Πρόσωπα

Ο Μπρούνο Γκάμα, ο Ματαρίτα και ο… Άρης, συνδέουν τη Ντνίπρο με την Ελλάδα και το παρελθόν της! (video)

Ο Μπρούνο Γκάμα, ο Ματαρίτα και ο… Άρης, συνδέουν τη Ντνίπρο με την Ελλάδα και το παρελθόν της! (video)

Είχαμε να την δούμε σε ελληνικό έδαφος οκτώ χρόνια. Από τότε που την αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός για το Europa League. Έκτοτε, άλλαξαν πολλά και ο Άρης… συμπτωματικά συνδέει την «παλιά» Ντνίπρο με τη νέα έκδοσή της. Οι Θεσσαλονικείς, ο Μπρούνο Γκάμα, το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα, ο Ματαρίτα, και οι δύο παίκτες που θα θυμούνται τα ματς του 2015 με τους «ερυθρολεύκους», μιας και δεν την άφησαν ποτέ!

Πέρασαν οκτώ χρόνια από την τελευταία φορά που η Ντνίπρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα. Πολλά έχουν διαφοροποιηθεί από τότε. Το όνομα του συλλόγου άλλαξε, η ιστορία παραγράφηκε, αλλά δύο ποδοσφαιριστές και η σύνδεση των Ουκρανών με τον Άρη, δεν θα αλλοιωθούν ποτέ.

Ο λόγος φυσικά για την αναμέτρηση της Ντνίπρο με τον Ολυμπιακό το 2015, με τους Ουκρανούς να κατορθώνουν σε δύο αλησμόνητες αναμετρήσεις, να προκριθούν έναντι της ελληνικής ομάδας.

Επικράτησαν με 2-0 στην χώρα τους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές στον Πειραιά, αλλά αντέδρασαν, και με συνολικό σκορ 4-2, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Europa League.


Ο δρόμος τους στον θεσμό ήταν μακρύς και η Ντνίπρο κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά το 2018 ήρθε η κατάρρευση. Η ομάδα διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων και «ενώθηκε» με την SK Dnipro-1, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας το 2019. Τώρα πια υπάρχει μόνο μια Ντνίπρο, όμως η νέα της... έκδοση δεν έχει αναγνωριστεί ως διάδοχος της φιναλίστ του Europa League του 2015, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα από τη FIFA το 2021.

Πώς συνδέεται όμως η επικείμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού με εκείνα τα ματς προ οκταετίας; Με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά τους δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ακόμη στο ρόστερ. Τον στόπερ Σβάτοκ, που ακόμη φορά το νούμερο 39, και τότε δεν είχε αγωνιστεί σε κάποια από τις δύο αναμετρήσεις, και τον δεξιό μπακ, Λούκεβιτς, που έπαιξε 90 λεπτά στην Ουκρανία απέναντι στον Ολυμπιακό, δίχως όμως να χρησιμοποιηθεί στη ρεβάνς.

Ωστόσο, το οξύμωρο της υπόθεσης αφορά τον… Άρη. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν το 2018 τη… διάλυση της Ντνίπρο και ήρθαν σε συμφωνία με τον Μπρούνο Γκάμα. Αυτός αγωνιζόταν το 2015 στον σύλλογο και μάλιστα έπαιξε δις κόντρα στους «ερυθρολεύκους», περνώντας ως αλλαγή σε αμφότερες αναμετρήσεις, στο δεύτερο μέρος.
104439.jpg

Και στις δύο αντικατέστησε τον Ματέους, την στιγμή που στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» συνέβαλλε στην πρόκριση της ομάδας του, μιας και μπήκε στο παιχνίδι στο 76ο λεπτό, με το ματς στο 1-1.


Η ιστορία μετά τη μετακίνησή του στον Άρη είναι γνωστή, με τους «κίτρινους» να φέρνουν στην Ελλάδα ακόμη έναν ποδοσφαιριστή της Ντνίπρο. Πριν από μερικές ώρες, ο Ματαρίτα συμφώνησε σε όλα μαζί τους. Πέρυσι αγωνίστηκε σε εννέα αναμετρήσεις στην ομάδα από την Ουκρανία και αισίως, βρέθηκε στη χώρα μας για να υπογράψει με 5η διαφορετική ομάδα στην καριέρα του.
matarita_2.jpg

Η σύμπτωση είναι μοναδική. Η Ντνίπρο άλλαξε πολλά από το 2015 και έπειτα, όταν και την ξαναείδαμε κόντρα σε ελληνική ομάδα, ο τότε ποδοσφαιριστής της, Μπρούνο Γκάμα συνδέθηκε με τον Άρη, και ο τέως αριστερός της μπακ πέρυσι, υπέγραψε πριν από μερικές ώρες στους Θεσσαλονικείς. Απίθανο…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0