Πρόσωπα

Ο γκολκίπερ που «πέταξε» εκτός Champions League τη Φερεντσβάρος, τον Απρίλιο αγωνιζόταν ως σέντερ μπακ! (video)

Ο γκολκίπερ που «πέταξε» εκτός Champions League τη Φερεντσβάρος, τον Απρίλιο αγωνιζόταν ως σέντερ μπακ! (video)

Η ιστορία του Γιόναταν Γιόχανσον δεν συναντάται ούτε στα παραμύθια.

Η κληρωτίδα έμοιαζε να καταδικάζει την ΚΙ Κλάκσβικ στα μέσα του Ιουνίου, φέρνοντας ως αντίπαλό της για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος. Μία ομάδα που βάσει transfermarkt, κοστίζει 25 φορές περισσότερο! Εν τέλει, το γνωμικό του Γιόχαν Κρόιφ πως «κανένα τσουβάλι με λεφτά δεν βάζει γκολ», επιβεβαιώθηκε.

Ο Δαβίδ από τα Νησιά Φερόες «πέταξε» εκτός τον Γολιάθ από την Ουγγαρία και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, γεννήθηκε ο πρώτος ήρωας του φετινού Champions League. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τον... κοντράρει κατά μήκος της σεζόν.

Σαφώς, ο Άρνι Φρεντέρικσμπεργκ, των δύο γκολ και της μίας ασίστ σε 37 λεπτά, στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, αποτελεί τον MVP της σειράς. Από το βράδυ της Τετάρτης (19/07), ωστόσο, ένα άλλο όνομα κάνει τον γύρο του διαδικτύου: αυτό του γκολκίπερ της ΚΙ Κλάκσβικ, Γιόναταν Γιόχανσον!

Όχι, δεν είναι τα δύο clean sheets απέναντι στη Φερεντσβάρος, αλλά όσα προηγήθηκαν, τα οποία κάνουν την πορεία του τόσο σπάνια, που ούτε στα παραμύθια δεν συναντάται!





Από το 2019 κι έπειτα, ο 31χρονος -σήμερα- Σουηδός γκολκίπερ δυσκολευόταν πάρα πολύ να βρει ομάδα και το 2021, μετά από «σποραδικά» συμβόλαια, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, λόγω έλλειψης κινήτρου.

Εν τέλει, ξαναφόρεσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Απρίλιο του 2023, για χάρη της Μαγιορστούεν, αλλά όχι και τα γάντια του!

Με την εν λόγω ομάδα να αγωνίζεται στην 5η κατηγορία της Νορβηγίας, δοκίμασε τις ικανότητές του ως κεντρικός αμυντικός, έως ότου ο πρώην συμπαίκτης του και νυν προπονητής της ΚΙ Κλάκσβικ, Μάγκνε Χόσεθ, τον κάλεσε εσπευσμένα στα Νησιά Φερόες, για να τον βοηθήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας και είχε απομείνει μόνο με έναν γκολκίπερ, λόγω τραυματισμών!

Η ατυχία, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς κι αυτός ο ένας τραυματίστηκε! Κάπως έτσι, «στρώθηκε» ο δρόμος για να δημιουργηθεί μία μοναδική ιστορία.

Ο Γιόναταν Γιόχανσον, από ερασιτέχνης σέντερ μπακ τον Απρίλιο, έγινε ο «φύλακας άγγελος» της εστίας, της μεγαλύτερης έκπληξης των προκριματικών του Champions League.

Έως τώρα, γιατί η ΚΙ Κλάκσβικ απέναντι στη Χάκεν, ίσως δώσει συνέχεια στο όνειρό της και διογκώσει το επικό come back του βασικού της -πλέον- γκολκίπερ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0