Πρόσωπα

Μάρκο Λιβάγια: Δυσκολεύεται απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά όταν συνεισφέρει σε γκολ είναι... αλλιώς! (video)

Μάρκο Λιβάγια: Δυσκολεύεται απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά όταν συνεισφέρει σε γκολ είναι... αλλιώς! (video)

Φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Μάρκο Λιβάγια έχει 12 ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν… πάει και πολύ στον Κροάτη ο «Δικέφαλος του Βορρά». Όταν συμμετέχει σε γκολ, όμως, η κατάσταση διαφέρει. Για την ώρα πάντως, οι Θεσσαλονικείς ανησυχούν μόνο για το δεύτερο ματς με την Μπεϊτάρ (03/08, 20:30).

Μάρκο Λιβάγια vs ΠΑΟΚ, μέρος 13ο; Θα το μάθουμε λίαν συντόμως. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», εάν κερδίσει φυσικά στο δεύτερο αγώνα τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (03/08, 20:30) και προκριθεί, θα συναντήσει έναν παλιό… γνώριμο. Ο Κροάτης, πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, φορά πια τη φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ, την οποία και θα πρέπει να περάσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της προς τους ομίλους του Conference League.

Ο 29χρονος φορ μάλλον δεν… χάρηκε ιδιαίτερα όταν άκουσε τον αντίπαλο της ομάδας του. Ο λόγος; Δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά στις συναντήσεις του με τον ΠΑΟΚ. Ο Λιβάγια μετρά έως τώρα 12 παιχνίδια απέναντι στους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης. Σε αυτά έχει βρει δίχτυα μόλις σε δύο περιπτώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, το γεγονός πως έχει φύγει ως νικητής από τον αγωνιστικό χώρο μόνο τρεις φορές. Άλλες τέσσερις ηττήθηκε, ενώ κατέγραψε ακόμα πέντε ισοπαλίες. Από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, ξεχωρίζουν σίγουρα οι δύο χαμένοι τελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας το 2018 και το 2019.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι ότι κάθε φορά που ο Κροάτης είχε συμμετοχή σε κάποιο τέρμα της «Ένωσης» απέναντι στον ΠΑΟΚ, έπαιρνε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας! Συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που σκόραρε κόντρα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης ήταν το Νοέμβριο του 2017, χαρίζοντας μάλιστα τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους» εντός έδρας με 1-0.

Έπειτα, βρήκε πάλι δίχτυα τη σεζόν 2019-20 στη φάση των playoffs, όταν στο παιχνίδι της Τούμπας είχε γκολ και ασίστ, για το νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ με 2-0. Στις εναπομείνασες δύο ασίστ του, περιορίστηκε στον έναν βαθμό το Φεβρουάριο (1-1) και το Σεπτέμβριο (2-2) του 2019. Αμφότερα τα παιχνίδια έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ.

Από το Φεβρουάριο του 2021 αγωνίζεται στην Κροατία για λογαριασμό της Χάιντουκ Σπλιτ και πλέον θα κληθεί -πιθανότατα- να επιστρέψει εκ νέου ως αντίπαλος στην Τούμπα. Εάν βέβαια ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Το αν θα συνεχίσει την παράδοσή του, μπορεί να το δείξει μόνο το μέλλον.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0