Πρόσωπα

Γαλανόπουλος, Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, έχουν κι ελληνικές «υπογραφές»! (video)

Γαλανόπουλος, Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, έχουν κι ελληνικές «υπογραφές»! (video)

Ευρωπαϊκές βραδιές από τα παλιά για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, είτε με μεγάλες προκρίσεις, είτε με μεγάλες νίκες. Και για τους τρεις, όμως, με ένα Ελληνόπουλο πρωταγωνιστή!

Βραδιές για να τις θυμάσαι, γεμάτες συγκινήσεις. Βραδιές που είχαμε ξεχάσει πώς είναι, τουλάχιστον σε τέτοια... ποσότητα.

Η ΑΕΚ «άνοιξε» τον χορό, σε μία συναισθηματικά φορτισμένη αναμέτρηση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε «όρθιος» στο Βελοντρόμ και πέταξε εκτός Champions League τη Μαρσέιγ. Ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο στο φινάλε και απέδρασε από την έδρα της Γκενκ. Στο ίδιο «μονοπάτι» κι ο ΠΑΟΚ, που χωρίς τόσες συγκινήσεις, ξεπέρασε το εμπόδιο της Χάιντουκ. Δεν είναι αυτή, όμως, η μόνη διαφορά.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, πέραν της... έκρηξης χάρις των γκολ στο φινάλε, είχαν κι έναν άλλον «κοινό παρονομαστή»: λυτρώθηκαν από τρία Ελληνόπουλα!


Ο Κώστας Γαλανόπουλος, ένα παιδί που έχει περάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια λόγω τραυματισμών, έδωσε τη νίκη στην «Ένωση», μέσα στο Μαξιμίρ και με τον πανηγυρισμό του, έκανε ολόκληρη την Ελλάδα να τον χειροκροτήσει.



Ο Φώτης Ιωαννίδης, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στην περσινή σεζόν, είχε το ψυχικό σθένος να πάρει την μπάλα στα χέρια και να την στήσει στη βούλα, στο 90+8'. Μέσα σε ένα Βελοντρόμ που... έβραζε, γνωρίζοντας πως σε περίπτωση που αστοχούσε, άφηνε τους «πράσινους» εκτός Champions League. Εν τέλει, όχι μόνο σκόραρε στέλνοντας την μπάλα στο «Γ», αλλά το ξαναέκανε όταν χρειάστηκε στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας».



Το βράδυ της Πέμπτης (17/08) ήρθε η σειρά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Ένας ακόμα Έλληνας που ήρθε από τον πάγκο (όπως και οι δύο προαναφερθέντες), για να «στείλει» τον Ολυμπιακό στα Play Off του Europa League, με μία προσωπική ενέργεια από την αρχή έως το τέλος, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στη Γκενκ.



Στο τέλος, τα τρία αυτά γκολ, απαντούν και στο ερώτημα αν υπάρχουν Ελληνόπουλα και αν αξίζουν ευκαιρίες: Υπάρχουν και τις ευκαιρίες τους τις «αρπάζουν» από τα... μαλλιά!

Υγεία να έχουν και σε ένα ποδόσφαιρο υψηλών απαιτήσεων, που με την καθιέρωση των πέντε αλλαγών δεν στηρίζεται μόνο στην αρχική ενδεκάδα αλλά και όσοι έρθουν από τον πάγκο είναι εξίσου σημαντικοί, αποδεικνύουν ότι ξέρουν πώς να χαράξουν τον δρόμο τους.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0