Πρόσωπα

Η Γουιντάντ θέλει τον Ελ Αραμπί αλλά ο Μαροκινός δεν έχει παίξει ποτέ σε ομάδα της χώρας του!

Η Γουιντάντ θέλει τον Ελ Αραμπί αλλά ο Μαροκινός δεν έχει παίξει ποτέ σε ομάδα της χώρας του!

Τι και αν το Μαρόκο καλεί τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί; Πρέπει να ανησυχεί ο Ολυμπιακός για το ενδιαφέρον της Γουιντάντ. «Όχι» είναι η σωστή απάντηση, μιας και ο Μαροκινός δεν έχει παίξει ποτέ σε ομάδα της χώρας του! Ό,τι πιο κοντινό άλλωστε στο… Μαρόκο, είναι οι 47 συμμετοχές που έχει καταγράψει με τη φανέλα του σε διεθνές επίπεδο!

Θα παραμείνει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό; Πρόκειται για ένα ερώτημα που απασχολεί το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να έχει ήδη αποχωρήσει και τον Μαροκινό επιθετικό των «ερυθρολεύκων» να είναι ο μοναδικός διαθέσιμος σέντερ φορ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Διότι ναι μεν ο Ελ Αραμπί «δένεται» με συμβόλαιο, όμως αισίως προέκυψε η πληροφορία πως η Γουιντάντ από τη χώρα του, ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Wydad Times ανέφερε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα από το Μαρόκο, η οποία ήδη έχει μπει στη διαδικασία να ρωτήσει τι μέλλει γενέσθαι με τον διεθνή επιθετικό.

Πρόκειται για τον σύλλογο που τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της χώρας του πέρυσι, με 66 βαθμούς σε 30 αναμετρήσεις, την στιγμή που η ΦΑΡ Ραμπάτ κατέκτησε τον τίτλο, με την ειδοποιό διαφορά του ενός βαθμού.

Ποιο είναι όμως το οξύμωρο της υπόθεσης; Το γεγονός πως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, παρότι είναι Μαροκινός, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ομάδα της χώρας του! Ακούγεται… τρελό, αλλά είναι αλήθεια, αν αναλογιστεί κανείς πως ξεκίνησε την καριέρα του στην Καέν και την δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, έχοντας μεταβεί στη συνέχεια από τη Σαουδική Αραβία μέχρι το Κατάρ, και από την Ισπανία των 130 συμμετοχών στην Ελλάδα των 200 εμφανίσεων με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Ελ Αραμπί έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές ομάδες και σε ισάριθμα διαφορετικά πρωταθλήματα. Στο ισπανικό με τη Γρανάδα, σε Αλ Χιλάλ και Αλ Ντουμπάι, στην Καέν, όπου και πραγματοποιήσει 79 συμμετοχές με 30 γκολ και φυσικά στον Ολυμπιακό, όπου και βρίσκεται την τελευταία τετραετία.

Σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα, δεν βρέθηκε ποτέ στην χώρα του. Ούτε καν σε μη επαγγελματικό σύλλογο. Θα το κάνει τώρα που έφτασε στα 37 του; Θα είναι το δίχως άλλο εντυπωσιακό να «κλείσει» έναν κύκλο που συμπληρώνει… εικοσαετία, με μία επιστροφή στο… σπίτι, στο οποίο ποτέ δεν κατοίκησε!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0