Πρόσωπα

Έντρικ vs. Ροκέ: Τα clasico του μέλλοντος θα έχουν… πολλούς χορούς (video)

Έντρικ vs. Ροκέ: Τα clasico του μέλλοντος θα έχουν… πολλούς χορούς (video)

Αποκτήθηκαν φέτος, θα παίξουν από το 2024 κι όμως έχουν προκαλέσει ήδη ενθουσιασμό για τις ημέρες που θα τους βλέπει ο κόσμος στα clasico. Οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα απέκτησαν τα καλύτερα βραζιλιάνικα ταλέντα, με τους Έντρικ και Ροκέ να δίνουν άλλη αίσθηση στα ντέρμπι της Ισπανίας. Πιο… χορευτική.  

Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται πλέον στο ρόστερ της – ακόμα κι αν τυπικά θα είναι παρών και διαθέσιμος από την σεζόν 2024-2025 – με τον Βίτορ Ροκέ να υπογράφει συμβόλαιο όντας γεννηθέντας το 2005!

Ακόμα και ο Γκάβι έχει έτος γέννησης το 2004 και έχασε την … πρωτοκαθεδρία στον τίτλο του «βενιαμίν» που κάθε του απρόβλεπτη ενέργεια και κάθε κίνηση που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά θα κέρδιζε την αποθέωση.

Όντας τεράστιος θαυμαστής του Λιονέλ Μέσι, ο Βίτορ Ροκέ μπορεί να μην τον συναντήσει στην Βαρκελώνη, όμως, μόνο που θα φορέσει την φανέλα με την οποία θαύμασε τον Αργεντινό και μαγεύτηκε από τα κατορθώματά του, σημαίνει πολλά για εκείνον. Ως παιδάκι είχε την εμφάνιση του Λίο μαζί του να τον συντροφεύει στις στιγμές χαλάρωσης ή και στα μικρά παιχνίδια στα γηπεδάκια με φίλους, όταν δεν είχε προπονήσεις. Τώρα, θα έχει δική του μπλαουγκράνα φανέλα.

Υπέγραψε μέχρι και το 2030-2031, θα παίξει στην Μπαρτσελόνα από το 2024, έχει ρήτρα αποδέσμευσης 500 εκατομμύρια ευρώ και η Αθλέτικο Παραναένσε εισέπραξε 30 εκατ.ευρώ. Αυτά θα γίνουν ακόμα περισσότερα, αφού προβλέφθηκαν 26 εκατομμύρια σε μπόνους και άλλα 5 εκατ. αν ο Ροκέ κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα ή αναδειχθεί στην κορυφαία τριάδα.

Η αλήθεια είναι ότι στην Μπαρτσελόνα υπογράφουν κάθε τόσο έναν Βραζιλιάνο που μπορεί να προκαλέσει… παροξυσμό. Που μπορεί ν’ αποδειχθεί καταλυτικός για τις επιτυχίες. Και για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, ένας ποδοσφαιριστής από τη χώρα του καφέ κάθε μια δεκαετία, προσφέρει κάτι ξεχωριστό στους Καταλανούς.

Το 1993 ήταν ο Ρομάριο, το 2003 ο Ροναλντίνιο, το 2013 ο Νεϊμάρ, το 2023 ο Βίτορ Ροκέ. Μάλιστα, όταν ο τελευταίος κατάφερε μέσα στο τρέχον έτος κι έκανε ντεμπούτο με την εθνική ανδρών της Βραζιλίας σε φιλικό ματς με το Μαρόκο, έγινε ο νεαρότερος μετά το «φαινόμενο» Ρονάλντο, που το κατάφερε στα 18 του. Σαν να βάρυναν οι ώμοι του λιγάκι…

Η Ρεάλ εδώ και καιρό έχει αποκτήσει τον Έντρικ, για τον οποίο είχε αρχίσει να γίνεται χαμός μέσα στο 2022, όταν τα social media τον ανακάλυψαν και… διέδωσαν σε ολόκληρο τον κόσμο την φήμη και τα στιγμιότυπά του. Εκείνος μετράει 7 τέρματα σε 19 παιχνίδια στο Brasileirão και ο Βίτορ Ροκέ έχει μέχρι στιγμής 12 γκολ και 4 ασίστ σε 42 αναμετρήσεις στη Λίγκα. Ο Έντρικ είναι ακόμα μικρότερος, αφού η ημερομηνία γέννησής του αναγράφει 21 Ιουλίου του 2006!

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να μιλάει στον διεθνή Τύπο και να παραχωρεί συνεντεύξεις στην Ευρώπη, η οποία τον ήθελε σαν τρελή σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ο νεαρός επιθετικός ήθελε αποκλειστικά την Ρεάλ. Ονειρευόταν να παίζει εκεί, να φοράει τη λευκή εμφάνιση και έστειλε το μήνυμα στους «μερένγκες» που δεν γινόταν ν’ αφήσουν αυτή την τεράστια ευκαιρία.

Προτού καν κλείσει τα 16 του χρόνια, ο Έντρικ είχε κάνει διαφημιστικό με τη Nike και μετρούσε από τότε, 500.000 followers στα social media. Κι ακόμα δεν τον έχει ο κόσμος με την φανέλα της Ρεάλ! Η «βασίλισσα» έπρεπε να διαθέσει 60 εκατομμύρια ευρώ στην Παλμέιρας και να πληρώσει και 12 εκατομμύρια σε φόρους.

«Οι γονείς μου ήθελαν να με βαφτίσουν… Ντι Στέφανο» είχε πει ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, που από μικρή ηλικία είχε ξεκάθαρα όνειρα και στόχους. Αρχικά να καταφέρει να παίξει επαγγελματικά, έπειτα να κατακτήσει το Copa Libertadores, μετά το Μουντιάλ με την Βραζιλία και μετά να πάει στην Ρεάλ. Μπορεί να μην του ήρθαν με αυτή τη σειρά τα πράγματα στην καριέρα του, αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να καταφέρει όσα θέλει.

Το κλαμπ της Μαδρίτης έχει τα παραδείγματα των Βινίσιους και Ροδρίγο που κάνουν εκπληκτικά πράγματα στις πλευρές της επίθεσης και με τον νεανικό ενθουσιασμό τους και το ταλέντο, κατάφεραν να «κολλήσουν» με το κλαμπ και να του προσφέρουν τεράστιες στιγμές και τρόπαια. Έναν χρόνο υπομονή για να ενσωματωθεί και ο Έντρικ σε αυτό το πρότζεκτ.

Στη μεγαλύτερη εικόνα, οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ επενδύουν στα καλύτερα ταλέντα και οι μεταξύ τους «μάχες» αρχίζουν από τώρα να έχουν … μουσική υπόκρουση. Τι άλλο; Σάμπα

Προσδεθείτε. Ήδη…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0