Πρόσωπα

Τζουζέπε Ρόσι: Το μεγαλύτερο «Τι θα γινόταν αν;» του ποδοσφαίρου… αποσύρθηκε (video)

Τζουζέπε Ρόσι: Το μεγαλύτερο «Τι θα γινόταν αν;» του ποδοσφαίρου… αποσύρθηκε (video)

Ο Τζουζέπε Ρόσι αποφάσισε σε ηλικία 36 ετών να βάλει ένα τέλος στην, γεμάτη χειρουργεία, καριέρα του. Η άνιση «μάχη» με τα γόνατα του, ήταν το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα στον Ιταλό και την… ιστορία.

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, αλλά αν το σώμα και δη τα γόνατα σου δεν αντέχουν τότε από μόνος του ο νους δεν μπορεί να σε διατηρήσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Ο Τζουζέπε Ρόσι είπε ένα τελευταίο «αντίο» στην παγκόσμια σκηνή του ποδοσφαίρου, που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε, κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 36 ετών. Μία απόσυρση που θα μπορούσε να είχε έρθει πολλά χρόνια πιο πριν, αλλά το πείσμα και η ψυχική δύναμη του Ιταλού ήταν αυτή που τον κράτησε όρθιο, όσες φορές και αν τα γόνατα του δεν άντεχαν το βάρος.

Rossi making up for lost time after injury nightmare | Reuters

Μία καριέρα γεμάτη σκαμπανεβάσματα, γκολ και χειρουργεία. Ένα σπάνιο ταλέντο που είχε την ατυχία να βρίσκεται σε ένα… εύθραυστο περιτύλιγμα.

Ως παιδί του Σερ Άλεξ, ο Ρόσι από την αρχή είχε δείξει δείγματα του ταλέντου του και το μέλλον φαινόταν λαμπρό για τον νεαρό, τότε επιθετικό. Το μεγάλο… μπραφ στην καριέρα του όμως δεν έγινε με τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά με την φανέλα της Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, η οποία και τον απέκτησε το 2007.

Inside cult hero Giuseppe Rossi's top career after Man Utd - Daily Star

Μαζί με τα «κίτρινα υποβρύχια» ο Τζουζέπε εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό «killer» που θα ζήλευε κάθε μεγαθήριο στην Ευρώπη. «Θύμα» του έγινε και ο Παναθηναϊκός το 2009 όταν (έστω και από την λευκή βούλα) τον τιμώρησε για την φάση των «16» του Champions League. Ενώ την σεζόν 2010/11 έσπασε όλα τα «κοντέρ» βρίσκοντας δίχτυα 36 φορές.

Με το όνομα του να έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο «hot» θέματα στον πλανήτη, τα πόδια του Τζουζέπε Ρόσι τον… πρόδωσαν.

Τον Οκτώβριο του 2011 έσκισε τον πρόσθιο χιαστό στο δεξί του γόνατο βάζοντας ένα πρόωρο τέλος στην σεζόν. Ένας τραυματισμός που ήταν σαν μία προοικονομία για την πολύ δύσκολη συνέχεια που θα ακολουθούσε.

Περίπου έναν χρόνο αργότερα και πριν ολοκληρωθεί ακόμη η αποθεραπεία του, ο Ρόσι παθαίνει υποτροπή και ολοκληρώνει άδοξα τον κύκλο του στην Βιγιαρεάλ, κατευθυνόμενος προς την Φλωρεντία.

Italy forward Giuseppe Rossi begins training at Fiorentina - Sports  Illustrated

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια απραξίας ο Τζουζέπε με τους «βιόλα» την σεζόν 2013/14 ήταν το λιγότερο συγκινητικός, με 17 γκολ σε 24 συμμετοχές. Όταν όλοι πίστευαν πως ο Ιταλός πάλεψε με το «θηρίο» και βγήκε νικητής, τον Ιανουάριο του 2014 η πραγματικότητα τον… προσγείωσε απότομα με άλλον έναν τραυματισμό στο δεξί γόνατο βάζοντας και πάλι φρένο στην καριέρα του. Ενώ τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ήρθε εκ νέου ένας σοβαρός τραυματισμός στο ίδιο γόνατο, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί ούτε ως αλλαγή την σεζόν 2014/15 που ακολούθησε.  

Η δύναμη του μυαλό μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο έτσι και ο Ιταλός μετά από κάθε τραυματισμό σηκωνόταν, «έσφιγγε τα δόντια» και συνέχιζε με ότι δυνάμεις του είχαν απομείνει.

Το τελειωτικό χτύπημα για τον ίδιο ήρθε το 2017 και ενώ αγωνιζόταν ως δανεικός στην Θέλτα, έπαθε ρήξη χιαστού στο αριστερό, αυτήν την φορά, γόνατο. Μετά από αυτόν τον τραυματισμό και πλέον σε ηλικία μόλις 30 χρόνων, ο Ρόσι δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο. Ήταν το «τελειωτικό χτύπημα» σε ένα ήδη ταλαιπωρημένο κορμί.

WATCH: Italian-American striker Rossi nabs hat trick for Celta Vigo - NBC  Sports

Ο Τζουζέπε Ρόσι μετά από τον ποδοσφαιρικό του γολγοθά πήρε την απόφαση σε ηλικία 36 χρονών να αποχωρίσει από τον επαγγελματικό αθλητισμό και εμείς θα μείνουμε για πάντα με το ερώτημα. Τι θα γινόταν αν;

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0