Πρόσωπα

Βιθέντε Ιμπόρα: Ένας κάτοχος τεσσάρων Europa League πιάνει... λιμάνι για να φέρει «ηρεμία» και εμπειρία

Βιθέντε Ιμπόρα: Ένας κάτοχος τεσσάρων Europa League πιάνει... λιμάνι για να φέρει «ηρεμία» και εμπειρία

Πρώτη μεταγραφή επί ημερών Μαρτίνεθ και Κορδόν στον Ολυμπιακό, με έναν παίκτη που αν μη τι άλλο, έχει εμπειρία και σημαντικά τρόπαια στην κατοχή του.

Μπορεί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να είναι εδώ και 20 μέρες προπονητής του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν ήθελε να βιαστεί να κάνει κάποια μεταγραφή. Αυτός είναι και ο λόγος που σε συννενόνηση με τον Αντόνιο Κορδόν, αποφάσισαν να πάρουν μόλις 22 παίκτες (+ τους τερματοφύλακες) στην Αυστρία και να αξιολογήσουν το ρόστερ. Να δουν ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα.

Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να είπε πως θα πέσει ο μέσος όρος ηλικίας, όμως η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού, έρχεται να φέρει εμπειρία σε μία θέση που υπάρχει ανάγκη. Αυτό γιατί, ο Βιθέντε Ιμπόρα, ο 35χρονος Ισπανός μέσος, θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα πιάσει λιμάνι φέτος.

Ένας παίκτης που πρακτικά έρχεται να αντικαταστήσει τον Γιαν Εμβιλά στο «6» μιας και σε αυτή τη θέση έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του 286), ωστόσο μπορεί να παίξει και πιο μπροστά ως οχτάρι. Μπορεί να υπάρχει... μουρμούρα από αρκετούς φιλάθλους λόγω της ηλικίας του, ωστόσο ο Μαρτίνεθ, ξέρει πολύ καλά στο γιατί προχωράει σε αυτή την επιλογή.

Ο Ιμπόρα ξεκίνησε από τις μικρές ομάδες της Λεβάντε, ώσπου το 2008 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις όσο πέρναγαν τα χρόνια, δεν πέρασαν απαρατήρητες και αυτός είναι ο λόγος που το 2013, πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη. Μία κίνηση που του βγήκε... λίρα εκατό, μιας και με την ομάδα της Ανδαλουσίας στα τέσσερα χρόνια που κάθισε, κατάφερε να κατακτήσει τρία Europa League (2014, 2015, 2016). Συνολικά είχε 173 εμφανίσεις με 30 γκολ και 13 ασίστ. Αν υπολογίσουμε ότι έπαιζε κόφτης, μιλάμε για μεγάλο αριθμό τερμάτων. Το ότι έχει σηκώσει ευρωπαϊκό και ως αρχηγός της, είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό για το βιογραφικό του.

Το 2017, ο Ισπανός μέσος έκανε το μεγάλο βήμα και την Premier League, εκεί όπου με τη φανέλα της Λέστερ, αγωνίστηκε 28 φορές, μένοντας ωστόσο μακριά από τον καλό του αγωνιστικό εαυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον χειμώνα του 2019, επέστρεψε στην Ισπανία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ.

Για 3.5 χρόνια ήταν μία βασική μονάδα των «κίτρινωνυποβρύχιων» και έφερνε την απαραίτητη ηρεμία στη μεσαία γραμμή, αλλά και κυκλοφορία της μπάλας. Καθαρά... ισπανική σχολή ο τρόπος παιχνιδιού του, με τον Ιμπόρα να φτάνει και σε τέταρτη κατάκτηση Europa League το 2021, αλλά αυτή τη φορά όχι με τη Σεβίλλη. Με τη Βιγιαρεάλ είχε συνολικά 104 εμφανίσεις με 5 γκολ και 6 ασίστ. Όσο κάθισε στην ομάδα, είχε φροντίσει να δείξει και εντός, αλλά και εκτός γηπέδου τις ηγετικές του ικανότητες.

Όλα αυτά, για να φτάσουμε στην περσινή χρονιά, εκεί όπου επέστρεψε στην αγαπημένη του Λεβάντε. Έφτασε κοντά στο να ανέβει κατηγορία μαζί της, ωστόσο η Αλαβές ήταν αυτή που πήρε το τρίτο εισιτήριο για την άνοδο. Με την ομάδα από τη Βαλένθια, είχε τη σεζόν που πέρασε είχε 40 εμφανίσεις και δύο γκολ. Συνολικά με τη Λεβάντε, έχει 230 ματς, με 15 γκολ και 3 ασίστ.

Ένας παίκτης που φημίζεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι (1.90 μ. ύψος), αλλά και για την ηρεμία που κυκλοφορεί την μπάλα. Αυτό είναι κάτι που θέλει να προσθέσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Μαρτίνεθ, μιας και θέλει να κάνει τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν με ισπανικό στυλ ποδοσφαίρου. Δηλαδή κάθετο παιχνίδι, γρήγορη ανάπτυξη απ' την άμυνα και πίεση ψηλά.

Ο Ιμπόρα εκτός από ποιοτικός, έχει και την απαραίτητη εμπειρία, για να μπορέσει να ξεχωρίσει στους Πειραιώτες, αλλά και να δώσει χώρους και μέτρα σε παίκτες που θα παίζουν στο πλευρό του, όπως ο Χουάνγκ

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0