Πρόσωπα

Κέμπα Γουόκερ: Η Ευρώπη σε περιμένει, είσαι έτοιμος; (video)

Κέμπα Γουόκερ: Η Ευρώπη σε περιμένει, είσαι έτοιμος; (video)
Από το ζενίθ στο ναδίρ, ο Κέμπα Γουόκερ στα 33 του είναι έτοιμος να ταξιδέψει από τον «μαγικό» κόσμο του NBA στην Ευρώπη για το restart στην καριέρα του.

Η Μονακό προέβη σε μία κίνηση «ματ» προσθέτοντας στο ρόστερ της τον NBAer Κέμπα Γουόκερ ταράσσοντας τα… νερά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτή η ελίτ επιλογή θυμίζει εποχές Ντομινίκ Ουίλκινς στον Παναθηναϊκό που ένας παίκτης από το «πάνω ράφι» αφήνει την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έκαναν ίσως τη μεταγραφή της δεκαετίας υπογράφοντας τον 4 φορές All Star, Κέμπα Γουόκερ, βάζοντας τον 33χρονο γκαρντ μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων που έκαναν το άλμα από το NBA στην Ευρώπη.

Μπορεί ο Γουόκερ να μην βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του όμως έχει χαράξει το όνομα του στην ιστορία της πιο συναρπαστικής λίγκας και αποφάσισε να πάρει το ταλέντο του και να δοκιμαστεί και στην Ευρώπη.

5b7b18f7-ap_110603010619_1.webp

Απλώς ένα παιδί από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης ο Κέμπα, δε μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του να μην ντριμπλάρει με μία μπάλα του μπάσκετ. Μέλος του πανεπιστημίου του UConn, κέρδισε με την ομάδα του το πρωτάθλημα του NCAA και ονομάστηκε μάλιστα και ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Το 2011 επιλέχθηκε στην 11η θέση του ντραφτ από τους Σάρλοτ Χόρνετς (Μπόμπκατς τότε) στους οποίους αγωνίστηκε για 8 σεζόν και αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας (12,009 πόντοι) έχοντας παίξει τα περισσότερα λεπτά (20,607).

ucon.jpg

Μετά ακολούθησαν οι Σέλτικς, οι Νικς και τέλος οι Μάβερικς πριν αποφασίσει να μετακομίσει στο Πριγκιπάτο. Το «μελανό» σημείο στην σταδιοδρομία του Αμερικανού διεθνή γκαρντ είναι τα ζητήματα που αντιμετώπιζε με το γόνατό του απ’ όταν έπαιζε μπάσκετ στο λύκειο. Στους Νικς υπήρξε ίσως η τελευταία ελπίδα ανάκαμψης του Γουόκερ, ώστε να μεταμορφωθεί και πάλι σ’ εκείνον τον πόιντ γκαρντ που κυριαρχούσε από την περιφέρεια μιας και θα αγωνιζόταν για λογαριασμό της ιδιαίτερης «πατρίδας» του, της Νέας Υόρκης.

 Στην δωδεκαετία που πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού άφησε το λιθαράκι του σκοράροντας 19.3 πόντους, μοιράζοντας 5.3 ασίστ και μαζεύοντας 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Την σεζόν 2014/15, στο «πικ» δηλαδή της καριέρας του ο Γουόκερ τραυματίστηκε στο γόνατο και χρειάστηκε επέμβαση στον μηνίσκο με αποτέλεσμα να χάνει 18 παιχνίδια. Η Σάρλοτ τον στήριξε όμως επεκτείνοντας το συμβόλαιό του για άλλα τέσσερα χρόνια μιας και ήταν ο… εκλεκτός του Μάικλ Τζόρνταν.

Χωρίς_τίτλο.jpg

«Έκαναν ανταλλαγή για μένα, και όλοι έλεγαν ότι ο Τζόρνταν το έκανε γιατί με ήθελε», είχε πει ο Κέμπα και συνέχισε «Δεν θα πω ψέματα, αυτό ήταν τρελό, κάτι σαν τον «Μαύρο Ιησού» στο τηλέφωνο. Λέω, "Διάολε, πρόκειται να παίξω για τον Μάικλ Τζόρνταν", και μετά όταν έφτασα εκεί όλοι έλεγαν, "Ο Τζόρνταν σε ήθελε, σε ήθελε πραγματικά! Λόγω του τρόπου που παίζεις!». Ήμουν σε φάση, "διάολε!"».


Τα πράγματα όμως συνέχισαν να παίρνουν την… κατιούσα, αφού και την επόμενη σε4ζόν χρειάστηκε ξανά να υποβληθεί σε επέμβαση στο ίδιο γόνατο μετά από την ήττα των Χόρνετς στα play offs από το Μαϊάμι. Ο αντίκτυπος του θέματος με το γόνατό του δεν τον άφηνε σε ησυχία και υποσκίαζε το παιχνίδι του που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στην Βοστώνη τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, αφού η ευαισθησία καλά κρατούσε μένοντας εκτός για μεγάλα διαστήματα με το ίδιο μοτίβο να συνεχίζεται και στους επόμενους προορισμούς στην πορεία του.

5b7b18f7-ap_110603010619_2.webp
«Εγώ είμαι εδώ για να κάνω ό,τι μου ζητηθεί. Είμαι εδώ για να καλύψω κάθε ρόλο που θα μου ζητήσουν να παίξω. Όποτε με καλούν προσπαθώ να είμαι έτοιμος», είχε δηλώσει ο Γουόκερ.

Σε αυτή την ετοιμότητα, σε αυτό το mentality ποντάρει και η Μονακό φέρνοντάς τον στην ομάδα παρ’ όλο που η καριέρα του είχε πάρει μια φθίνουσα πορεία. Η κλάση και το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητα και αν ξεπεραστεί το εμπόδιο των τραυματισμών δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κέμπα Γούκερ θα «λάμψει» στην Ευρώπη.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0