Πρόσωπα

Ζοάο Καρβάλιο: Η «εσωτερική μεταγραφή» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που υπόσχεται… πολλά

Ζοάο Καρβάλιο: Η «εσωτερική μεταγραφή» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που υπόσχεται… πολλά

Ο Ζοάο Καρβάλιο μπορεί σε πολλούς φίλους των «ερυθρόλευκων» να μην… γέμιζε το μάτι, όμως ο Πορτογάλος φαίνεται να έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους στο Λιμάνι. Αφού κατάφερε πρώτα να κερδίσει σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή, Ντιέγκο Μαρτίνεθ το φιλικό απέναντι στην Ρέιντζερς θα είναι μόνο η αρχή…

Σε ένα καλοκαίρι γεμάτο αλλαγές, από τεχνικό διευθυντή, σε προπονητή μέχρι και παίκτες, ο Ολυμπιακός φαίνεται να βρίσκει λύσεις και από… εσωτερικές μετάγραφες με την «υπογραφή» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ολυμπιακός: Ένας Ροντινέι όπως τον θέλει ο Μαρτίνεθ και η κορυφαία εμφάνιση  του Καρβάλιο | Blog - Δημήτρης Τομαράς | Gazzetta

Στην φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ρέιντζερς, ο Καρβάλιο ξεκίνησε βασικός και δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του για την επιλογή αυτή. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δεν συμμετείχε απλώς για την… χαρά του παιχνιδιού, αλλά αντιθέτως είχε τεράστια συμβολή στην επιβλητική νίκη των Πειραιωτών με 3-1.

Η σχέση του Ολυμπιακού με την Νότιγχαμ Φόρεστ είναι γνωστή, γι’ αυτό και κανείς δεν παραξενεύτηκε όταν ο Ζοάο πάτησε… Λιμάνι τον Ιανουάριο του 2022. Το περίεργο ήταν, πως ένας ποδοσφαιριστής που το 2018 είχε πάρει μεταγραφή 15 εκατομμυρίων από την Μπενφίκα για την Αγγλία, δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα.  

Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοάο Καρβάλιο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Olympiacos.org

Η χρονιά του στον Ολυμπιακό τελείωσε με μετρημένες εμφανίσεις και μόλις δύο γκολ. Με τον Καρβάλιο να μην έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει, το καλοκαίρι δόθηκε δανεικός πίσω στην πατρίδα του και την Εστορίλ.

Η σεζόν που ακολούθησε για τον Ολυμπιακό ήταν καταστροφική και οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να παρουσιάσουν ένα ορθολογικό αγωνιστικό πλάνο καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Με τον κόσμο να «καίγεται», ο Καρβάλιο σαν να ξεχάστηκε καθώς έγινε ένας από τους πολλούς δανεικούς, που είχαν φτάσει διψήφιο νούμερο. Το «come back» που έκανε ο Ζοάο όμως δεν το περίμενε κανείς.

Με νέο… σερίφη στην πόλη, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όλοι είχαν την ευκαιρία τους για να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν και ο Καρβάλιο την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

To τρίγωνο του Μαρτίνεθ και η έκπληξη με Καρβάλιο - ΤΑ ΝΕΑ

Από νωρίς τα ρεπορτάζ από Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας, χαρακτήριζαν τον Πορτογάλο ως πολύ εργατικό και ορεξάτο, κάτι που δύσκολα μπορούσε να πείσει το φίλαθλο κοινό της ομάδας, χωρίς όμως να περνάει απαρατήρητο από τον Ισπανό προπονητή.  

Η καλή πρώτη εντύπωση έγινε εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη «μεταφράστηκε» σε αγωνιστικά λεπτά, με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους.

Στο Άιμπροξ ο Καρβάλιο έδωσε δυναμικό παρών, σκοράροντας δις (56’, 70’) χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του ως ο αδιαμφισβήτητος MVP.

Ολυμπιακός Ειδήσεις - Νέα - Μεταγραφές - Αποτελέσματα - Αγώνες |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού δεν πρόκειται σταματήσουν εδώ, αν όμως ο Ζοάο Καρβάλιο συνεχίσει να δείχνει το ίδιο πρόσωπο και στα επίσημα παιχνίδια, θα έχει πάντα μία θέση στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0