Πρόσωπα

Οι 5+1 στιγμές του Ματιέ Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό: Από το «σόου» απέναντι στην Τότεναμ, σε αυτό της φιέστας του 2021! (video)

Οι 5+1 στιγμές του Ματιέ Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό: Από το «σόου» απέναντι στην Τότεναμ, σε αυτό της φιέστας του 2021! (video)
Οι δρόμοι των Ματιέ Βαλμπουενά και Ολυμπιακού «χωρίζουν» μέχρι να ξανασυναντηθούν, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία-σταθμοί σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, που ξεχώρισαν. Είτε λόγω ποδοσφαιρικής μαγείας, είτε αγνής... τρέλας!
Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σπουδαία καριέρα του Ματιέ Βαλμπουενά «έκλεισε». Τουλάχιστον ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μιας και η ανακοίνωση της ΠΑΕ, φανερώνει πως οι δύο πλευρές θα τα... ξαναπούν, από άλλο πόστο. Καθαρά αγωνιστικά, όμως, τα τέσσερα χρόνια που πέρασε ο 38χρονος Γάλλος στην Ελλάδα, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη τόσο του ίδιου, όσο και των φίλων των Πειραιωτών.

Ο Βαλμπουενά έβγαλε τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι του 2019 και φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη, στα 34 του χρόνια, έχοντας καταγράψει 52 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας και απέδειξε, πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

Κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα Ελλάδας (2020, 2021, 2022), ένα Κύπελλο (2020), έβαλε το δικό του... λιθαράκι στην πορεία έως τους «8» του Europa League (σεζόν 2019/20) και στις 150 εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, πέραν των 18 γκολ και των 43 ασίστ, χάρισε πολλές στιγμές μαγείας.

Το BN Sports ξεχώρισε τις 5+1 από αυτές, που φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, ο Ματιέ Βαλμπουενά θα «κουβαλά» στις αποσκευές του. Από τα... διαπιστευτήρια στα προκριματικά του Champions League, έως τη μυθική ασίστ ενώ ήταν πεσμένος και το «σόου» στη φιέστα του πρωταθλήματος του 2021.


1. Η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται

Από τις πρώτες επίσημες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, ο Ματιέ Βαλμπουενά απέδειξε πως δεν ήρθε για... σύνταξη στην Ελλάδα.

Στα έξι ματς των «ερυθρολεύκων» για τα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2019/20, απέναντι σε Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ -κατά χρονική σειρά- είχε άμεση συμμετοχή σε έξι γκολ, σκοράροντας ένα και μοιράζοντας πέντε ασίστ!







2. Η «παράσταση» κόντρα στην Τότεναμ και το κόρνερ της... επιστροφής απέναντι στην Άρσεναλ

Μία γρήγορη ματιά στην καριέρα του, αποδείκνυε πως γνώριζε όσο λίγοι τι χρειάζονται τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού. Ειδικά στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό.

Συνεχίζοντας με... φόρα από τα προκριματικά, τόσο στο πρώτο ματς των ομίλων του Champions League της σεζόν 2019/20, απέναντι στην Τότεναμ, όσο και στη ρεβάνς της φάσης των νοκ-άουτ του Europa League, κόντρα στην Άρσεναλ, ο Βαλμπουενά ήταν κομβικός.

Απέναντι στους «Spurs», έδωσε την ασίστ για το γκολ του Ποντένσε (44') και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 54', σφράγισε την επιστροφή από την κόλαση του 0-2 μέσα σε τέσσσερα λεπτά (26' Κέιν, 30' Λούκας Μόουρα).



Στο έτερο μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ του Ολυμπιακού σε εκείνη τη σεζόν, ο Βαλμπουενά δήλωσε ξανά «παρών».

Η νίκη της Άρσεναλ με σκορ 1-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Europa League, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους Πειραιώτες. Ήθελαν μόνο νίκη, την οποία και πήραν, χάρις την κεφαλιά του Σισέ, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά.

Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, όπου παρά την ισοφάριση του Ομπαμεγιάνγκ στο 113', ο Ελ Αραμπί έδωσε εκ νέου του προβάδισμα και εν τέλει, το εισιτήριο για τα προημιτελικά, εξασφαλίζοντας πως το γκολ του στο 119', θα συγκαταλέγεται για καιρό ανάμεσα στα σημαντικότερα της εκτός συνόρων ιστορίας του Ολυμπιακού.



3. Το «αριστούργημα» απέναντι στον Βόλο

Ίσως πρόκειται για το ομορφότερο από τα 18 γκολ που πέτυχε ο Ματιέ Βαλμπουενά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2021, στο 90+1' της 11ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στον Βόλο κι ενώ όλα έδειχναν πως μία απώλεια βαθμών ήταν κοντά, ο Γάλλος αρτίστας έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Κλέιμαν, για να δώσει με ένα μαγικό buzzer beater, τη νίκη στους Πειραιώτες.



4. Mr.Assist ακόμα και.... πεσμένος!

Πλάι στο ομορφότερο γκολ του, στέκεται και η πιο εντυπωσιακή ασίστ του.

Λίγες ημέρες μετά την έλευση του 2021 (09/01), ο Βαλμπουενά χάρισε μία από τις στιγμές της χρονιάς, αν όχι τη στιγμή της χρονιάς!

Απέναντι στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League, έγινε αποδέκτης της πάσας του Βρουσάι και παρότι έχασε τον βηματισμό του, βρήκε τον τρόπο να δώσει ασίστ στον Ελ Αραμπί, για το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.



5. Η κεφαλιά Νο.2 της καριέρας του!

Το πρώτο του γκολ στην τελευταία του σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν θα έπρεπε να είναι... είδηση! Εφόσον ήρθε μέσω κεφαλιάς, όμως, έγινε!

Στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League 2022/23, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Βαλμπουενά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει διά... αέρος, παρότι μικρός το δέμας (ύψος 1,67 μέτρα).

Ήταν η δεύτερη φορά που σκοράρει με κεφαλιά στην καριέρα του, μετά από ένα φιλικό της Γαλλίας με τη Γερμανία το 2013, και η πρώτη σε επίπεδο συλλόγων.



Bonus: Το «σόου» στη φιέστα του πρωταθλήματος του 2021

Φινάλε με μία στιγμή όχι αμιγώς ποδοσφαιρική, αλλά ενδεικτική της... τρέλας του Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά και του «δεσίματός» του με τον Ολυμπιακό.

Στη φιέστα του πρωταθλήματος του 2021 ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Έκατσε δίπλα στον παρουσιαστή του event και όσες λέξεις κι αν γραφτούν, δεν γίνεται να περιγράψουν το «σόου» που έδωσε. Το βίντεο «μιλάει» από μόνο του.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0