Πρόσωπα

Κιλιάν Εμπαπέ: «Εκτέλεσε» την Εθνική και ξεπέρασε τον θρυλικό Ζιστ Φοντέν

Κιλιάν Εμπαπέ: «Εκτέλεσε» την Εθνική και ξεπέρασε τον θρυλικό Ζιστ Φοντέν

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ο Εμπαπέ δείχνει να το γνωρίζει καλά αυτό. Ο Γάλλος «πλήγωσε» τη Εθνική μας ομάδα από το σημείο του πέναλτι πετυχαίνοντας το 54ο του γκολ στην σεζόν και «έσπασε» ένα ρεκόρ 65 ολόκληρων χρόνων.  

Ο Εμπαπέ απέναντι στην Ελλάδα έγραψε την δική του ιστορία. Ο Γάλλος υπερπαίκτης σκόραρε από την λευκή βούλα στο 55ο λεπτό πετυχαίνοντας το 54ο του γκολ στην σεζόν. Αυτό το νούμερο από μόνο του τραβάει τις εντυπώσεις αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ο Κιλιάν μόλις έσπασε ένα ρεκόρ από το 1958 σε κάνει και… τρελαίνεσαι.  

Σε ηλικία μόλις 24 ετών ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν «σκούπισε και ξεσκόνισε» ένα ξεχασμένο ρεκόρ που είχε στο όνομα του ο Ζιστ Φοντέν την σεζόν 1957/1958 όταν και αγωνιζόταν με την φανέλα της Ρεμς, μίας ομάδας με τεράστια δύναμη σε Γαλλία και Ευρώπη, όταν και είχε πετύχει τον εξίσου «τρομακτικό» αριθμό των 53 γκολ. Ενώ και με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας είχε καταφέρει να βάλει συνολικά 13 γκολ στο Μουντιάλ του 1958.

Την σεζόν εκείνη η Ρεμς  είχε καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Γαλλίας σε πρωτάθλημα και κύπελλο κατακτώντας το νταμπλ, με τον Φοντέν να είναι η κυριότερη αιτία της επιτυχίας, καθώς με τα 53 του γκολ αποτελούσε μία επίθεση μόνος του. 

Ο Εμπαπέ πλέον αφού ισοφάρισε το ρεκόρ απέναντι στο Γιβλατάρ πριν μερικές μέρες (16/06 3-0) και βρήκε το επόμενο «θύμα» του απέναντι στην Εθνική μας ομάδα. Ο Κιλιάν δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η χρυσή ευκαιρία που του δόθηκε για να ανοίξει ο σκορ από το σημείο του πέναλτι. Αν και χρειάστηκε να γίνει επανάληψη στην εκτέλεση του, το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την μπάλα στα δίχτυα και τον Εμπαπέ στα βιβλία της ιστορίας.

Ο Γάλλος θα σταματήσει στο «μαγικό» νούμερο 54 και να δούμε πλέον πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να σπάσει.

Άγγελος Κρεμαστός 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0