Πρόσωπα

Φίλιπ Τζούριτσιτς: Η αναβάθμιση στον Παναθηναϊκό και τα στοιχεία που θέλει boost

Φίλιπ Τζούριτσιτς: Η αναβάθμιση στον Παναθηναϊκό και τα στοιχεία που θέλει boost

Στην Αυστρία για τον Παναθηναϊκό βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης (29/6) ο Φίλιπ Τζούριτσιτς και η προσαρμογή του στο «τριφύλλι» ξεκινάει!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τελευταία άφιξη στην Αυστρία, από το υπάρχον ρόστερ, με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να είναι το τελευταίο πρόσωπο που θα ενσωματωθεί στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Από το απόγευμα της Πέμπτης (29/6) ο Σέρβος διεθνής πέρασε τις πρώτες του ώρες με την ομάδα και σιγά-σιγά η προσαρμογή του ξεκινάει!

Ο ερχομός του 31χρονου ποδοσφαιριστή πλέον δίνει μεγαλύτερο βάθος στο επιθετικό κομμάτι των «πράσινων» και ειδικότερα στο σημείο πίσω από τον επιθετικό, καθώς πλέον οι επιλογές έχουν πληθύνει με τον Μπερνάρντ να βρίσκεται πρώτος στις επιλογές του προπονητή! Τα στοιχεία που διαθέτει ο παίκτης, φυσικά έχουν μελετηθεί από τους αρμόδιους με σκοπό να έρθουν και να κουμπώσουν στα αγωνιστικά κενά που είχε ανάγκη ο σύλλογος.

Οι δηλώσεις και η εμπειρία

Σχολιάζοντας πρώτα από όλα τις πρώτες του δηλώσεις στην ΠΑΕ, μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως πριν αποφασίσει να πει το «ναι» για την νέα του μεταγραφή και εμπειρία στην Αθήνα είχε ψάξει και έμαθε μερικά στοιχειώδη πράγματα που θα ήθελε να γνωρίζει ένας ποδοσφαιριστής. «Απουσία από τα ευρωπαϊκά κύπελλα εδώ και πολλά χρόνια» και «τελευταίος τίτλος πρωταθλήματος το 2010», ήταν μερικά από τα πρώτα πράγματα που είπε «πεινασμένος» να πετύχει και να προσφέρει το καλύτερο για την ομάδα. Η ένταξη του στην ομάδα πρόκειται να είναι ομαλή, αφού διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, γνωρίζει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και με τον Γιοβάνοβιτς μιλάνε την ίδια γλώσσα, στοιχεία που σίγουρα θα τον βοηθήσουν!

Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι τα συν και τα πλην του ποδοσφαιριστή, τι στοιχεία πρόκειται να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και τι πραγματικά χρειάζεται να πράξει ο παίκτης. Αρχικά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εμπειρία που κατέχει ο νέος επιθετικός του «τριφυλλιού», καθώς έχει παρουσία σε πολλούς συλλόγους, με αντίστοιχες συμμετοχές και μάλιστα σε αρκετά πρωταθλήματα όπως η Serie A, η Bundesliga και η Premier League.

Δημιουργός και γρήγορη σκέψη

Κύριο θετικό χαρακτηριστικό του είναι η τεχνική του κατάρτιση και οι ικανότητες του σχετικά με το χειρισμό που μπορεί να έχει στη μπάλα. Αναφερόμαστε σε ένας πολύ ευφυή ποδοσφαιρικά παίκτη, που μπορεί να «διαβάζει» τις αντίπαλες άμυνες και με τις απρόοπτες κάθετες μπαλιές στις οποίες αρέσκεται και έχει την ικανότητα να αιφνιδιάζει. Ο ταχύς τρόπος που σκέφτεται τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει με την μπάλα στα πόδια, αλλά και χωρίς αυτήν, σίγουρα συμβάλει στα παραπάνω χαρακτηριστικά που αναφέραμε.

Στο δημιουργικό κομμάτι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε αρκετό «κόλλημα» θα δώσει… ανάσα και θα καταφέρει να συμβάλει. Έχει τη δυνατότητα ουσιαστικά να αποτελέσει τη σύνδεση της μεσαίας γραμμής με την επιθετική και παράλληλα να δώσει ώθηση και ευκαιρίες στους συμπαίκτες του να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα. Είτε δηλαδή με το σύνηθες 4-3-3, με το οποίο πορεύτηκε πέρσι η ομάδα, είτε σε ένα σύστημα 4-2-3-1, το οποίο δουλεύει πολύ ο Γιοβάνοβιτς μέχρι στιγμής στην προετοιμασία θα τον βοηθήσουν να ξεδιπλώσει τα χαρίσματα του.

Χρειάζεται και boost

Ένα από τα κομμάτια που θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του «τριφυλλιού», θα ήταν το σκοράρισμα, σημείο που δεν το λες και το «ατού» του. Αυτό όμως μπορεί να εξισορροπιστεί με τα δημιουργικά του προσόντα, ειδικά στην περίπτωση που καταφέρει να «δεθεί» γρήγορα με το σύνολο της ομάδας και να γίνει παραγωγικός γρήγορα.

Η πίεση ψηλά στο γήπεδο είναι μια τακτική που ο προπονητής του Παναθηναϊκού χρησιμοποιεί κατά κόρον, με όλους τους ποδοσφαιριστές να συμβάλλουν σε αυτό… πνίγοντας τις αντίπαλες ομάδες σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός και σε αυτό το στοιχείο δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά, με τις ανασταλτικές του λειτουργίες να μην είναι δυνατές. Μέσα από την προπόνηση και την επανάληψη, μπορεί να βελτιωθεί και θεωρητικά ολόκληρη η ομάδα μπορεί να τον βοηθήσει να ενταχθεί και σε αυτό του στοιχείο που μέχρι πρότινος ήταν ντισαβαντάζ στο παιχνίδι του, παίρνοντας το απαραίτητο boost!

Ο ερχομός του Τζούριτσιτς, όπως είπαμε και πριν, προσθέτει μεγαλύτερο βάθος και αναβαθμίζει ποιοτικά το σύνολο του «τριφυλλιού». Μπορεί να του δώσει επίπεδα στο παιχνίδι που την περασμένη σεζόν έλειψαν. Με δουλειά και επιμονή στα στοιχεία τα οποία υστερεί, μπορεί να κάνει το βήμα-παραπάνω και να προσφέρει πολλά. Σίγουρα την απάντηση αυτή θα μπορέσουμε να την πάρουμε μόνο με το… πλήρωμα του χρόνου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0