Πρόσωπα

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα: Η επιστροφή! (video)

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα: Η επιστροφή! (video)
Επιστροφή στην αγωνιστική δράση, σε φιλικό επίπεδο για τον Παναθηναϊκό, με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα να αγωνίζεται και να έχουμε την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα… Ο Ισπανός winger «ακονίζει το σπαθί» του για την επόμενη αγωνιστική σεζόν μαζί με όλη την αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το τριφύλλι έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του από τις 14 Ιουνίου στο Κορωπί, ενώ την Κυριακή (25/6) μετέβη στην Αυστρία για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας που πραγματοποιείται στο Μπαντ Έρλαχ, το οποίο απέχει μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Βιένη!

Η ομάδα το βράδυ της Δευτέρας (26/6) έκανε το πρώτο της… ξεμούδιασμα και επικράτησε με σκορ 4-0 της Βίνερ Βικτόρια. Μια ομάδα τρίτης εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι ήταν οι οικοδεσπότες, όμως η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια. Στην Αυστρία, όπως έχουμε αναφέρει ξανά δεν βρίσκονται οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα εντός των επόμενων ημερών. Τελευταίος θα φτάσει ο Τζούρισιτς (την Πέμπτη 29/6), καθώς έχει το ελεύθερο από τον προπονητή, λόγω των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχε.

Σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση, η οποία διήρκησε περίπου 70 λεπτά (δύο ημίχρονα των 35 λεπτών) είχαμε και μερικές… ενδιαφέρουσες επιστροφές. Αρχικά ο Λεάντρο Φρόκου μετά από σχεδόν οκτώ μήνες «πάτησε επίσημα» χορτάρι, καθώς η ρήξη χιαστών που υπέστη, διέκοψε την περσινή σεζόν του ακαριαία! Ίδια ιστορία δηλαδή με τους Τρουιγιέ, Αϊτόρ και Ζέκα! Ο πρώτος δεν πήρε ακόμη λεπτά συμμετοχής, όμως οι δύο τελευταίοι «άρπαξαν» από 15 λεπτά ο καθένας.

Ο Κάρλος Ζέκα η αλήθεια είναι πως έδειξε κάπως… φοβικός ή αν θεωρείται υπερβολική η έκφραση, δεν ήταν απόλυτα ελεύθερος στον αγωνιστικό χώρο σαν κάτι να τον «κομπιάζει». Όπως είναι φυσιολογικό θα χρειαστεί φυσικά ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να «πατήσει γερά» ξανά. Το πρόσωπο που έκλεψε τα βλέμματα και πάλι όμως ήταν ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα! Από τις πρώτες στιγμές που πάτησε το πόδι του στο γρασίδι, φυσικά όλοι οι «πράσινοι» ένιωσαν μια... ανακούφιση, για αυτό το παιδί που πέρασε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό οκτάμηνο στην καριέρα του. Η αγωνιστική εικόνα του ήταν πολύ καλή, έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ που πραγματοποιήθηκαν από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι, ενώ ήταν πολύ δυναμικός και ενεργητικός! Ακριβώς όπως τον ξέρουμε δηλαδή και αυτό είναι ένα πολύ καλό «μήνυμα».

Η ζωή του τον έφερε στην Ελλάδα και έκτοτε ο παίκτης περνάει ένα πραγματικό σχολείο ζωής στη χώρα μας. Στην πρώτη του χρονιά με τον Παναθηναϊκό δεν έδειξε στοιχεία για να μπορέσει να παραμείνει στην ομάδα, λόγω της ακούσιας παρουσίας του! Φυσικά η έλευση του συνδιάστηκε με τον ερχομό του Ντάνι Πογιάτος, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε με τον Λάζλο Μπόλονι. Οι κοντινοί του άνθρωποι γνωρίζουν καλά πως με τον Ρουμάνο τεχνικό δεν βρήκαν σημείο επικοινωνίας και ο ποδοσφαιριστής ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο επίπεδο, μέχρι που έχασε εντελώς τον εαυτό του και χρειάστηκε βοήθεια ειδικού για να επανέλθει.

αρχείο_λήψης_16.png

Από αυτή τη διαδικασία ο Αϊτόρ είχε βγει νικητής, όπως νικητής φαίνεται πως βγαίνει και από την τελευταία περιπέτεια του με τον χιαστό. Από το λίγο που αγωνίστηκε, νομίζω πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που είδαν και τον περσινό Παναθηναϊκό είπαν: «πόσο πολύ έλειψε από την ομάδας ρε φίλε...». Θα μπορούσε άραγε το «τριφύλλι» να είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, αν δεν είχε τεθεί νοκ-άουτ ο Ισπανός; Δεν το γνωρίζουμε, ούτε είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε. Σε αυτό που μένουμε είναι πως ο Αϊτόρ είναι εδώ και αυτή είναι η επιστροφή του! Να ευχηθούμε τύχη και επιτυχίες, σε αυτόν τον άνθρωπο που δεν το έβαλε κάτω ΠΟΤΕ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0