Πρόσωπα

ΑΕΚ: Κάθε «μάχη» του Αραούχο με τον χρόνο, είναι άνιση!

ΑΕΚ: Κάθε «μάχη» του Αραούχο με τον χρόνο, είναι άνιση!
Ο Σέρχιο Αραούχο απέδειξε για μία ακόμα φορά, πως όταν δίνει «μάχη» με τον χρόνο για την επιστροφή του από έναν τραυματισμό, έχει τον τρόπο για να γείρει τις πιθανότητες προς το μέρος του. Μιας και πριν τον τελευταίο, υπάρχουν δύο ακόμα «τρανταχτές» περιπτώσεις που επέστρεψε -πολύ- νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Επιστροφή σε χρόνο-ρεκόρ για τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά όσοι τον έχουν παρακολουθήσει και σε προηγούμενες αποθεραπείες του, το είχαν ήδη στο πίσω μέρος του μυαλό τους ως σενάριο!

Ο «Απάτσι» της ΑΕΚ έχει αποδείξει πως είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό και αν η τύχη του γυρίσει την πλάτη, μέσω σοβαρού τραυματισμού, θα χαράξει τον δρόμο της επιστροφής του. Ακριβώς ό,τι έκανε και τώρα.

Τέσσερεις έως πέντε μήνες αναμενόταν να απουσιάσει, ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση από την 21η Απριλίου, όταν και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Για την ακρίβεια σε συρραφή του έσω μηνίσκου στο αριστερό γόνατο και ταυτόχρονα, υπήρξε επεμβατική διαδικασία για τον οπίσθιο χιαστό.


Εν τέλει, μετά από 3.5 μήνες, πιο συγκεκριμένα 107 ημέρες, προπονήθηκε κανονικά, «σπάζοντας» όλα τα κοντέρ!

Η υπομονή, η επιμονή, η πλήρης προσήλωση στο πρόγραμμα αποθεραπείας και τα ψυχικά αποθέματα που έχει αποδείξει πως διαθέτει, αλλά και η σούπερ δουλειά του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ, «γέννησαν» μία νέα επιστροφή σε χρόνο ρεκόρ. Και λέμε νέα, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά.

araujo.jpg

Ο αρχηγός της «Ένωσης» τέθηκε νοκ-άουτ στο φινάλε της περσινής σεζόν (2022/23), κάτι που είχε συμβεί τόσο σε αυτήν που προηγήθηκε (2021/22), όσο και σε αυτήν του τρίτου -και τελευταίου- δανεισμού του στην ΑΕΚ (2019/20).

Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, ο τραυματισμός ήταν ο ίδιος: θλάση β' βαθμού. Στην πιο πρόσφατη περίπτωση (Απρίλιος 2022), στον αριστερό προσαγωγό, ενώ στην πιο μακρινή χρονικά (Μάιος 2020), στον δεξιό τετρακέφαλο.

Σύμφωνα με τις τότε πρώτες εκτιμήσεις, ο Αραούχο θα απουσίαζε από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου έναν μήνα. Τελικά, και στις δύο επέστρεψε μέσα σε 16 ημέρες, δηλαδή στον μισό χρόνο απ' ό,τι υπολογιζόταν αρχικά!

αραουχο-750x430.jpg

Η φετινή (2023) δήλωσή του, λοιπόν, πριν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet
, δηλαδή πριν το «σφράγισμα» του νταμπλ από την ΑΕΚ, πως «αν αποφάσιζα μόνος, θα έπαιζα κι αύριο!» φαίνεται πως δεν εμπεριείχε δόση υπερβολής!

Ο Σέρχιο Αραούχο αποδεικνύει, σε κάθε δύσκολη συγκυρία, πως είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό. Πως το μότο ζωής «αν πέσεις εννέα φορές, να σηκωθείς δέκα», αυτός δεν το κάνει απλώς πράξη, αλλά και σε χρόνο -πολλές φορές- ασύλληπτο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0