοσφαίρου. Μοναδικός Μέσι

Αναλυτικά τα 44 τρόπαια του Μέσι:

10 Πρωταθλήματα Ισπανίας

7 Κύπελλα Ισπανίας

8 Σούπερ Καπ Ισπανίας

4 Champions League

3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων

3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ

2 Πρωταθλήματα Γαλλίας

1 Σούπερ Καπ Γαλλίας

1 Παγκόσμιο Κύπελλο (2022)

1 Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 (20050

1 Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008)

1 Κόπα Αμέρικα (2021)

1 Finalissima (2022)

1 Κύπελλο Leagues Cup

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0