Πρόσωπα

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει αφήσει κάτι στη μέση…

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει αφήσει κάτι στη μέση…

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το μεγάλο «μπαμ» με την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο λιμάνι για 2 χρόνια και το BN Sports κάνει αναδρομή στην καριέρα του και σε αυτά που ακολουθούν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από 3 χρόνια και στα 28 του, φαίνεται να βρήκε το… λιμάνι του, που βρίσκεται στον Πειραιά. Το κουμπί του… refresh στην επίσημη ιστοσελίδα της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ πρέπει να… έσπασε, όμως ο διακαής πόθος των Πειραιωτών (μετά την αποχώρησή του) βρίσκεται ξανά στην ομάδα τους, για 2 έτη.



Ο 28χρονος έρχεται να ολοκληρώσει το δίδυμο «γιγάντων» στην «ερυθρόλευκη» frontline, δίπλα στον Μουσταφά Φαλ και να διεκδικήσει υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα αυτό που δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το 15’ και το 17’: την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Από 20χρονο… παιδάκι στον καλύτερο «γίγαντα» της Ευρώπης, με υπογραφή Σφαιρόπουλου
  νικολα.png

Όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κανείς δεν τον πίστευε, εκτός από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταγραφή του. Ο 20χρονος τότε Σέρβος ήταν ένας άγουρος ψηλός, δίχως κάποια συγκεκριμένη αρετή, όμως με την εμπιστοσύνη που έλαβε από τον Έλληνα τεχνικό, διέπρεψε. Τα σχόλια γι’ αυτόν πολλά από την αρχή. «Παλτό» τον έλεγαν και ήθελαν να φύγει οι Πειραιώτες.

Ο νεαρός «Μίλου» έπαιζε πολύ, με αποτέλεσμα να μην τον διακατέχει το άγχος που έχουν οι νεαροί παίκτες όταν πρέπει να αποδείξουν πολλά πράγματα σε λίγα λεπτά στο παρκέ. Σταδιακά έπαιζε περισσότερο, βελτιωνόταν και κατέληξε όχι μόνο να παίρνει τη φανέλα βασικού… σπίτι του, αλλά να γίνεται από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης. Δύο τελικοί , αμφότεροι χαμένοι (από Ρεάλ το 15’, από Φενέρ το 17’) και ο Σέρβος η ήταν έτοιμος να φύγει σε ομάδα με μεγαλύτερο… πορτοφόλι, όμως σαν επαγγελματίας που είναι, τήρησε το συμβόλαιό του και στήριξε την ομάδα… μέχρι τέλους.

Μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες στην ΤΣΣΚΑ

Το 2020 αποχώρησε από τον Πειραιά και δοκίμασε την τύχη του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τα πράγματα να μην αρχίζουν ιδανικά. Πάνω που στα μισά της σεζόν έβρισκε τα πατήματά του, ένας τραυματισμός στον ώμο του στέρησε τη συμμετοχή από το υπόλοιπο της σεζόν.

Τη δεύτερη χρονιά, ξεκίνησε από εκεί που είχε μείνει πριν τον τραυματισμό, όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία του έβαλε «στοπ», λόγω της αποβολής των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλα αυτά πάνω που είχε ξεκινήσει να γίνεται επιδραστικός και να συζητιέται ξανά το όνομα του σε όλη την Ευρώπη.

Ο 28χρονος ήταν μια ομάδα… μόνος του, οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στο πρωτάθλημα και παρόλο που ψάχτηκε να φύγει, έμεινε άλλη μια σεζόν στη Ρωσία και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της VTB League, ολοκληρώνοντας με «τίμιο» τρόπο το συμβόλαιό του.



Νιώθει ότι χρωστάει κάτι στον Ολυμπιακό

Εδώ και λίγες ώρες, άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο κινούνται σε ρυθμούς… Μίλου. Ο Ολυμπιακός με «καπετάνιο» τον Γιώργο Μπαρτζώκα έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ την παρελθούσα σεζόν, το καλύτερο στην Ευρώπη και ήδη κάνει βήματα προς τα μπροστά…

Ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε παρότι ακούγονταν «τρελά» ποσά από άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ίσως να επέστρεψε γιατί έχει… καψούρα με το λιμάνι του Πειραιά. Ίσως γιατί του αρέσει η ζωή  στα μέρη μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι νιώθει πως χρωστάει κάτι στον Ολυμπιακό και έχει επιστρέψει για να κατακτήσει την Ευρώπη.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0