Πρόσωπα

Ρομέλου Λουκάκου: Ο μεγάλος ανεπιθύμητος των Τσέλσι και Ίντερ, «τρώει άκυρο» και από τη Γιουβέντους μετά από πρωτοφανή… λαϊκή απαίτηση (video)

Ρομέλου Λουκάκου: Ο μεγάλος ανεπιθύμητος των Τσέλσι και Ίντερ, «τρώει άκυρο» και από τη Γιουβέντους μετά από πρωτοφανή… λαϊκή απαίτηση (video)

Το πρόσωπο των ημερών έχει γίνει ο Ρομέλου Λουκάκου, αλλά για τους λάθος λόγους. Ο Βέλγος στράικερ έχει εξελιχθεί στον πιο μισητό παίκτη, με τους οπαδούς της Γιουβέντους να διαμαρτύρονται μπροστά στο ενδεχόμενο της συμφωνίας του με τη «Γηραιά Κυρία». Την ίδια ώρα Τσέλσι και Ίντερ έχουν «κλείσει την πόρτα» στον 30χρονο που κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς ομάδα!   

Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι αυτή την περίοδο του πιο μισητό πρόσωπο στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι εικόνες που είδαμε με την εισβολή των φιλάθλων της Γιουβέντους στον αγωνιστικό χώρο δεν έχουν προηγούμενο! Ποτέ άλλοτε δεν έχει παρέμβει ο κόσμος μίας ομάδας πιο άμεσα προκειμένου να αποτρέψει κάποια μεταγραφή, παρά το ότι έχουν υπάρξει αντίστοιχες περιπτώσεις όπου ο παίκτης δεν τυγχάνει αποδοχής.

Οι οπαδοί της «βέκια σινιόρα» ήταν εξαγριωμένοι στο άκουσμα της είδησης πως ο Βέλγος φορ συζητάει με τη διοίκηση της ομάδας τους, προκειμένου να εγκατασταθεί στο Τορίνο. Τον περασμένο Απρίλιο σε ένα ματς του Coppa Italia είχε επικρατήσει χαμός όταν η Ίντερ είχε ισοφαρίσει τους «μπιανκονέρι» με το Λουκάκου να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

Ο πανηγυρισμός του 30χρονου επιθετικού δεν είχε αρέσει καθόλου στους οργανωμένους της «Γιούβε» που αντέδρασαν έντονα εξαπολύοντας ρατσιστική επίθεση κατά του παίκτη, η οποία τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου σε 171 άτομα.

Ο κόσμος της Curva Sud ύψωσε πανό κατά του Ρομέλου Λουκάκου, γράφοντας «έχουμε ήδη αναπληρωματικό τερματοφύλακα». Έτσι τον αποκαλούσαν κοροϊδευτικά επειδή είχε τη τάση να    επεμβαίνει σε κρίσιμες φάσεις αλλάζοντας την πορεία της μπάλας όταν αυτή πήγαινε προς το τέρμα.

Μετά από τη «θύελλα» αντιδράσεων που ξέσπασε εξαιτίας των δημοσιευμάτων που θέλουν το Βέλγο να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Αλέγκρι, είναι μάλλον απίθανο το να αποδώσουν καρπούς αυτές οι συζητήσεις.

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει και ο Λουκάκου βρίσκεται χωρίς ομάδα!  Περιττό το να αναφέρουμε πως είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητος και στην Ίντερ, με τους «νερατζούρι» να τον αποκαλούν «προδότη».

Ο ίδιος ο Ζανέτι μίλησε για την υπόθεση του 30χρονου φορ, λέγοντας πως είναι εξαιρετικά απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα. Αμφισβήτησε τον επαγγελματισμό του λέγοντας ότι το να συζητάει παράλληλα με άλλες ομάδες χωρίς  να ενημερώσει συνιστά… προδοσία.

Εκτός των όσων έχουν συμβεί εκτός αγωνιστικού χώρου, η απόδοση του όσο καιρό φόρεσε τη φανέλα της ομάδας ήταν κατώτερη των προσδοκιών, σύμφωνα με άτομα της διοίκησης της Ίντερ. Εάν η κεφαλιά του στον τελικό του Champions League είχε καταλήξει στον στόχο, μπορεί να τον είχε κάνει ήρως χαρίζοντάς του την εξιλέωση, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι…   

Το κλίμα στο ιταλικό πρωτάθλημα φαίνεται πως δεν σηκώνει πια το Λουκάκου, ο οποίος δεν έχει καμία εναλλακτική λύση την ώρα που και στην Τσέλσι αποτελεί persona non grata.

Ο νέος τεχνικός των «μπλε», Μαουρίσιο Ποτσετίνο, δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα του να επιστρέψει ο Βέλγος επιθετικός στο Λονδίνο. Για την ακρίβεια, του έχουν ήδη δείξει την πόρτα της εξόδου μιάς και ο 30χρονος δεν είχε καν συμπεριληφθεί στην αποστολή για την προετοιμασία.

Οι μέρες του στους «μπλε» είναι μετρημένες και η δημοτικότητά του ολοένα και πέφτει. Ένας παίκτης που κάποτε σκόραρε κατά μέσο όρο 30 γκολ σε λιγότερες από 50 εμφανίσεις, πλέον βλέπει την καριέρα του να γκρεμίζεται ενώ ο κόσμος, το μοναδικό πράγμα που αγαπάει σε εκείνον είναι το να τον μισεί.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0