Πρόσωπα

Κένεντι: Το «εύθραυστο» ταλέντο της Τσέλσι, για μία δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ (video)

Κένεντι: Το «εύθραυστο» ταλέντο της Τσέλσι, για μία δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ (video)

Ήταν ένας από τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει η Τσέλσι από μικρή ηλικία, όμως οι τραυματισμοί και τα λάθη που διέπραξε, δεν του επέτρεψαν να κάνει την μεγάλη καριέρα που επιθυμούσε. Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη Γρανάδα απέδειξε πως έχει ακόμη να… δώσει και ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού σε αυτό ακριβώς βασίζεται, επιλέγοντας να τον φέρει στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Από νεαρή ηλικία οι ικανότητες του Κένεντι ήταν εμφανείς και δεν πέρασαν απαρατήρητες. Αγωνιζόταν στη Φλουμινένσε και είχε εντυπωσιάσει, καθώς συνδύαζε την ταχύτητα με εξαιρετική τεχνική, προσόντα απαραίτητα για κάποιον που παίζει ως εξτρέμ. Η Τσέλσι, που συνηθίζει να ψάχνει σε κάθε άκρη του κόσμου για ταλέντα, τον ανακάλυψε και τον αγόρασε έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στους «μπλε» και πήγε δανεικός στη Γουότφορντ το 2016, στην οποία όμως κατέγραψε μόλις 15 λεπτά ως αλλαγή, σε μία ήττα με 2-0 από την Μπέρνλι. Τα προβλήματα τραυματισμών που είχε ανάγκασε τους «χόρνετς» να σταματήσουν πρόωρα τον δανεισμό του και να τον στείλουν… πίσω στο Λονδίνο.

Ήταν δύσκολο για τον ίδιο εκεί να καθιερωθεί και ένα συμβάν στην προετοιμασία της σεζόν 2017/18 τον άφησε εντελώς εκτός πλάνων. Η Τσέλσι είχε ταξιδέψει στην Κίνα και ο Κένεντι κατηγορήθηκε για δύο βίντεο που δημοσίευσε στα social media. Στο πρώτο ανέφερε «Γ@μώ την Κίνα», ενώ στο δεύτερο έχει φωτογραφίσει έναν σεκιουριτά που αποκοιμήθηκε, σχολιάζοντας: «Ξύπνα Κινέζε, ανόητε!».

kenedy.jpg

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη χώρα και εκείνος αλλά και η ομάδα του απολογήθηκαν. Ο παίκτης τιμωρήθηκε και ο υπουργός εξωτερικών φρόντισε να απειλήσει την Τσέλσι ότι δεν θα της επιτραπεί ξανά η… είσοδος στην Κίνα! Η σχέση των δύο μεριών είχε «χαλάσει» και έτσι αμφότεροι έψαξαν να βρουν μία ικανοποιητική λύση.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Κένεντι πήγε δανεικός στη Νιούκαστλ και έδειξε εκ νέου τις δυνατότητες του, βοηθώντας την να τερματίσει στη μέση της βαθμολογίας στην Premier League. Επέστρεψε και την επόμενη σεζόν, όμως, δεν ήταν ο… ίδιος και αποφάσισε να κυνηγήσει την τύχη του κάπου αλλού.

Εκεί, έκανε και μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του, όταν σε μία «λευκή» ισοπαλία με την Κάρντιφ (18/08/2019) έγινε ο πρώτος παίκτης από το 2010 στην Premier League που ολοκληρώνει ματς χωρίς τουλάχιστον μία επιτυχημένη πάσα, ενώ ταυτόχρονα έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Έτσι ήρθαν οι δανεισμοί στην Ισπανία και το πρώτο σύντομο πέρασμα από την Χετάφε, προτού βρει ένα δεύτερο «σπίτι» στη Γρανάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού είδε έναν τελείως διαφορετικό παίκτη και πίστεψε σε εκείνον. Του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί και μαζί έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά του Europa League το 2021, έχοντας συναντήσει και στην φάση των ομίλων νωρίτερα τον ΠΑΟΚ.

Ο Κένεντι φάνηκε να βρίσκει κίνητρο και υπό την καθοδήγηση του νέου του προπονητή, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και απέδειξε πως έχει ακόμη πράγματα να δώσει. Έπειτα, όμως, είχε μία ακόμη πτώση στην απόδοση του, με την αστάθεια να είναι ένα προσόν που φυσικά τον χαρακτηρίζει, με τις θητείες του ως δανεικός στη Φλαμένγκο και την Ρεάλ Βαγιαδολίδ να μην περιέχουν ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις.

Ο Μαρτίνεθ τον γνωρίζει και ως παίκτη και ως άνθρωπο και θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό που αρχίζει να «χτίζει». Η ποιότητα του είναι υψηλή, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως έχει αφήσει πίσω του όλα τα ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει ανά τα χρόνια…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0