Πρόσωπα

Χέντερσον: Βρήκε τη Λίβερπουλ με Φλάναγκαν και Ενρίκε, την αφήνει με Σαλάχ, Άρνολντ και Φαν Ντάικ! (video)

Χέντερσον: Βρήκε τη Λίβερπουλ με Φλάναγκαν και Ενρίκε, την αφήνει με Σαλάχ, Άρνολντ και Φαν Ντάικ! (video)

Μπορεί κανείς να μπει στην διαδικασία να θυμηθεί πώς ήταν η Λίβερπουλ, όταν ο Τζόρνταν Χέντερσον πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε επίπεδο Premier League με την φανέλα της;

Γυρίζουμε τον χρόνο στο καλοκαίρι του 2011. Τότε που ο τέως αρχηγός – πλέον – των «κόκκινων», υπέγραψε στη νέα του ομάδα, δίχως ούτε πιθανόν ο ίδιος να φαντάζεται σε… τι θα εξελιχθεί στο «Άνφιλντ». Σε έναν ηγέτη, στην απόλυτη φυσιογνωμία για τη Λίβερπουλ, στον μοναδικό αρχηγό στην ιστορία της που έχει κατακτήσει κάθε λογής τίτλο με την ομάδα του.

Από την Premier League μέχρι το… τελευταίο εγχώριο Κύπελλο και από το Champions League μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, πριν από μία τριετία. Αυτός είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος παρέμεινε 12 χρόνια στο «Άνφιλντ», ταυτίστηκε με την αναγέννηση της Λίβερπουλ, πήρε τα πάντα και αποχωρεί μετά από 492 συμμετοχές με την κόκκινη φανέλα.

Στο ντεμπούτο του στην Premier League τότε, το transfermarkt τον κατατάσσει στην θέση του δεξιού εξτρέμ. Εκεί άλλωστε τον είχε ξεκινήσει ο Σερ Κένι Νταλγκλίς στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ, απέναντι στην πρώην ομάδα του, τη Σάντερλαντ. Την δυάδα της μεσαίας γραμμής απάρτιζαν ο Άνταμ με τον Λούκας Λέιβα, ενώ αριστερά βρισκόταν ο Ντάουνινγκ. Ναι, προφανώς και η Λίβερπουλ βρισκόταν σε μία ιδιαίτερα κακή στιγμή, αναλογικά με το ρόστερ της, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην 8η θέση που κατέλαβε σε εκείνο το πρωτάθλημα.

Τα χρόνια περνούν και η Αλ Ετιφάκ αναμένεται να βάλει τέλος στην ιστορία… αγάπης του Χέντερσον με τους «κόκκινους». Ο κύκλος κλείνει, αλλά η τελευταία του συμμετοχή σε ενδεκάδα της Λίβερπουλ, δεν συγκρίνεται με… τίποτα με το ντεμπούτο του. Ο λόγος για την προ τελευταία αγωνιστική της Premier League που ολοκληρώθηκε, στο «Άνφιλντ», και πάλι με το τελικό σκορ να είναι το 1-1, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να σκοράρει αντί για τον… Λουίς Σουάρες το 2011.

Βασικός και αρχηγός ο Χέντερσον, δίπλα του ο Φαμπίνιο και ο Κέρτις Τζόουνς, μπροστά του ο Σαλάχ, ο Χάκπο και ο Λουίς Ντίας.

Ας δούμε αναλυτικά τις δύο αυτές συνθέσεις. Την πρώτη και την τελευταία του Τζόρνταν Χέντερσον στην Premier League με την κόκκινη φανέλα:

Λίβερπουλ – Σάντερλαντ 1-1, 2011 (ντεμπούτο)

Ρέινα, Φλάναγκαν, Ενρίκε, Κάραγκερ, Άγκερ, Άνταμ, Λούκας, Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Σουάρες, Κάρολ.

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 1-1 2023 (τελευταίο παιχνίδι)

Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Χέντερσον, Σαλάχ, Ντίας, Χάκπο.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0