Πρόσωπα

You can call me Giannis

You can call me Giannis

Ο Ζοάν (και όχι Χοάν) Πλάθα παρουσιάστηκε στον «πλανήτη ΑΕΚ» και οι πρώτες του ώρες ως προπονητής των «κιτρινόμαυρων» προκαλούν ενθουσιασμό για τη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Χοάν ή Ζοάν; Λύθηκε η απορία. «Το όνομά μου προφέρεται Ζοάν, αλλά μπορείτε να με φωνάζετε και Γιάννη» ήταν οι τελευταίες δηλώσεις του Πλάθα, στην παρουσίασή του στη γειτονιά της ΑΕΚ, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σοβαρός, μετρημένος και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας φάνηκε να είναι ο Ισπανός τεχνικός. Ρώτησε τον Κολόμ, τον Οριόλα, έδειξε ενδιαφέρον, ενώ τρέφει και μεγάλη εκτίμηση στις ομάδες και στους προπονητές τους: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό στο πρωτάθλημα και στους προπονητές του, όπως οι Μπαρτζώκας, Αταμάν, Σπανούλης, αλλά εμείς θέλουμε να δώσουμε δική μας ταυτότητα στο παιχνίδι μας».

Screenshot_2023-06-28_185412.png

Ωστόσο όποτε του δόθηκε η ευκαιρία, δε δίστασε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με χαλαρό ύφος και χιούμορ. «Στην Ισπανία υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός για το ελληνικό μπάσκετ γιατί μας έχετε κερδίσει σε πολλούς τελικούς» είπε, ενώ η πιο «δυνατή» στιγμή του απογεύματος ήταν η ατάκα «You can call me Giannis» όταν ρωτήθηκε πώς προφέρεται το όνομά του.

Ο Πλάθα φαίνεται να θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Όπως αποκάλυψε, όσο απουσίαζε από τους πάγκους, μελετούσε συστήματα ευρωπαϊκών ομάδων πρώτης ταχύτητας αλλά και ομάδων ΝΒΑ. Κανείς δε λέει ότι η ΑΕΚ ξαφνικά θα γίνει… Ντένβερ Νάγκετς, όμως ο Ισπανός φαίνεται αποφασισμένος να παίξει ένα μπάσκετ θελκτικό για τους φιλάθλους. Το αν θα καταφέρει όπως είπε σε δηλώσεις του, να πλησιάσει το επίπεδο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, θα το κρίνει ο… χρόνος.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0