Πρόσωπα

Θα ήταν αμαρτία να μην γίνει ο Πόνσε «κομμάτι» της ΑΕΚ του Αλμέιδα (video)

Θα ήταν αμαρτία να μην γίνει ο Πόνσε «κομμάτι» της ΑΕΚ του Αλμέιδα (video)
Αν υπήρχε λίστα ποδοσφαιριστών που φόρεσαν πρόσφατα τη φανέλα της ΑΕΚ και θα ταίριαζαν... γάντι στην τωρινή της εκδοχή, το όνομα του Έκι Πόνσε, θα βρισκόταν στην κορυφή της.
Από την ημέρα που οι ιδέες του Ματίας Αλμέιδα άρχισαν να βγαίνουν στο χορτάρι, το όνομα του Εσεκιέλ Πόνσε, «στριφογυρνούσε» στο μυαλό πολλών που τον είχαν δει στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ. Κι όπως φάνηκε, είχε περίοπτη θέση στο μπλοκάκι των ανθρώπων που «τρέχουν» τον μεταγραφικό της σχεδιασμό.

Η ΑΕΚ «σκάναρε» την αγορά, αναζητώντας έναν ποιοτικό φορ, συγκεκριμένου προφίλ: δυνατό, με την πίεση από την πρώτη γραμμή άμυνας στο... αίμα του και προφανώς, ικανό σκόρερ.

Δεν αμφισβητείται πως ο Πόνσε συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Έχει αφήσει, άλλωστε, τα διαπιστευτήριά του στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν τι να περιμένουν, αλλά μετά τα περσινά «ταχυδακτυλουργικά» του Αλμέιδα, γίνεται να είναι και σίγουροι, πως έχουν δει την καλύτερη εκδοχή του;

αλμειδα_αεκ.jpg

Ο «αρχιτέκτονας» της περσινής σεζόν, πήρε μία ομάδα που έμεινε εκτός Ευρώπης και με -σημαντικές- πινελιές, αλλά σε μεγάλο βαθμό με τον ίδιο κορμό, την έκανε αρχικά θελκτική στο μάτι και στο φινάλε, νταμπλούχο Ελλάδας. Μέσα σε δώδεκα μήνες!

Μόνο όταν ολοκληρωθούν οι πρώτοι μήνες αυτής της συνύπαρξης, θα φανεί πού έχουν βγάλει. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που σκόραρε 21 φορές σε μία σεζόν στην οποία η ΑΕΚ τερμάτισε 3η, στο -23 από τον πρώτο της Super League της σεζόν 2018/19.



Επιστρέφοντας στο τώρα, πάντως, το timing μοιάζει ιδανικό. Η ΑΕΚ βρήκε έναν παίκτη, σαν το κομμάτι που έλειπε από το αγωνιστικό της παζλ.

Δυνατός, μαχητικός και killer εντός περιοχής. Ιδανικός για το ατελείωτο πρέσινγκ, για γκολ διά... αέρος, αλλά και για κινήσεις χωρίς την μπάλα στα πόδια. Ένας παίκτης με κοινά στοιχεία, αλλά συνάμα διαφορετικός από τον Λιβάι Γκαρσία και τον Σέρχιο Αραούχο.

Παρουσιάστηκε ως πιο «καθαρό» 9αρι στην ΑΕΚ του 2018/19 (ίσως το ποιοτικότερο στο είδος του στις τελευταίες της σεζόν), αλλά στην Έλτσε αγωνίστηκε και σε πιο ελεύθερους ρόλους, γεγονός που «ανοίγει» τον δρόμο για συνύπαρξη με κάθε παίκτη της νυν επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ. Είτε αυτός λέγεται Γκαρσία, είτε Αραούχο, είτε Τσούμπερ.



Ο Πόνσε, πλαισιωμένος, πλέον, από μία ομάδα με ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο και -αποδεδειγμένα- ικανούς μεσοεπιθετικούς, εύλογα, «γεννά» το ερώτημα:

«Αν έβαλε 21 γκολ σε μία κακή σεζόν της ΑΕΚ, τι μπορεί να κάνει φέτος;»

Πολλές απαντήσεις έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες, αλλά μόνο μία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: «Το ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν!»

ponce_aek.jpg

Τα χρόνια της αστάθειας στην ΑΕΚ υπήρξαν πολλά. Όπως είχε γραφτεί πριν καιρό, πάντα κάτι της έλειπε, αλλά στην παρούσα φάση, έχει τα πάντα.

Και τώρα που έχει τα πάντα, βλέποντας πόσο καλύτερα λειτουργούν παίκτες που έμοιαζαν κορεσμένοι, αβίαστα έρχονται στο νου πρόσωπα από το παρελθόν της, τα οποία πέρασαν από τον σύλλογο και σε αυτήν την υγιή κατάσταση, θα έβγαζαν άλλο ή ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο.

Ο Έκι Πόνσε βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αυτής της λίστας και απόλυτα λογικά, η είδηση πως επιστρέφει στην ΑΕΚ, σκόρπισε ενθουσιασμό και δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Βλέπετε, οι πέντε θέσεις στην ενδεκάδα της «Ένωσης», από τα 6άρια και μπροστά, είναι υπερπλήρεις.

Με τόσο ανταγωνισμό, αναμένονται επικές «μάχες» για την αρχική ενδεκάδα, αλλά όπως είχε δηλώσει και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, μιλώντας τον Φεβρουάριο του 2023 στο BN Sports, ο Ματίας Αλμέιδα έχει κερδίσει το δικαίωμα να μην τον αμφισβητεί κανείς στα αποδυτήρια, ως προς το κομμάτι της δικαιοσύνης.

Πάντως, όσον αφορά τις πρώτες «αντιδράσεις», μετά την απόκτηση του Πόνσε...

Ναι, το «χορτάρι» παραμένει ο καθρέφτης κάθε υψηλής προσδοκίας. Βάσει των όσων έχουμε δει και των συνθηκών που υπάρχουν, όμως, ο ενθουσιασμός είναι απόλυτα δικαιολογημένος.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0