Πρόσωπα

Οι 5+1 στιγμές που έπεισαν την ΑΕΚ, πως ο Πινέδα πρέπει να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της! (video)

Οι 5+1 στιγμές που έπεισαν την ΑΕΚ, πως ο Πινέδα πρέπει να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της! (video)
Υπέροχα γκολ, ντρίμπλες, ακόμα και... overlap ως δεξί μπακ! Ο Ορμπελίν Πινέδα έκανε «πράγματα και θαύματα» με τη φανέλα της ΑΕΚ και το BN Sports ξεχωρίζει τα 5+1 από αυτά, της πρώτης του σεζόν στην Ελλάδα.
Όλα έδειχναν πως θα γίνει το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, αλλά η ΑΕΚ δεν το επέτρεψε. Έβγαλε ένα ποσό ρεκόρ από τα ταμεία της και εξασφάλισε πως ο Ορμπελίν Πινέδα θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της.

Τα 6,5 εκατ. ευρώ τον καθιστούν την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη. Η ΑΕΚ πάντως δεν... τρελάθηκε εν μία νυκτί!

Όσα έπραξε ο Ορμπελίν Πινέδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν 2022/23, την έπεισαν να «τινάξει» την μπάνκα στον άερα!

Το BN Sports κάνει ένα flashback στις 5+1 από αυτές τις στιγμές, στις οποίες ο Ορμπελίν Πινέδα έπεισε την ΑΕΚ πως αξίζει κάθε ευρώ, από τα 6,5 εκατομμύρια που θα κοστίσει συνολικά!

Η καλή μέρα από το «πρωί» φαίνεται!

Από την πρώτη του κιόλας επίσημη εμφάνιση στα «κιτρινόμαυρα», ο Ορμπελίν Πινέδα έδειξε πως έχει κάτι το ξεχωριστό.

Στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στη Stoiximan Super League για τη σεζόν 2022/23, ο Μεξικανός μοίρασε μία ασίστ και σκόραρε με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής, στο 3-0 της «Ένωσης» κόντρα στη Λαμία.

Υπήρχε, άραγε, καλύτερο ξεκίνημα;



Το αριστούργημα πριν την επιστροφή στο «σπίτι»

Στο τελευταίο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ μακριά από τη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Πινέδα έδωσε έναν πολύ καλό λόγο, για να το θυμούνται οι φίλοι της.

Το κεφάλαιο «19.5 χρόνια χωρίς σπίτι» έκλεισε με ένα αριστοτεχνικό τελείωμα του Πινέδα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με το «κακό» του πόδι, μάλιστα, το αριστερό.

 

«Ρεσιτάλ» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Η πρώτη του εμφάνιση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν είχε ούτε γκολ, ούτε ασίστ. Η «μαγεία», όμως, δεν έλειψε.

Πανταχού «παρών» στον άξονα, μόνιμη πηγή κινδύνων και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο η ΑΕΚ κυριάρχησε, έδωσε «ρεσιτάλ».

Πιο ενδεικτική φάση από αυτήν, κατά την οποία παραμένει όρθιος παρά τα φάουλ που του γίνονται και εν τέλει καταφέρνει να βγάλει την πάσα προς τον Λιβάι Γκαρσία, για να «πατήσει» περιοχή, δεν υπάρχει.



Η «υπογραφή» της επιστροφής

Η ΑΕΚ βρισκόταν στο «κυνήγι» του Παναθηναϊκού, η διαφορά τους είχε φτάσει ξανά στους επτά βαθμούς, λόγω της ήττας από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι στην OPAP Arena, η νίκη έμοιαζε επιβεβλημένη.

Εν τέλει ήρθε, με τον Πινέδα να μην κάνει το ματς της... ζωής του, αλλά να πετυχαίνει ένα από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας του, στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου.



Και δεξί μπακ, αν χρειαστεί...

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου για την 7η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ «έπαιζαν» έναν τίτλο.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην «Ένωση» πριν τη σέντρα, αλλά και μετά από αυτήν, έφεραν τον Ορμπελίν Πινέδα στο ματς στο 21ο λεπτό, στη θέση του δεξιού μπακ αντί του Λάζαρου Ρότα!

Σε μία άγνωστη θέση και σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, αντί να αποτελέσει την «Αχίλλειο πτέρνα» της ΑΕΚ, ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες.

Κλεψίματα, ανεβάσματα και τα γνωστά του ασταμάτητα τρεξίματα, έδειξαν πως ο Πινέδα μπορεί να δώσει «σάρκα και οστά» σε ένα από τα πιο διαχρονικά κλισέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου: στο «παίζω όπου μου πει ο προπονητής!»



Το «κερασάκι» στη φιέστα

Στη φιέστα της ΑΕΚ στην OPAP Arena για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ορμπελίν Πινέδα φρόντισε να δώσει μία παράσταση για τους φίλους της ομάδας. Άλλωστε, αν δεν γινόταν η οικονομική υπέρβαση από την «Ένωση», θα ήταν το τελευταίο του ματς μπροστά στο κοινό της.

Εν τέλει, ο φοβερός συνδυασμός του με τον Λιβάι Γκαρσία στο 59' απέναντι στον Βόλο, μόλις επτά λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, δεν θα είναι η τελευταία... γεύση από τον Μεξικανό «μάγο», μπροστά στο κοινό της OPAP Arena.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0