Πρόσωπα

Είναι γεγονός: Η Χάνα Ντίνγκλεϊ γίνεται η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ομάδα ανδρών της Αγγλίας!

Είναι γεγονός: Η Χάνα Ντίνγκλεϊ γίνεται η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ομάδα ανδρών της Αγγλίας!

Η Χάνα Ντίνγκλεϊ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Φόρεστ Γκριν και γράφει ιστορία έχοντας γίνει η πρώτη γυναίκα προπονήτρια αντρικής ομάδας, σε μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες της Αγγλίας.  

Η Φόρεστ Γκριν προχώρησε σε μία κίνηση-ορόσημο για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ως νέα τεχνικός της ομάδας ορίστηκε η Χάνα Ντίνγκλεϊ, η οποία έως τώρα προπονούσε την ακαδημία, και έτσι η 39χρονη έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία ανδρικής ομάδας στις τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες του Νησιού!

Ο πρώην προπονητής, Ντάνκαν Φέργκιουσον, διορίστηκε τον Ιανουάριο και πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την πολύ σύντομη θητεία του στην ομάδα, χωρίς να έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις μιας και η Φόρεστ υποβιβάστηκε και δεν θα συνεχίσει στη League One την ερχόμενη σεζόν.

Αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για την Ουαλή προπονήτρια, η οποία αντικατέστησε προσωρινά τον συνάδελφό της πριν από ένα φιλικό με την Μέλκαμ Τάουν. Ύστερα η διοίκηση αποφάσισε να συνεχίσει να πορεύεται έχοντας την Ντίνγκλεϊ στην άκρη του πάγκου της.

Η καριέρα της ξεκίνησε το 2013 από τη Μπάρτον Άλμπιον. Tο 2019 μετακόμισε στο Γκλουσεστερσάιρ αναλαμβάνοντας καθήκοντα προπονήτριας στην ακαδημία, και σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας.  

Ο πρόεδρος, Ντάλε Βίντσε, υποστήριξε πως η Χάνα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για αυτή τη θέση δεδομένης της εμπειρίας της αλλά και της σπουδαίας δουλειάς που η ίδια έχει κάνει στις ακαδημίες όλα αυτά τα χρόνια. Κριτήριο της επιλογής της ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ικανότητές της και όχι το φύλο της. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρώτο βήμα, ώστε να αρχίσουν να αναδεικνύονται όλο και περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται στον χώρο της προπονητικής όχι μόνο εντός όσο και εκτός των αγγλικών συνόρων.

   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsport.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0