Πρόσωπα

Μέισον Μάουντ: Το φάουλ αλά… Κριστιάνο, το «μπλε» παρελθόν και το παιδί που δεν θα ξεχάσει ποτέ την Τσέλσι! (video)

Μέισον Μάουντ: Το φάουλ αλά… Κριστιάνο, το «μπλε» παρελθόν και το παιδί που δεν θα ξεχάσει ποτέ την Τσέλσι! (video)

Πέρασε μία ολόκληρη ζωή στην Τσέλσι. Γαλουχήθηκε στις ακαδημίες των «μπλε». Αγάπησε όσο τίποτα το χρώμα τους και μεγάλωσε με είδωλα τον Τζον Τέρι και τον Άσλεϊ Κόουλ. Κάποια στιγμή, πιθανώς θα την άφηνε. Έτσι και έγινε. Αλλά εκείνο το παιδί που τότε σχολίαζε το γκολ του με φάουλ, δεν θα μπορέσει να την «πληγώσει» ποτέ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον κάνει δικό της, εκείνος βλέπει το μέλλον με τρομερή αισιοδοξία και πίστη στο πλάνο του Τεν Χαγκ, όμως, η Τσέλσι φαίνεται ότι του προκάλεσε πικρία. Μόλις δυο χρόνια μετά την δήλωση για το… μπλε αίμα και τους τίτλους, όλα άλλαξαν για τον Μέισον Μάουντ στο Λονδίνο. 

Έχει όμως αυτό μεγάλη σημασία; Διότι ναι μεν ο Άγγλος επιθετικός αποχαιρέτησε τους Λονδρέζους, ναι μεν δεν τήρησε την υπόσχεσή του, 700 ημέρες περίπου μετά τις μεγάλες δηλώσεις περί παντοτινής αγάπης, αλλά το φινάλε του στους «μπλε» δεν αποτελεί δείγμα προδοσίας.

Περισσότερο πιθανώς αποτελεί απόδειξη ενσυναίσθησης. Βλέπει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στον σύλλογο, δεν έχει τον ρόλο που θα ήθελε και επιλέγει πέντε χρόνια μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Έρικ Τεν Χαγκ, να γίνει ποδοσφαιριστής του.

Ο Μέισον Μάουντ πάντα θα έχει στο μυαλό του την Τσέλσι. Και πόσο μάλλον εκείνο το φάουλ στην προπόνηση, εμπνευσμένο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο«Είχε κενό το τείχος, πέρασα τη μπάλα από πάνω και βρήκα τη γωνία, αυτό ήταν.» Αυτά δήλωνε ενθουσιασμένος, μερικά χρόνια πριν, στην κάμερα, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του οικογενειακού «διπλού».

Πρόπερσι, η εν λόγω εκτέλεση επαναλήφθηκε, προκειμένου η Τσέλσι να επικρατήσει της Γουλβς και να κάνει αποφασιστικό βήμα για το Champions League. Φέτος, φεύγει… Αλλά εκείνο το παιδί που ήταν τότε, θα είναι αδιαμφισβήτητα υπερήφανο για αυτό που σήμερα είναι ο Μέισον Μάουντ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0