Πρόσωπα

Μπαρτ Σένκεφελντ: Τραυματισμοί στα προκριματικά, αλλά ο Παναθηναϊκός πορεύεται με… ψηλά το κεφάλι

Μπαρτ Σένκεφελντ: Τραυματισμοί στα προκριματικά, αλλά ο Παναθηναϊκός πορεύεται με… ψηλά το κεφάλι

Χωρίς τον Μπαρτ Σένκεφελντ θα αγωνιστεί στη ρεβάνς του αγώνα με την Ντνίπρο ο Παναθηναϊκός, με τον Ολλανδό να κρατάει… δαιμόνια τραυματισμού από την περσινή κιόλας σεζόν στα ευρωπαϊκά προκριματικά.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τα πρώτα… χτυποκάρδια για φέτος, ξεκίνησαν από τις αρχές του Ιουλίου σχετικά με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Όταν ο Παναθηναϊκός δεν είχε αποκτήσει ακόμα τον Τιν Γεντβάει στο ενεργό δυναμικό του και έπαιζε ένα από τα πρώτα του φιλικά στην Αυστρία με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ο Ολλανδός αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με μια διάταση στον οπίσθιο μηριαίο, η οποία ήταν αρκετή για να τον κρατήσει εκτός προπονήσεων για περίπου μια εβδομάδα.

Το… πρώτο κακό πέρασε και δεν επηρέασε σχεδόν καθόλου την ομάδα, παρά μόνο στην προετοιμασίας της. Το γεγονός ότι ένας εκ των δύο πρωτοκλασάτων στόπερ που διέθετε μέχρι εκείνη την στιγμή ο σύλλογος, τέθηκε νοκ-άουτ και ενεργοποιήθηκαν οι νεαροί αμυντικοί για να συμπληρώσουν αριθμητικά στο σύνολο (Σιδεράς, Κάτρης, Φικάι).

Στον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού του Champions League στη Σλοβακία την περασμένη Τρίτη (25/7), ο Σένκεφελντ βγήκε εκ νέου νοκ-άουτ και αυτή τη φορά ο χρόνος που θα απουσιάσει θα είναι σαφώς μεγαλύτερος, αφού η αποκατάσταση του θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις-τέσσερις εβδομάδες. Φυσικά μπορεί να γίνει μια σύνδεση με την περσινή χρονιά, όταν ο Ολλανδός είχε τραυματιστεί στο προκριματικό παιχνίδι της ομάδας με την Σλάβια Πράγας στη Λεωφόρο, εκεί που είχε υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στον σπόνδυλο και έκατσε στα πιτς για σχεδόν ένα μήνα.

Ως αποτέλεσμα, είχε η χρονιά στο Ελληνικό πρωτάθλημα να ξεκινήσει δίχως την παρουσία του. Μάλιστα, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς με τον Ιωνικό, στο Απόστολος Νικολαΐδης, τραυματίστηκε και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος αποτελούσε μαζί με τον Μπαρτ το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Αναγκαστικά, χωρίς επιπλέον επιλογές, ο Γιοβάνοβιτς για μια σειρά αγώνων χρησιμοποίησε ως βασικούς του Αχιλλέα Πούγγουρα και τον Σβόνιμιρ Σάρλια. Οι δύο αναπληρωματικοί στόπερ της ομάδας έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον προπονητή, με καλές παρουσίες και έφτασαν στο σημείο να δέχονται από εκείνον μεγάλη εμπιστοσύνη.

Σε αυτό το διάστημα που ο Μπαρτ Σένκεφελντ απουσίασε για συνολικά τέσσερις αγώνες, η ομάδα ανταπεξήλθε πλήρως, με ψηλά το κεφάλι, μετρώντας μόνο νικηφόρα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εντός έδρας τον Ιωνικό (1-0), τον Λεβαδειακό (1-0) και την ΑΕΚ (2-1) και εκτός έδρας τον ΟΦΗ (2-0).

Ο Σέρβος προπονητής δείχνει έμπρακτα πως είναι ένας τεχνικός που ξέρει να… ελίσσεται στις ανάγκες της καθημερινότητας και έχει τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων. Κάπου εδώ μπορεί να σημειωθεί, πως στην θέση του στόπερ κατ ανάγκη μπορούν να αγωνιστούν και ο Κώτσιρας, όπως είδαμε την στιγμή που βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου ο Σένκεφελντ στο Κόσιτσε, αλλά και ο Ρούμπεν Πέρεθ που κατέχει υψηλού επιπέδου ανασταλτικές λειτουργίες. Φυσικά, ως παρτενέρ του Μάγκνουσον θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα το Τιν Γεντβάι.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0