Πρόσωπα

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον Αλί να κάνει… Σαματά (video)

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον Αλί να κάνει… Σαματά (video)

Ο Αλί Σαμάτα αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ και καλείται να αφήσει άμεσα το στίγμα του στη Θεσσαλονίκη. Έχει, όμως, για παραδείγματα προς… μίμηση τους Φακούντο Περέιρα και Μίλαν Λούχοβι, ώστε να λύσει το πρόβλημα του «Δικεφάλου» στο σκοράρισμα.

Σχετικά Άρθρα

Ο ΠΑΟΚ «βγήκε» στην αγορά αναζητώντας έναν παίκτη για την κορυφή της επίθεσης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί πως τον έχει βρει στο πρόσωπο του Αλί Σαμάτα. Ο Τανζανός έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε και υπέγραψε στον «Δικέφαλο», θέλοντας να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει απέναντι από την αντίπαλη εστία.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν πέρυσι πρώτος σκόρερ της ομάδας με επτά γκολ, αλλά αποχώρησε από τον σύλλογο. Παράλληλα, την ίδια συνεισφορά κατέγραψαν και οι Μπράντον Τόμας και Κάλεντ Νάρεϊ, ωστόσο ο Ισπανός δεν απέδωσε στα επιθυμητά επίπεδα, ενώ ο Γερμανός εξτρέμ είναι άλλη μία «πλούσια» επιλογή και όχι το κύριο σημείο αναφοράς.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν παραδοσιακό σέντερ φορ που θα βρίσκει με ευχέρεια τα αντίπαλα δίκτυα και αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζει ο Σαμάτα. Οι εμφανίσεις του στη Γκενκ (2016-2020) ήταν καταπληκτικές, σημειώνοντας 43 γκολ σε 101 παιχνίδια, ωστόσο η συνέχεια του στην Άστον Βίλα δεν ήταν ανάλογη, με την οποία βέβαια είχε σκόραρει στον τελικό του Λιγκ Καπ το 2020 με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.


Με την μετακίνηση του στην Ελλάδα επιχειρεί να προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία δεν έχει καταφέρει να τις βρει από τους σέντερ φορ του παρελθόντος. Από το 1979, που το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έγινε επαγγελματικό, μόνο οκτώ επιθετικοί των «ασπρόμαυρων» κατόρθωσαν να σημειώσουν διψήφιο αριθμό τερμάτων στη σεζόν, ενώ δύο εξ αυτών το πέτυχαν στον πρώτο τους χρόνο στο κλαμπ.

Πρόκειται για τους Μίλαν Λούχοβι και Φακούντο Περέιρα, με τον Σλοβάκο να έχει σημειώσει 15 γκολ την αγωνιστική περίοδο 1993/94 και τον Αργεντινό 12 την σεζόν 2014/15. Ο Σαμάτα καλείται να έχει αντίστοιχο αντίκτυπο με το… καλημέρα, αφού τα παιχνίδια των προκριματικών του Conference League απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ πλησιάζουν.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο, καθώς δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα από τα φιλικά που έδωσε ο ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχει η ανάγκη να ξεκινήσει δυναμικά και να αναδείξει από την αρχή το τι είναι ικανός να κάνει…

Αναλυτικά, οι ξένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με διψήφιο αριθμό τερμάτων

Κάρολ Σφιντέρσκι (Πολωνία): 2019/20 (11), 2020/21 (11)

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (Σερβία): 2017/18 (19)

Φακούντο Περέιρα (Αργεντινή): 2014/15 (12)

Μάρτιν Μίετσελ (Πολωνία): 2006/07 (14)

Γιάννης Οκκάς (Κύπρος): 2001/02 (10), 2002/03 (11)

Πάουλ Κομίνγκες (Περού): 1997/98 (11)

Μίλαν Λούχοβι (Σλοβακία): 1993/94 (15)

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0