Πρόσωπα

Ο Κοτάρσκι θέλει ένα πέναλτι για να «ισοφαρίσει» τον Πασχαλάκη στον ΠΑΟΚ, με 136 ματς λιγότερα! (video)

Ο Κοτάρσκι θέλει ένα πέναλτι για να «ισοφαρίσει» τον Πασχαλάκη στον ΠΑΟΚ, με 136 ματς λιγότερα! (video)

Είναι καλός ο Ντόμινικ Κοτάρσκι στα πέναλτι. Είναι πιθανώς καλύτερος και από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Αυτό λένε τουλάχιστον οι αριθμοί. Θέλει μία… απόκρουση ακόμη για να τον «ισοφαρίσει», μετρά 136 ματς λιγότερα και αποκρούει πέναλτι, τουλάχιστον μία φορά ανά ημερολογιακό έτος.

Μπορεί εν τέλει ο ΠΑΟΚ να επικράτησε με 4-1 της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όμως υπάρχει μία… ιδιαίτερη στιγμή στο ματς.

Μία στιγμή που αν είχε εξελιχθεί διαφορετικά, δεδομένα και οι συνθήκες της αναμέτρησης θα είχαν διαφοροποιηθεί σημαντικά. Συζητάμε φυσικά για την φάση του 42ου λεπτού, όταν ο Σβαμπ έκανε λάθος, ο Ντάγκλας Αουγκούστο το διόρθωσε με… λάθος, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, δίνοντας στους γηπεδούχους την ευκαιρία να ισοφαρίσουν από τα «11» βήματα.

Η εξέδρα στο Ισραήλ πήρε… φωτιά, αλλά ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ήταν εκεί για να την «σβήσει». Είχε τον Σόου απέναντί του, αυτός πήρε φόρα, αλλά ο 23χρονος γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας, μάντεψε σωστά. Έπεσε στην δεξιά του γωνία, απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ, διατήρησε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ και δεν δέχθηκε γκολ από το σημείο του πέναλτι, για 3η φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα.


Πότε ήταν οι δύο προηγούμενες; Η αρχή έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», προ διετίας, όταν… μπλόκαρε μάλιστα το πέναλτι του Γκρέι, για να φτάσουμε στο 2022 και να τον δούμε να μπερδεύει τον Μπαριέντος.


Σε ένα ματς του Νοεμβρίου για την Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Βόλο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο αρχηγός τους έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.


Αισίως, το καλό «τρίτωσε» για τον Κοτάρσκι, ο οποίος υπολείπεται μόλις μίας απόκρουσης πέναλτι από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Πού έγκειται το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Στο γεγονός πως ο Έλληνας γκολκίπερ είχε αποσοβήσει τέσσερις εκτελέσεις σε 179 ματς με τον ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο Κοτάρσκι μετρά τρεις αποκρούσεις πέναλτι σε… 43 παιχνίδια με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Έχει λοιπόν στην διάθεσή του, 136 αναμετρήσεις για να «ισοφαρίσει» τον νυν τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αναφορικά με την απόδοσή του στα «11» βήματα στην Τούμπα. Πολύς ο χρόνος για να το καταφέρει, δεδομένα θα τον ξεπεράσει αν συμπληρώσει στον ΠΑΟΚ για μία πενταετία, όπως έκανε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0