Πρόσωπα

Βαγγέλης Ζούγρης: Από… στόπερ στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης! (video)

Βαγγέλης Ζούγρης: Από… στόπερ στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης! (video)
Ο Βαγγέλης Ζούγρης που θα «πέθαινε» για τον Βασίλη Σπανούλη, οδήγησε την Εθνική Νέων στην τρίτη θέση του βάθρου της Ευρώπης κι ας παίζει μπάσκετ μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η νύχτα που όλος ο μπασκετικός κόσμος έμαθε το όνομα του Βαγγέλη Ζούγρη ήταν αυτή της 23ης Ιανουαρίου 2023, όταν μετά από την… γλυκιά ήττα του Περιστερίου από τον Ολυμπιακό, ο μόλις 18 χρονών Βαγγέλης, μέσα σε 11 λεπτά συμμετοχής έκανε το από το 4/4 στα σουτ. Μαζί με αυτούς τους 9 πόντους μάζεψε ένα ριμπάουντ, είχε ένα κλέψιμο και έκανε ένα κόψιμο.

5933001.jpg

Το αξέχαστο εκείνης της βραδιάς ήταν ο τρόπος που μίλησε για τον άνθρωπο που τον εμπνέει να δίνει σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό του εαυτό, τον προπονητή του Περιστερίου, Βασίλη Σπανούλη. Εκείνος τον εμπιστεύτηκε αρκετές φορές και ο νεαρός σέντερ προσπαθεί να δικαιώσει με κάθε του εμφάνιση αυτή την επιλογή.

«Όταν παίζω μέσα, είναι συγκλονιστικό. Πόσο μάλλον όταν έχεις στον πάγκο έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Θα «πεθάνω» για εκείνον, θέλω να τα δώσω όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά για τον κόουτς του ο Βαγγέλης Ζούγρης, που όταν έμαθε ότι θα αγωνίζεται με εκείνον στον πάγκο της ομάδας «πετούσε» από την χαρά του.

Αυτή η έμπνευση και το κίνητρο που έχει δώσει ο Σπανούλης, σαν μέντορας, στον Ζούγρη μετουσιώθηκε στα μάτια όλων στις απίθανες εμφανίσεις του με τη γαλανόλευκη φανέλα για το Eurobasket Νέων 2023.

Βέβαια ο 18χρονος Βαγγέλης δεν είχε πάντα αυτή την σύνδεση με την «σπυριάρα», το αντίθετο μάλιστα! Μόλις πριν τέσσερα χρόνια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το μπάσκετ, αφού μέχρι τα 14 του έπαιζε ποδόσφαιρο και μάλιστα στην θέση του στόπερ.

Ευτυχώς για εκείνον και για τους μπασκετόφιλους, οι γονείς του τον ώθησαν να αλλάξει κατεύθυνση και να ακολουθήσει τον δρόμο της «πορτοκαλί θεάς». Έτσι, λοιπόν, πήρε μέρος σε αρκετά τουρνουά δείχνοντας το ταλέντο του και προετοιμάστηκε στο πλευρό της Σοφίας Κλιγκοπούλου μέχρι να επιλεχθεί από τις ακαδημίες του Περιστερίου και να κάνει τα πρώτα του βήματα.

5787580.jpg

Δεν άργησε να έρθει και η κλήση στην Εθνική Κ18 λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεών του και της μεγάλης του θέλησης που κατέκλυζε τον χώρο κάθε φορά που ο πιτσιρικάς Ζούγρης πατούσε το παρκέ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα… Η Εθνική Νέων μετά από μία αξιοθαύμαστη πορεία που έβαλε το δικό της (μεγάλο) λιθαράκι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket που διεξήχθη φέτος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Βαγγέλης Ζούγρης με αυτοθυσία και μ’ ένα ακόμη double double πήρε την Εθνική ομάδα από το χέρι οδηγώντας τη στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Για τον σέντερ του Περιστερίου όμως, η συμμετοχή του σ’ αυτήν την διοργάνωση θα του μείνει αξέχαστη για έναν ακόμη λόγο, την ανάδειξή του στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά.

Ο Ζούγρης είναι εδώ και με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει συνεχώς πως θα μας απασχολήσει σίγουρα για πολύ καιρό. Ήδη το κάνει όχι μόνο για τον τρόπο παιχνιδιού του αλλά και για την σπουδαία προσωπικότητά του και είναι ακόμη η αρχή…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0