Πρόσωπα

Ντάνιελ Ρικάρντο: Το «γελαστό παιδί» της Formula 1 συμπληρώνει τα 34! (video)

Ντάνιελ Ρικάρντο: Το «γελαστό παιδί» της Formula 1 συμπληρώνει τα 34! (video)

Το «γελαστό παιδί» της Formula 1, Ντάνιελ Ρικάρντο γεννήθηκε σαν σήμερα (1/7) και μέσα στα 34 χρόνια ζωής του έχει κερδίσει πολλά τρόπαια με το πιο σημαντικό να είναι αυτό της αγάπης του κόσμου.   

Μια από τις πιο αγαπητές φιγούρες της Formula 1, συμπληρώνει σήμερα (1/7) 34 χρόνια ζωής. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο μπορεί προς το παρόν να βρίσκεται εκτός της διοργάνωσης ωστόσο η παρουσία του είναι αισθητή σχεδόν σε κάθε Grand Prix, με τον φωτογραφικό φακό να τον συλλαμβάνει στα γκαράζ της Red Bull

Η περσινή χρονιά με τη Μακλάρεν δεν ήταν καθόλου ιδανική και η είδηση ότι ο πολύπειρος οδηγός θα έμενε χωρίς ομάδα τη νέα σεζόν έπεσε σαν... βόμβα. 

Ο Ρικάρντο γεννήθηκε στο Περθ της Αυστραλίας το 1989. Υπήρξε πολύ ζωηρός ως παιδί, χαρακτηριστικό που διατηρεί ακόμα. Η αυθεντικότητα του και ο τρόπος που δεν παίρνει τα πράγματα στα σοβαρά του έχουν χαρίσει μια θέση στην καρδιά όλων όσων αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

Red Bull Formula 1 racing driver and Duncraig boy Daniel Ricciardo in his younger years.Picture Facebook

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη F1 το 2011 με την Hispania Racing Team όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τότε οδηγό της ομάδας, ο οποίος δεν είχε φανεί αντάξιος των προσδοκιών. 

Αυτή ήταν η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας το αποκορύφωμα της οποίας ήταν η νίκη του στο Μονακό το 2018.

Ο Αυστραλός οδηγός κινδύνεψε να χάσει την πρωτιά στον συγκεκριμένο αγώνα, εξαιτίας προβλήματος στον κίνητρα του μονοθέσιού του. Ο Ρικάρντο, ωστόσο, απέδειξε πως οι ικανότητές του είναι παραπάνω από αρκετές για να κερδίσει.

Η φωτογραφία του 34χρονου τη ώρα που έπεφτε στην πισίνα του Μονακό μετά τους πανηγυρισμούς για τη νίκη του, αποτελεί μια από τις πιο viral στιγμές της F1.

Συνολικά έχει στο ενεργητικό του 8 νίκες στη διοργάνωση με την τελευταία του να είναι εκείνη του 2021 με τη Μακλάρεν στη Μόντσα όταν οι Βρετανοί είχαν κάνει το 1-2.

Η χρονιά εκείνη δεν είχε λήξει με τους καλύτερους οιωνούς, παρά το ότι ο ίδιος στους τελευταίους αγώνες έδωσε τα πάντα για να αποδείξει το ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί.

Ο διευθυντής στρατηγικής, Ζακ Μπράουν, ενημέρωσε τον Ρικάρντο στο τέλος της χρονιάς πως δεν είναι στα πλάνα τους ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι φήμες περί επιστροφής του στη Formula 1 και συγκεκριμένα με την ομάδα της Red Bull έχουν... οργιάσει τους τελευταίους μήνες ιδίως μετά την κακή απόδοση του Σέρχιο Πέρεζ. Και η Alpha Tauri, ωστόσο, φημολογείται πως διεκδικεί εξίσου τον οδηγό. 

Ο 34χρονος Αυστραλός προκαλεί πανικό στα social media κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του στα grid.

Είναι λαϊκή απαίτηση το να επιστρέψει από τη νέα σεζόν και μένει να δούμε αν το «γελαστό παιδί» της Formula 1 θα κερδίσει εκ νέου μία θέση στη διοργάνωση.

Βασιλική Μπαρτζιώτη          
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0