Πρόσωπα

Ρούντι Φερνάντεθ: 12 χρόνια ζει και… βασιλεύει στη Ρεάλ, λατρεύοντας να τον μισούν! (video)

Ρούντι Φερνάντεθ: 12 χρόνια ζει και… βασιλεύει στη Ρεάλ, λατρεύοντας να τον μισούν! (video)

«12 χρόνια σκλάβος» έγραφε στην αυτοβιογραφία του ο Σόλομον Νόρθαπ και η αλήθεια είναι ότι οι ημέρες του Ρούντι Φερνάντεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης, μοιάζουν βγαλμένες από σελίδες βιβλίου. Με μία μικρή παραλλαγή. Είναι εκείνος που έχει… σκλαβώσει τους οπαδούς της «βασίλισσας»!

Τα «κακά παιδιά» κλέβουν τις… καρδιές και ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει φροντίσει να συλλέξει αρκετές από εκείνες των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης! «Αγέραστος», παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα 38 του χρόνια, δεν διατίθεται να αποσυρθεί ακόμα από τα παρκέ. Έτσι, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη «βασίλισσα» και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ισπανική πρωτεύουσα για 13η διαδοχική σεζόν.

Μπορεί να μην ξεκίνησε από την ακαδημία της Ρεάλ, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να «δεθεί» μαζί της κατά τη διάρκεια των ετών. Χρόνια, κατά τα οποία πρωταγωνίστησε -αρνητικά- ουκ ολίγες φορές εντός των παρκέ. Ρούντι είναι όμως, πώς να το κάνουμε; Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι φίλαθλοι λατρεύουν να τον μισούν!

Στην Μπανταλόνα έδειξε για πρώτη φορά το ταλέντο που διέθετε, ενώ το 2008 πήρε τη μεγάλη απόφαση. Αφού ένα χρόνο νωρίτερα είχε επιλεχθεί στο νούμερο 24 του Draft στο NBA από τους Σανς, οι οποίοι προχώρησαν στην ανταλλαγή του στους Μπλέιζερς, μπήκε στο αεροπλάνο, διέσχισε τον Ατλαντικό και… προσγειώθηκε στο μαγικό κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Στα τρία χρόνια που παρέμεινε στο Πόρτλαντ πραγματοποίησε 218 συμμετοχές, μετρώντας κατά μέσο όρο 9.1 πόντους. Ύστερα, ήρθε η πρώτη επαφή με τους «μερένχες», όταν υπέγραψε συμφωνία μονοετούς διάρκειας το καλοκαίρι του 2011. Μετά από μερικούς μήνες, γύρισε εκ νέου στο NBA για λογαριασμό των Νάγκετς, αλλά δεν «στέριωσε».

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον που λένε και η μοίρα του Ρούντι τον ήθελε ντυμένο στα… ισπανικά λευκά! Το 2012, φόρεσε ξανά τη φανέλα της Ρεάλ και δεν την έβγαλε ποτέ ξανά. Με αυτήν αγαπήθηκε και με αυτήν… μισήθηκε! Δεν είναι άλλωστε και ο ευκολότερος παίκτης εντός αγωνιστικού χώρου, όπως είπαμε. Μάλλον το αντίθετο.

Οι τίτλοι που έχει προσθέσει στην τροπαιοθήκη του με τη «βασίλισσα» είναι κάτι παραπάνω από αρκετοί. Έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, πέντε Κύπελλα και οκτώ Super Cup. Με κορυφαίες στιγμές φυσικά, τις τρεις κατακτήσεις της EuroLeague, το 2015, το 2018 και το 2023.

Απέναντι στις ελληνικές ομάδες έχει βρεθεί αρκετές φορές. Άλλες «πληγώθηκε» και άλλες τις… πλήγωσε. Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Έχασε στον πρώτο (2013), αλλά κέρδισε στους άλλους δύο (2015, 2023). Στον τελικό της Μαδρίτης μάλιστα, υπήρχε και μία μικρή ένταση προς το φινάλε του αγώνα με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αλησμόνητο είναι ακόμα εκείνο το ασύλληπτο buzzer-beater τρίποντο που είχε πετύχει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τον Μάρτιο του 2019.

Δύο ντουζίνες χρόνια στη Ρεάλ, λοιπόν, ο Ρούντι και συνεχίζει. Δεν είναι μόνος του όμως. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει τους δικούς της… τρεις σωματοφύλακες. Στο πλάι του είναι ο Σέρχι Ροντρίγκεθ και ο Σέρχιο Γιουλ.

Ο πρώτος βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μαδρίτη το 2010 και έμεινε εκεί για έξι χρόνια. Στη συνέχεια μπορεί να περιπλανήθηκε λίγο (Σίξερς, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο), ωστόσο ο δρόμος του, τον οδήγησε και πάλι πίσω στη Ρεάλ. Γι’ αυτό και πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε εκ νέου το συμβόλαιό του για ακόμα μία σεζόν, πατώντας πλέον στα 37.

Κι αν ο Σέρχι… λοξοδρόμησε στην πορεία, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στον τελικό της EuroLeague για το 2023 κόντρα στον Ολυμπιακό, Σέρχιο Γιουλ, παραμένει πάντοτε πιστός. Από το 2007 όταν και πρωτοφόρεσε τη φανέλα των Μαδριλένων μέχρι και σήμερα, 16 ολόκληρα χρόνια μετά.

Συνεχίζουν μαζί, κάνοντας περήφανους τους οπαδούς της Ρέαλ. Το «κακό παιδί», ο «Τσάτσο» και ο αρχηγός!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0