Πρόσωπα

Πώς να ξεχάσει ο Αλεξανδρόπουλος το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη; Περίμενε… 947 ημέρες για αυτό! (video)

Πώς να ξεχάσει ο Αλεξανδρόπουλος το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη; Περίμενε… 947 ημέρες για αυτό! (video)

Την προηγούμενη φορά που σκόραρε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ο Απόλλων Σμύρνης βρισκόταν στη Super League, ο ίδιος δεν είχε ακουστεί για το εξωτερικό και μία ενδεχόμενη συνάντηση με την Γκενκ, δεν θα του περνούσε από το μυαλό. Όλα χρειάστηκαν… 947 ημέρες για να γίνουν πραγματικότητα και ο Έλληνας διεθνής δεν θα ξεχάσει ποτέ το ταξίδι στο Βέλγιο με τον Ολυμπιακό!

Πέρασαν 2,5 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν Ιανουάριος του 2021 και γυρνάμε τον χρόνο πίσω, όταν ακόμη βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους και αγωνιζόταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τότε που ο Έλληνας μέσος βρισκόταν σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση, λίγους μήνες προτού η Σπόρτινγκ Λισαβώνας αποφασίσει να πληρώσει τους «πράσινους», για να τον μεταφέρει στην Πορτογαλία.

Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Βόλο, για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το 2-0 στο 51ο λεπτό, για να δώσει επί της ουσίας την πρόκριση στην ομάδα του, μετά το τελικό 2-1.


Δύο μήνες νωρίτερα, είχε λάβει χώρα το «παρθενικό» γκολ της καριέρας του, στην 1η αγωνιστική της σεζόν 2020-21. Ξανά εντός έδρας ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ξανά τρίποντο, αυτή την φορά πιο εμφατικά.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικρατούσε με 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και ο Αλεξανδρόπουλος διαμόρφωνε το τελικό αποτέλεσμα, στο 83’, με σουτ εκτός περιοχής.


Από εκείνα τα δύο γκολ, μεσολάβησαν σχεδόν 2,5 χρόνια. Για την ακρίβεια, από το τέρμα κόντρα στον Βόλο, έχουν παρέλθει 947 ημέρες, 31 μήνες και 135 εβδομάδες. Θα το είχε λησμονήσει πιθανώς και ο ίδιος, αλλά το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για να τον… αποζημιώσει.

Στην δεύτερη εμφάνιση της καριέρας του με τον Ολυμπιακό, σημείωσε και το τρίτο του γκολ σε κάθε επαγγελματική κατηγορία και διοργάνωση. Σε μία υπέροχη ατομική προσπάθεια, σκόραρε με υπέροχο σουτ με το δεξί, έκανε το 1-1 και χάρισε την πρόκριση στους «ερυθρολεύκους» απέναντι στην Γκενκ, στο 95ο λεπτό!

Τρία γκολ, ισάριθμες διαφορετικές διοργανώσεις, με 947 ημέρες να μεσολαβούν από την τελευταία φορά που πανηγύρισε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Άξιζε όμως. Αυτό και αν δεν θα λησμονήσει ποτέ… Το πρώτο του γκολ εκτός έδρας, στο «παρθενικό» του παιχνίδι μακριά από το «σπίτι» της ομάδας του στην Ευρώπη. Τι μέρα για τον 21χρονο χαφ του Ολυμπιακού!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0