Πρόσωπα

Όμηρος Νετζήπογλου: Πήγε στην ΑΕΚ με ένα εισιτήριο του... ΟΑΣΘ!

Όμηρος Νετζήπογλου: Πήγε στην ΑΕΚ με ένα εισιτήριο του... ΟΑΣΘ!

Τι κι αν η πρώτη πληρωμή του Όμηρου ΝετζήπογλουΟμέρ Νετζήπ Ογλού) ήταν ένα εισιτήριο λεωφορείου; Ο 20χρονος γκαρντ δούλεψε, πίστεψε, έκανε τις σωστές επιλογές για την καριέρα του και πλέον είναι παίκτης της ΑΕΚ, οπότε κατά συνέπεια του χρόνου θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του και στην Ευρώπη.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου, ή αλλιώς Ομέρ Νετζήπ Ογλού, μισός Τούρκος γαρ, ήρθε να ταράξει τα νερά στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Κι αυτό, όχι γιατί θα «σώσει» την -ομολογουμένως- κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «Βασίλισσα», αλλά επειδή είναι ένας Έλληνας παίκτης, σε νεαρή ηλικία και εξελίξιμος. Φυσικά, τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν κι άλλες στην Basket League -μετρημένες στα δάχτυλα αλλά υπάρχουν- όμως ο 20χρονος σε αντίθεση με τους συνομηλίκους του, είναι… παιγμένος.

νετζη.jpg

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό σε ένα φιλικό του Άρη με τον Ολυμπιακό στις 22 Μαρτίου του 2021, όταν σκόραρε 7 πόντους και 4 ριμπάουντ, σε μια ομάδα του Άρη με μπόλικο ταλέντο (Νετζήπογλου, Φλιώνης, Κουζέλογλου). Στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του ως επαγγελματίας, είπε «καλησπέρα, ήρθα για να μείνω στο ελληνικό μπάσκετ», καθώς σε 29:18 έβαλε 22 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, συγκεντρώνοντας 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Όλα όμως ξεκινάνε το 2017… Ο Νετζήπογλου ανήκε από τα 10 του στον Όλυμπο Ελευθέριου Κορδελιού. Το φθινόπωρο του 2017 οι άνθρωποι του Άρη μέσω του παράγοντα Άκη Κοτανίδη τον έφεραν στην Θεσσαλονίκη και στα τμήματα υποδομής των «κίτρινων» σε ηλικία 15 ετών.

Ο Όλυμπος είχε οφέλη από αυτή τη συμφωνία, καθώς δεν είχαν να κάνουν με τα χρήματα. Η ομάδα του Κορδελιού για να παραχωρήσει τον Όμηρο, «πληρώθηκε» με μπάλες και ρουχισμό, ενώ ο 17χρονος παρέλαβε ως αμοιβή ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα ετήσιο πάσο για την ελεύθερη είσοδό του στις αστικές συγκοινωνίες προς το γήπεδο! «Win-win» κατάσταση καθώς για να μεταβεί στο προπονητικό του Άρη, χρειαζόταν να κάνει μεγάλη απόσταση με τον ΟΑΣΘ.

Έπρεπε να περιμένει καρτερικά τρεις μήνες τον Άρη από τη στιγμή που μιλήσανε μέχρι τη μέρα που έπεσαν οι υπογραφές και ο «Αυτοκράτορας» ρίσκαρε με αυτήν την κωλυσιεργία, καθώς «φλέρταραν» μαζί του τουρκικές ομάδες, όπως η Τόφας αλλά μέχρι ένα σημείο και η Εφές. Η εξήγηση είναι ότι ο Νετζήπογλου, λόγω της καταγωγής του (μισός Τούρκος) ήταν γνωστός από τις μικρές εθνικές ομάδες.

Φτάνοντας στο «σήμερα», οι φημολογούμενες οικονομικές εκκρεμότητες με τον Άρη τον οδήγησαν στην έξοδό του από την ομάδα, ενώ ο 20χρονος πλέον γκαρντ θα πρέπει να μετακομίσει στην Αθήνα, καθώς από τις 11/07/2023 αποτελεί παίκτη της ΑΕΚ! Μπορεί να μην πρόλαβε στο «τιμόνι» της ομάδας τον Ηλία Καντζούρη, του οποίου ήταν διακαής πόθος όταν καθόταν στην άκρη του πάγκου του Κολοσσού Ρόδου. Με τον Ζοάν Πλάθα όμως, και με τον ελληνικό κορμό που δεδομένα «χτίζει» (ξανά μετά την περίοδο 2015-17) η ΑΕΚ, θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και εκτός εγχώριων συνόρων, με την παρουσία του «δικεφάλου» στο BCL.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0