Πρόσωπα

Μπορεί ο Άρνολντ να παίξει και στη Λίβερπουλ στο «10»;

Μπορεί ο Άρνολντ να παίξει και στη Λίβερπουλ στο «10»;

Προφανώς και η Λίβερπουλ δεν παίζει με «δεκάρι». Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως ο Αλεξάντερ Άρνολντ δεν έχει θέση. Αλλά αφού προβαίνουμε που προβαίνουμε σε πειράματα για να βρει την θέση που του ταιριάζει περισσότερο, μήπως θα έπρεπε… έστω στην προετοιμασία, να ξεκινήσει και μία φορά πίσω από τον σέντερ φορ;

Ναι, η αναμέτρηση της Εθνικής Αγγλίας με τη Μάλτα δεν αποτελεί κριτήριο για να μπούμε στην διαδικασία να συζητήσουμε αγωνιστικά. Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια και τα «τρία Λιοντάρια» παρουσιάστηκαν αποφασισμένα να τελειώσουν οποιαδήποτε κουβέντα από το ξεκίνημα.

Σκόραραν νωρίς, η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος πριν καν ξεκινήσει και η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε το 3/3 στον όμιλό της, δείχνοντας πως με χαρακτηριστική ευκολία, θα βρεθεί στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν αδιαμφισβήτητα ο Αλεξάντερ Άρνολντ. Σε έναν διαφορετικό ρόλο. Με το «10» στην πλάτη, πίσω από τον Χάρι Κέιν, σε μία αναμέτρηση που απέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, πως ο Άγγλος είναι καλύτερος στο να δημιουργεί από το να αμύνεται.

Άπαντες το έχουν καταλάβει και μοιάζει απολύτως φυσιολογικό το γεγονός πως αναδείχθηκε κορυφαίος της αναμέτρησης. Προώθησε 12 φορές τη μπάλα στην περιοχή, κέρδισε 10 φορές τη μπάλα, είχε τις περισσότερες αναχαιτίσεις από κάθε ποδοσφαιριστή, «έφτιαξε» τρία… γκολ για την ομάδα του, ανεξάρτητα από το αν μετουσιώθηκαν σε ασίστ, σκόραρε μία φορά και δεν προέβη ούτε σε ένα φάουλ.

Υποδειγματική εμφάνιση. Εμφάνιση του… δέκα, με το εν λόγω νούμερο στην πλάτη. Έναν αριθμό που έχει περάσει από παίκτες - θρύλους της Αγγλίας, όπως τον Στίβεν Τζέραρντ, τον Γουέιν Ρούνεϊ, τον Μάικλ Όουεν και προφανώς τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, τον Χάρι Κέιν.

Βλέποντας τον Άρνολντ στο «10», πολλοί θα αναρωτηθήκαμε. Μήπως να δοκιμαστεί στην εν λόγω θέση και για… μία φορά στη Λίβερπουλ; Πλέον, είναι φανερό πως δεν παίζει ως μπακ, αλλά ως οκτάρι, αλλά μήπως η έμπνευση του Σάουθγκεϊτ να αφομοιωθεί, έστω και σε φάση προετοιμασίας από τον Γιούργκεν Κλοπ;

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά για να δούμε κάτι τέτοιο, αποτελεί και να αλλάξει το σύστημα παιχνιδιού του ο Γερμανός, πράγμα… απίθανο, αλλά και να αγοράσει βασικό δεξί μπακ. Τίποτα από τα δύο δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια κίνηση θα είχε ενδιαφέρον.

 

Δεν θα προσπαθήσουμε να την εκλογικεύσουμε ή να την κάνουμε να μοιάζει επιτακτική, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αλεξάντερ Άρνολντ δεν είναι μπακ. Και αυτό, όσο περνάει ο καιρός, το αντιλαμβανόμαστε πολύ καλύτερα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0