Πρόσωπα

«Έφυγε» από τη ζωή ο ρέκορντμαν συμμετοχών του Απόλλωνος Αθηνών, Νίκος Συμιγδαλάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο ρέκορντμαν συμμετοχών του Απόλλωνος Αθηνών, Νίκος Συμιγδαλάς

Ένας άνθρωπος-ορόσημο για τον Απόλλωνα Αθηνών, ο Νίκος Συμιγδαλάς, «έφυγε» στα 81 του χρόνια έχοντας γράψει τη δική του ιστορία με ρεκόρ συμμετοχών στην ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Ο Νίκος Συμιγδαλάς, ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του Απόλλωνα Αθηνών, άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (2/8) σε ηλικία 81 ετών.

Αγωνίστηκε ως επιθετικός στην ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ξεκινώντας την πορεία του στο σύλλογο μόλις στα 14 του χρόνια. Σταδιακά κατάφερε να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει λόγω της ικανότητάς του στο σκοράρισμα, καταφέρνοντας μέχρι το τέλος της καριέρας του να ξεπεράσει σε συμμετοχές οποιονδήποτε άλλον παίκτη φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα (352 συμμετοχές).    

Η καριέρα του έληξε με άδοξο τρόπο, όταν το 1970 βρέθηκε χωρίς ομάδα μαθαίνοντας μάλιστα τα νέα της αποδέσμευσής του από την τηλεόραση και τις εφημερίδες!

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της καριέρας του, ήταν το χατ τρικ που είχε σημειώσει κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το έτος 1965.

Μετά την πρόωρη απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σώζοντας μάλιστα τον Απόλλωνα από τον υποβιβασμό το 1975.    

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή (4/8) στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.       

www.bnsports,gr
  

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0