Πρόσωπα

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα κατακτά το NBA και αυτό προσβλέπει σε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων (video)

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα κατακτά το NBA και αυτό προσβλέπει σε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων (video)

To NBA αναμένει το ντεμπούτο του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, όπως ο... διψασμένος το παγωμένο ποτήρι νερό. Το φαινόμενο εκ Γαλλίας... ορμώμενο έχει δημιουργήσει πανζουρλισμό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με το ντραφτ να είναι λίγες μονάχα ώρες μακριά.

Σχετικά Άρθρα

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ, θα γίνει ντραφτ στο NBA. Βέβαια δεν θα είναι μέρος μιας απλής επιλογής από μία ομάδα. Αντιθέτως, επικρατεί φρενίτιδα γύρω από το όνομα του 19χρονου Γάλλου εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, αφού αντιμετωπίζεται ως το νέο αστέρι της λίγκας με τις προσδοκίες να έχουν πιάσει... ταβάνι.

16872348874960_1.webp

Τέτοιον παροξυσμό έχουμε να συναντήσουμε από εποχές «ΛεΜπρόν» το 2003, όπου το όνομα του «Βασιλιά» φιγουράριζε παντού την χρονιά που θα γινόταν ντραφτ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και δικαίως, αν αναλογιστεί κανείς, ότι είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της εποχής. Βέβαια, ακόμα κι αν το ESPN έδειχνε κάποια παιχνίδια του, το hype γύρω από τον Γουεμπανιάμα είναι σαφώς μεγαλύτερο λόγω και του ρόλου που παίζουν τα social media. Το NBA μάλιστα, είχε τα δικαιώματα όλων των παιχνιδιών του με τη γαλλική Μετροπολιτάν 92, ώστε το κοινό να μην χάσει στιγμή από το ταλέντο του 19χρονου φαινομένου.

SLM-240-VICTOR-resized-2-864x1080.jpg

Αυτή η... μανία γύρω από το όνομα του Γουεμπανιάμα είναι απόλυτα δικαιολογημένη κρίνοντας από τα εξωπραγματικά σωματικά χαρακτηριστικά του παίκτη και τις δυνατότητες που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό κι όλος ο κόσμος του NBA ανυπομονεί για την προσεχή άφιξη του «γίγαντα» στους Σπερς για να τον δει να σπάει κάθε ρεκόρ εντός και εκτός παρκέ. Η πιο χαρακτηριστική έκφραση αυτής της ανυπομονησίας φαίνεται στα κουρέματα των κατοίκων του Σαν Αντόνιο που ζητάνε το στυλ του «Γουέμπι» για να προετοιμαστούν για την άφιξή του στο Τέξας.

697fed64-wembanyama-haircut.jpg

Με το... καλημέρα σας, λοιπόν, το φαινόμενο με ύψος 2.21 μέτρα θα υπογράψει συμβόλαιο ύψους 54 εκατομμυρίων στη ρούκι του χρονιά ως η νούμερο ένα επιλογή του ντραφτ φέτος.  Έτσι, ο 19χρονος ανεβάζει κατακόρυφα την αξία του σχεδόν 16 φορές πάνω από την αξία όλου του franchise με την υπογραφή αυτού του συμβολαίου. Από την στιγμή μάλιστα που η φετινή λοταρία κλήρωσε στους Σπερς την πρώτη θέση του ντραφτ, τα εισιτήρια για τα εντός έδρας ματς της επερχόμενης σεζόν έκαναν «φτερά» μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Αφού το τελευταίο μεγάλο prospect, Ζάϊον Ουίλιαμσον, μοιάζει να έχει αποτύχει παταγωδώς, όλος ο μπασκετικός κόσμος έχει «πέσει» στα πόδια του Γουεμπανιάμα. Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, θα ανακοινώσει το όνομα του Γάλλου στην πρώτη θέση του ντραφτ, αυτό που δεν θα ανακοινώσει όμως, είναι οι συμφωνίες που θα έρθουν «βροχή» μαζί με την άφιξή του στις Ηνωμένες πολιτείες. Ήδη ο «Γουέμπι» έχει προσωπική συνεργασία με τη Nike για τα παπούτσια του απ' όταν έπαιζε στη Μετροπολιτάν 92 και αναμένεται να δημιουργήσει και το παπούτσι που θα φέρει την υπογραφή του, όπως συνηθίζουν οι NBAers.

victor.jpg

Οι ατζέντηδες του wonder kid του γαλλικού μπάσκετ υπολογίζουν ότι τα χρήματα που θα λάβει από τη συνεργασία που θα υπογράψει με τη Nike θα αγγίξει με σιγουριά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, θα ξεπεράσει τα 90 εκατομμύρια του υψηλότερου συμβολαίου που είχε ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρόν.

Όλο το NBA «χορεύει» λοιπόν, σε ρυθμούς... Γουεμπανιάμα, όμως δεν θέλει να εμπορευματοποιήσει το όνομά του σε βαθμό που να κορεστεί. Πρέπει να είναι σπάνια η παρουσία του για διατηρήσει και την αξία του. Όπως λέει και ο ίδιος χαρακτηριστικά «Θες το καλύτερο. Όταν θες το καλύτερο, πρέπει να επικεντρωθείς στο μπάσκετ».

Μπορεί το φαινόμενο «Γουέμπι» να μην έχει αγωνιστεί λεπτό στο NBA, όμως μοιάζει πανέτοιμος να ενταχθεί σ' έναν ιστορικό σύλλογο με μεγάλο κοινό που τον περιμένει με ανυπομονησία έχοντας νέα... κουρέματα και αφιερώνοντας σ ‘αυτόν γκράφιτι. Ένα είναι σίγουρο, το Σαν Αντόνιο θα κατακλυστεί από τον Γουεμπανιάμα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0