Πρόσωπα

Τα 5+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Βραζιλιάνο Αράο που φέρνει ο Παναθηναϊκός!

Τα 5+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Βραζιλιάνο Αράο που φέρνει ο Παναθηναϊκός!

Τα 5+1 πράγματα που πρέπει να μάθετε για τον Ουίλιαν Αραό, που παίρνει ο Παναθηναϊκός, μετά την τεράστια πρόκριση επί της Μαρσέιγ.

Σε ηλικία 31 ετών, ο Βραζιλιάνος Ουίλιαν Αράο έρχεται στον Παναθηναϊκό από τη Φενέρμπαχτσε και το BN Sports σας αποκρυπτογραφεί κάποια βασικά χαρακτηριστικά του που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε καλύτερα τι μπορεί να περιμένουν ο Γιοβάνοβιτς και οι «πράσινοι» από αυτή την μεταγραφή.

-Ξεκίνησε από τις  μικρές ηλικίες στη Σάο Πάουλο και τον πήρε η Κορίνθιανς που όμως τον έδωσε διαρκώς δανεικό. Σε έναν από τους δανεισμούς του το 2013 στην Πορτουγκέζα ξεκίνησε ως 6άρι. Σε ένα ματς που έπαιξαν αντίπαλοι τον παρατήρησε   ο Ρικάρντο Γκόμες, ο οποίος τον ζήτησε ως δανεικό στην Μποταφόγκο το 2015. Εκεί έκανε ως 6άρι, μια φοβερή σεζόν και βοήθησε τα μέγιστα ο στην άνοδο της Μποταφόγκο

Φλαμένγκο ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε την αξία του και τον απέκτησε και εκεί πήρε τίτλους. Δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας και δυο Κόπα Λιμπερταδόρες μάλιστα και η άφιξη του  Ζόρζε Ζεσούς τον… απογείωσε. Η Φλαμένγκο με τον Ζεσούς έγινε εξαιρετική, παίζοντας φουλ επίθεση και μετατράπηκε στην πληρέστερη  ομάδα που είδαμε μετά από χρόνια στην Λατινική Αμερική, έπειτα από τη Μπόκα Τζούνιορς του Μπιάνκι στις αρχές του 2000.

-Ο Πορτογάλος τεχνικός τον χρησιμοποίησε ως 8άρι αλλά αγωνίστηκε και ως επιτελικός  χαφ με Έβερτον Ριμπέιρο δεξιά και Αρασκαέτα αριστερά.  Κατέκτησε τα πάντα στη Βραζιλία και γενικά  στην Λατινική Αμερική και ήταν από τους κορυφαίους στο Μουντιάλ συλλόγων το 2019 όπου στον τελικό με την Λίβερπουλ ξεχώρισε. Ωστόσο ένα γκολ του Φιρμίνο έδωσε τη νίκη τότε στην αγγλική ομάδα με 1-0 που σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη

-Δεν είναι χαφ που καταστρέφει αλλά ξέρει να το κάνει. Κυρίως θέλει να του δώσεις όλο το κέντρο να φτιάξει να δημιουργήσει, να οργανώσει, ακόμα και να σκοράρει. Έπαιξε ακόμα και στόπερ γιατί έχει ύψος και δεν μιλάει ούτε γκρινιάζει. Ο Γιοβάνοβιτς αυτό θα το εκτιμήσει πολύ.

-Πήγε στην Φενέρ όταν στον πάγκο της κάθισε ο Ζόρζε Ζεσούς. Ο πορτογάλος που τον λάτρευε από την παρουσία τους μαζί στη Φλαμένγκο χωρίς καν να περάσει από το μυαλό του το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη τον πήρε στην Τουρκία. Παίζοντας συνολικά 43 ματς ήταν βασικότατος στην Φενέρ, αλλά ο ερχομός του Φρεντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλάζει τα σχέδια της τουρκικής ομάδας.

-Στην εθνική Βραζιλίας που δεν είναι βέβαια εύκολο να παίξεις και ειδικά στα χαφ όπου οι καλοί ποδοσφαιριστές είναι δεκάδες, αγωνίστηκε μία φορά το 2017 σε μία αναμέτρηση εναντίον της Κολομβίας.

Το σίγουρο είναι ότι με την μεταγραφή του Παναθηναϊκός αποκτά έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι και ουσιαστικά τα χρήματα που θα στοιχίσει τα έχει βγάλει το τριφύλλι, με την πρόκριση απέναντι στην Μαρσέιγ και τα έξτρα 5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πάρει από την UEFA για την συμμετοχή του (ακόμα κι αν αποκλειστεί) στην φάση  των πλέι οφ του Champions League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0