Πρόσωπα

F… εεε Thank you Gigi Datome

F… εεε Thank you Gigi Datome

Ο Τζίτζι Ντατόμε ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα γήπεδα και το BN Sports κάνει αναφορά στην κοινωνική του δράση, στον «έτερος εγώ» του, Χάρη Γιαννόπουλο, αλλά και στη μέρα που έγινε πρωταγωνιστής για τους «λάθος» λόγους, με αποτέλεσμα να προκύψει το περίφημο «F@#k you Gigi Datome»!

Ο Τζίτζι Ντατόμε αποσύρθηκε από το μπάσκετ. Δεν τον λες «θρύλο» του μπάσκετ, σίγουρα δεν έχει την τεράστια συλλογή των μεταλλίων που είχαν συμπαίκτες του, είτε στη Φενέρμπαχτσε, στην Αρμάνι είτε ακόμα και στις ομάδες που είχε σύντομο πέρασμα στο NBΑ (Πίστονς, Σέλτικς).

Είναι όμως από τους πιο αξιολάτρευτους παίκτες που έχουν περάσει από τα παρκέ τα τελευταία χρόνια. Ο απλός τρόπος παιχνιδιού του και το μεγάλο μούσι του ενισχύουν την αντίληψη του φίλαθλου κοινού, ότι είναι πολύ συμπαθητικός εντός και εκτός παρκέ. Αλλά και να μην ισχύει αυτό, όταν ο Ομπράντοβιτς γίνεται «μελιτζανί» και σου λέει «@ντ# γ@μ#$ου Τζίτζι Ντατόμε», θες δε θες, τον λυπάται… η ψυχή σου!

Στον αθλητισμό, όλοι αγαπούν κάποιον σαν τον Ντατόμε. Η αγάπη του για την τέχνη και τη μουσική είναι ευρέως γνωστή, όπως μπόρεσε να ανακαλύψει η ομάδα ντοκιμαντέρ της EuroLeague κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας για αυτόν κατά τη διάρκεια των ημερών του στη Φενέρμπαχτσε και ήταν πάντα δημοφιλής παίκτης μεταξύ των οπαδών κάθε ομάδας για την οποία έπαιξε κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Φενέρ θα θυμούνται πάντα τις εικόνες του Πέρο Άντιτς να κόβει τα περίφημα μακριά μαλλιά του Τζίτζι στο παρκέ της Ulker Sports Arena, μετά τον θρίαμβο της ομάδας στο Final Four του 2017 επί του Ολυμπιακού. Γενικότερα ο Ιταλός έχει ασχοληθεί τακτικά με το One Team, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Euroleague, όλα αυτά τα χρόνια.

Στα… δικά μας, μας είναι αρκετά συμπαθής λόγω της απίστευτης ομοιότητάς του με τον Χάρη Γιαννόπουλο, τα πιο διάσημα μούσια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μπορεί ο Τζέιμς Χάρντεν να έχει τη χάρη και να έφερε τη μόδα (Fear the Beard), όμως τα… γένια δεν κάνουν τον παπά. Η συνάντηση τους ενόψει του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» το 2018 και τα χιουμοριστικά τους tweets για την ομοιότητά τους έχουν μείνει αξέχαστα στο ελληνικό φίλαθλο μπασκετικό κοινό.

Όταν ο... Χάρης Ντατόμε συνάντησε τον... Τζίτζι Γιαννόπουλο!

42675050_242110619791670_3464671352277958656_n.webp

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0