Πρόσωπα

Εμπρός στο δρόμο που «χάραξε» ο Μόντριτς: 5+1… γερόλυκοι που αψηφούν την ηλικία και τιμούν το εθνόσημο! (video)

Εμπρός στο δρόμο που «χάραξε» ο Μόντριτς: 5+1… γερόλυκοι που αψηφούν την ηλικία και τιμούν το εθνόσημο! (video)

Ο Λούκα Μόντριτς θέλει να οδηγήσει την Κροατία -και- στο Euro 2024! Δε λογαριάζει διόλου τα χρόνια και φυσικά δεν είναι ο μοναδικός. Το BN Sports σάς παρουσιάζει εκείνους που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και τιμούν ακόμα το εθνόσημο στην Ευρώπη!

Σχετικά Άρθρα

«Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά» ή εν προκειμένω η αγάπη για τη «στρογγυλή θεά»! Ο Λούκα Μόντριτς, ο «μαέστρος» της εθνικής Κροατίας δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση.

Μετά τον χαμένο τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, την τρίτη θέση στο αντίστοιχο του 2022 και το «αργυρό» μετάλλιο στο φετινό Nations League, ο έμπειρος μέσος θέλει να ζήσει μέσα από το χορτάρι και το Euro 2024!

Σε ηλικία 37 ετών (στις 9 Σεπτεμβρίου θα κλείσει αισίως τα 38), αποδεικνύει πως δε λογαριάζει καθόλου τα χρόνια, μπροστά στο πάθος του για ποδόσφαιρο. Δεν είναι ο μόνος. Οι… γερόλυκοι των εθνικών συνεχίζουν να δηλώνουν «παρών» και να καταθέτουν την ψυχή τους για τη χώρα τους. Το BN Sports σάς παραθέτει ορισμένους από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, που εξακολουθούν να φορούν τα χρώματα της πατρίδας τους στην Ευρώπη!  

Πέπε (Πορτογαλία) 40 ετών

Κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στα φετινά προκριματικά και 134η συνολικά με την Εθνική του, στον αγώνα της Πορτογαλίας κόντρα στην Ισλανδία (20/06). Ο 40χρονος κεντρικός αμυντικός δεν καταλαβαίνει τίποτα και συνεχίζει να αποτελεί τον «βράχο» της πορτογαλικής άμυνας για μία ακόμα σεζόν!

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) 38 ετών

Σιγά που δεν θα βρισκόταν στη συγκεκριμένη λίστα ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Μπορεί πλέον να είναι στη Σαουδική Αραβία και να φορά τη φανέλα της Αλ Νασρ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματούσε να συνεισφέρει και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με το οποίο έφτασε αισίως τις 200 συμμετοχές! Συνεχίζει ακάθεκτος με έναν και μοναδικό στόχο. Την πρόκριση στο Euro που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας! Έως τώρα στα προκριματικά έχει βρει δίχτυα σε 5 περιπτώσεις.

Έντιν Τζέκο (Βοσνία - Ερζεγοβίνη) 37 ετών

Ακολουθεί ο Βόσνιος σέντερ φορ της Ίντερ. Προσφάτως έφτασε με τους «νερατζούρι» στον τελικό του Champions League και δείχνει ότι η ηλικία του δεν αποτελεί πρόβλημα. Έτσι, συνεχίζει να εκπροσωπεί την πατρίδα του και σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Euro 2024. Συνολικά, με τη ΒοσνίαΕρζεγοβίνη έχει αγωνιστεί σε 129 παιχνίδια.

Ολιβιέ Ζιρού (Γαλλία) 36 ετών

Ο Γάλλος στράικερ αγωνίστηκε και κόντρα στην Εθνική μας ομάδα με τη φανέλα της Γαλλίας (19/06, 1-0), περνώντας ως αλλαγή στην αναμέτρηση για την 124η εμφάνισή με το εθνόσημο. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συμπληρώσει 37 έτη ζωής, αλλά μόνο διατεθειμένος να «κρεμάσει» το ποδοσφαιρικά του παπούτσια δεν φαίνεται! Πέτυχε μάλιστα και το πρώτο γκολ των «μπλε» απέναντι στο Γιβραλτάρ (16/06, 0-3).

Κάσπερ Σμάιχελ (Δανία) 36 ετών

Αυτή τη φορά γίνεται λόγος για έναν τερματοφύλακα, οπότε η ηλικία δεν εκπλήσσει ιδιαιτέρως. Ο Δανός γκολκίπερ της Νις, υπερασπίζεται ακόμα την εστία της Εθνικής του ομάδας και όπως φαίνεται, θα το κάνει για αρκετό καιρό ακόμα. Έως τώρα με τη Δανία έχει καταγράψει 91 συμμετοχές.

Bonus: Γιώργος Τζαβέλλας (Ελλάδα) 35 ετών

Στη συγκεκριμένη λίστα θα προσθέσουμε και έναν ποδοσφαιριστή από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Γιώργος Τζαβέλλας αποτελεί τον γηραιότερο παίκτη που έχει επιλέξει για το ρόστερ του ο Γκουστάβο Πογέτ, με τον 35χρονο κεντρικό αμυντικό να περνά και ως αλλαγή στο φινάλε του παιχνιδιού απέναντι στην Ιρλανδία (16/06, 2-1), για την 49η εμφάνισή του με την Ελλάδα.

Τέλος, αξίζει να γίνει και μία αναφορά στους «αειθαλείς» ποδοσφαιριστές που τιμούν το εθνόσημο, αλλά δεν απολαμβάνουν τα… φώτα της δημοσιότητας, όπως οι συνάδελφοί τους που ήδη αναφέρθηκαν. Πρόκειται για τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες που αγωνίστηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών για το επερχόμενο Euro και είναι οι εξής:  Ίλντεφονς Λίμα (Ανδόρα) 43 ετών, Λι Κασκιάρο (Γιβραλτάρ) 41 ετών, Μαρκ Πουγιόλ (Ανδόρα) 40 ετών, Ρομπέρτο Ντι Μάιο (Σαν Μαρίνο) 40 ετών και Ρόι Τσιπολίνα (Γιβραλτάρ) 40 ετών.

Όλοι έχουν συμπληρώσει ήδη τέσσερις δεκαετίες ζωής, πράγμα ωστόσο που δεν τους πτοεί! Άλλωστε, ο… 40αρης, παραφράζοντας το γνωστό άσμα του Γιώργου Ζαμπέτα, είναι ο νέος της εποχής!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0