Πρόσωπα

Σάμουελ Μραζ, Βόλος: Ο Mr. δανεικός που ψάχνει στη Μεσόγειο την… καθιέρωση! (video)

Σάμουελ Μραζ, Βόλος: Ο Mr. δανεικός που ψάχνει στη Μεσόγειο την… καθιέρωση! (video)

Μια του… επίμονου, δυο του φιλόδοξου τρεις του πεισματάρη. Στην τέταρτη δεν θα… πιάσει; Την Ιθάκη του γύρω από τη θάλασσα της Μεσογείου ψάχνει για πολλοστή φορά ο πολυθεσίτης Σλοβάκος, Σάμουελ Μραζ και στο Βόλο ευελπιστούν πως ακόμα ένα «στοίχημα» για την επίθεσή τους, θα βγει κερδισμένο.

Ο μεταγραφικός… οργασμός στο Βόλο δεν σταματά με τους Θεσσαλούς να καλύπτουν μεθοδικά και με συνέπεια ένα-ένα τα κενά τους. Η μεγαλύτερη... τρύπα εντοπίζεσαι στην επίθεση και δη στο κέντρο αυτής με τον Κώστα Μπράτσο και το τιμ του, να μην μένουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο Σάμουελ Μραζ, ο οποίος πέρασε το τελευταίο εξάμηνο στην Κύπρο για χάρη της Ανόρθωσης, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας και το BN Sports σκιαγραφεί το προφίλ του φιλόδοξου διεθνή Σλοβάκου ο οποίος ψάχνει την εκτόξευση. Θα συνεχιστεί άραγε η μίνι-παράδοση των… λαχείων στο επιθετικό σκέλος. Μάντζης (στις μικρότερες κατηγορίες), Περέα, Δουβίκας, Φαν Βεερτ, Πάολο Φερνάντες, Κούτσιας και στο ξεκίνημα Οτζέγκοβιτς, έδειξαν το δρόμο.

 

 

Από κορυφαίος στη χώρα του, περιπλανώμενος γυρίζει

Ο 26χρονος πλέον σέντερ φορ (εκεί παίζει κυρίως) από το Μαλάτσκι αναδείχθηκε στη Σένιτσα και εκεί «μπουσούλισε» επαγγελματικά. Πριν καλά καλά ενηλικιωθεί, έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του, μέχρι που έπεισε την εκατονταετή Ζίλινα να ασχοληθεί με το ταλέντο του και να τον κάνει δικό της το Γενάρη του 2017. Χρονιά που φόρεσε και το… στέμμα της πρωταθλήτριας.
sr-poprad-futbal-fl-13-kolo-presov-zilina-mraz-clanokW.jpg

Στο στάδιο Ποντ Ντιμπνόμ έμεινε μόλις ενάμιση χρόνο, ωστόσο αυτό ήταν αρκετό για να… ανοίξει τα φτερά του. Την περίοδο 2017-18 πραγματοποίησε τις πιο γεμάτες εμφανίσεις της καριέρας του και πέρα από κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος (συμπεριλαμβανομένων των playoffs) αναδείχθηκε και MVP αυτού. Επιτεύγματα που του έδωσαν το εισιτήρια για την Ιταλία και τη Serie A που τον πίστεψε. Και από τότε ξεκίνησαν οι περιπέτειες του Σλοβάκου… Γκιούλιβερ.

Το τεράστιο άλμα για την Ιταλία και τη Serie A με τη φανέλα της νεοφώτιστης Έμπολι εξελίχθηκε σε φιάσκο, παρότι η εκκίνησή του ήταν μοναδική. Ο Σάμουελ Μραζ έγινε ο πρώτος Σλοβάκος που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο ιταλικό πρωτάθλημα, ωστόσο (2η Αγωνιστική και ήττα 2-1 από τη Τζένοα) η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.


Κροτόνε, Μπρόντμπι, Ζάγκλιεμπε Λιουμπλάνας αποτέλεσαν τις τρεις επόμενες εξορμήσεις – με τη μορφή δανεισμού - του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Βόλου, χωρίς όμως επιτυχία. Η Σπέτσια του έδωσε άλλη μια ευκαιρία το καλοκαίρι του 2021 αλλά οι συνθήκες δεν άλλαξαν επουδενί. Επιστροφή στην πατρίδα για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, απόπειρα στην Ιβηρική για χάρη τη Μιράντες και το τελευταίο εξάμηνο στην Ανόρθωση. Ο Σάμουελ Μαρζ δεν δίσταζε όλο αυτό το διάστημα της τελευταίας 5ετίας να ρισκάρει για ένα καλύτερο και πιο… σταθερό αύριο, ωστόσο δεν στέριωνε πουθενά.

Στον τελευταίο σταθμό της καριέρας του πριν την Ελλάδα με την Ανόρθωση, «τρέλανε» με το καλημέρα (πρώτο 90λεπτο) τους φίλους της ομάδας, κάνοντας χατ-τρικ απέναντι στην Ομόνοια όμως και πάλι τα «χτυπήματά  του ήταν σποραδικά. Σε ένα… χορταστικό 4-4 με τη Νέα Σαλαμίνα είχε συνεισφορά στα 3/4 γκολ της ομάδας του ενώ όσο περνούσαν τα παιχνίδια, τόσο περισσότερο έχανε τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Συνεπώς και όπως γίνεται αντιληπτό, οι Βολιώτες επενδύουν για μία ακόμα φορά στην πρόκληση. Ο Κώστας Μπράτσος και η ομάδα του προσφέρουν σε ένα φρέσκο… πρόσωπο να φανερώσει στο χορτάρι αυτά για τα οποία έχει δείξει πως είναι ικανός (κοτζάμ Serie A έχει παίξει) ενώ από την άλλη ο ίδιος ο Σαμουελ Μραζ ψάχνει έναν τόπο να ξαποστάσει. Η κατάσταση μοιάζει win-win αρκεί να φανεί και στο γήπεδο.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0