Πρόσωπα

Σοφιάν Άμραμπατ: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «χτίζει» κέντρο και γεμίζει… υπερηφάνεια τον Νορντίν (video)

Σοφιάν Άμραμπατ: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «χτίζει» κέντρο και γεμίζει… υπερηφάνεια τον Νορντίν (video)

Ο Σοφιάν Άμραμπατ «μετακομίζει» από το Αρτέμιο Φράνκι στο «Θέατρο των Ονείρων», για να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα. Κασεμίρο και Τεν Χαγκ περιμένουν τον Μαροκινό για να δημιουργήσουν μία μεσαία γραμμή φτιαγμένη από… γρανίτη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει «κλείσει» τον χαφ… αποκάλυψη του περασμένου Μουντιάλ, Σοφιάν Άμραμπατ.  

Ο Μαροκινός μετά από μία σεζόν καριέρας σε Εθνική και Φιορεντίνα, με την οποία έφτασε σε δύο τελικούς (Κυπέλλο Ιταλίας, Europa Conference League) ετοιμάζει βαλίτσες για την κόκκινη μεριά του Μάντσεστερ, με ένα ποσό γύρω στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Το Ολντ Τράφορντ θα τον περιμένει σίγουρα με… ανοιχτές αγκάλες καθώς ο 31χρονος πλέον Κασεμίρο δεν θ’ αντέξει να καλύψει ολομόναχος για ακόμη μία χρονιά την θέση σε τρεις και πλέον διαφορετικές διοργανώσεις. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να είναι πραγματική «μηχανή» αλλά τα χρόνια φθείρουν το κορμί μαζί με τις αντοχές κάθε αθλητή και αυτός είναι ο μοναδικός κανόνας που δεν δέχεται εξαιρέσεις.
Man Utd's record with and without Casemiro | FootballTransfers.com

Μπαίνοντας για λίγο στο μυαλό του Τεν Χαγκ ο Άμραμπατ παρουσιάζεται ως μία ιδανική λύση για να δώσει «ανάσες» στον Κασεμίρο, διότι είναι εξίσου ταχυδυναμικός και δεν... χαρίζεται στα τάκλιν.

Βέβαια επειδή και οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν παραπάνω από ικανοποιητικές επαφές με την μπάλα δεν θα ήταν παράλογο να τους δούμε και ως δίδυμο στην μεσαία γραμμή των «κόκκινων διαβόλων», ειδικά σε ματς μείζονος σημασίας.

Για τους φίλους της ομάδας ο Άμραμπατ έχει ξεκινήσει ήδη την καριέρα του θετικά στο Μάντσεστερ πριν καλά καλά ανακοινωθεί, καθώς τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως για να πάει στην Γιουνάιτεντ χρειάστηκε να απορρίψει την «μισητή» αντίπαλο, Λίβερπουλ.

Σίγουρα ο «δικός μας» Νορντίν Άμραμπατ θα είναι περήφανος για τον μικρό του αδελφό, καθώς είναι γνωστή η αγάπη μεταξύ τους. Άλλωστε όταν τον χειμώνα το Μαρόκο πραγματοποιούσε την τρελή του πορεία, έως και τα ημιτελικά του Μουντιάλ, ο Νορντίν έπαιρνε ειδική άδεια από την «Ένωση» για να ταξιδέψει στο Κατάρ και να συμπαρασταθεί τόσο στην πατρίδα όσο και στον αδελφό του, που έδινε μέχρι και την «ψυχή» του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ματίας Αλμέιδα κατανοούσε πλήρως την ανάγκη που είχε ο ποδοσφαιριστής του, με αποτέλεσμα να του επιτρέψει να παραβρεθεί στα προημιτελικά απέναντι στην Πορτογαλία αλλά και στα ημιτελικά κόντρα σε Γαλλία. Ενώ κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει πως σε περίπτωση που το Μαρόκο προκρινόταν στον μεγάλο τελικό, το «καραφλό βέλος» της ΑΕΚ (όπως πολλοί φίλοι της τον αποκαλούν) δεν θα έλειπε από την κερκίδα.

Τώρα ο Σοφιάν θα πρέπει να δείξει πραγματικά από τι είναι «φτιαγμένος» και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να σταθεί αντάξια στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0