Πρόσωπα

Αλμπέρτο Μποτία: Το απρόσμενο «come back», η Κηφισιά και το… ερυθρόλευκο παρελθόν του (video)

Αλμπέρτο Μποτία: Το απρόσμενο «come back», η Κηφισιά και το… ερυθρόλευκο παρελθόν του (video)

Ο Ισπανός πολύπειρος αμυντικός επιστρέφει στην χώρα μας για λογαριασμό της νεοφώτιστης Κηφισιάς, με σκοπό να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει για την ελληνική πραγματικότητα, μετά από μία γεμάτη 4ετία στον Ολυμπιακό.

Η Κηφισιά βρίσκεται πλέον στην Stoiximan Super League και δεν δείχνει διατεθειμένη να επιστρέψει άμεσα στις χαμηλότερες κατηγορίες. Μαζί με την αλλαγή προπονητή, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και τις δυνατές μεταγραφικές κινήσεις (Νίνης, Σάκιτς, Οζέγκοβιτς, Κρίστινσον), έρχεται να προστεθεί και αυτή του Αλμπέρτο Μποτία.

Κηφισιά: Επίσημα στον πάγκο της ο Γιάννης Αναστασίου

Ο 34χρονος, πλέον αμυντικός πρωτοήρθε στην χώρα μας για χάρη του Ολυμπιακού το 2014. Πέρασε μεγάλες στιγμές δόξας με την ερυθρόλευκη φανέλα, δέχθηκε όμως έντονη κριτική και το 2018 αποχώρησε από την ομάδα, σε μία επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι, μετά την άκρως αποτυχημένη σεζόν 2017/18.

Η παρουσία του Μποτία στον Ολυμπιακό μόνο αποτυχημένη δεν θα έπρεπε να θεωρείτε, μετά από τρία πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα Κύπελλο και με σπουδαίες νίκες σε Champions League και Europa League, τις περισσότερες εξ αυτών με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

Μποτία: «Ξεκάθαρο φάουλ στο 2-1 της ΑΕΚ, υπήρχε πέναλτι υπέρ του  Ολυμπιακού» - Ποδόσφαιρο - Stoiximan Super League - Ολυμπιακός |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Δυστυχώς για τον ίδιο, η τελευταία εικόνα που έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού από τον Αλμπέρτο, έχει αφήσει μία πικρή επίγευση, καθώς είχε σημαντικό μερίδιο ευθηνής στο «χρυσό» γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στο Καραϊσκάκη στην μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ (2-1) που έδωσε στην «Ένωση» σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο, τον οποίο και στο τέλος κατέκτησε. 

Ο Μποτία αγάπησε την Ελλάδα και μπορεί η καριέρα του να τον οδήγησε μακριά από την χώρα μας, ο ίδιος είχε πάντα τον δεσμό του, που τον έκανε να γυρίζει πίσω, έστω σαν τουρίστας και όχι αθλητής. Ο λόγος για την μακροχρόνια σχέση του με την Ελένη Φουρέιρα.

Ελένη Φουρέιρα-Αλμπέρτο Μποτία: Είδαμε πως είναι από μέσα η μονοκατοικία  τους

Κάτι που σίγουρα θα έχει μείνει αξέχαστο όμως σε κάθε οπαδό του Ολυμπιακού, είναι οι έξαλλοι πανηγυρισμοί που τους προκάλεσε όταν σκόραρε με κεφαλιά στο Τορίνο, απέναντι στην πανίσχυρη Γιουβέντους ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 24ο λεπτό, για τους ομίλους του Champions League το 2014. Μπορεί εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» να ηττήθηκαν με 3-2 εκείνη την ημέρα, αλλά η εμφάνιση της ομάδα και δε του Μποτία δεν μπορεί να σβηστεί εύκολα.

Η Κηφισιά χρειάζεται έναν σέντερ μπακ, «βράχο» που να μπορεί να ελέγχει με ευκολία τα μετόπισθεν της ομάδας και αυτός όπως όλα δείχνουν είναι ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός έρχεται για δεύτερη φορά στην χώρα μας με σκοπό να «εξιλεωθεί» και να κλείσει… στόματα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0