Πρόσωπα

Ο Χάαλαντ… δεν ξεπερνά τον Μέσι, ακόμη και αν σκοράρει όσα γκολ έβαλε φέτος για 11 σεζόν!

Ο Χάαλαντ… δεν ξεπερνά τον Μέσι, ακόμη και αν σκοράρει όσα γκολ έβαλε φέτος για 11 σεζόν!

Ας υποθέσουμε πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ θέλει να μείνει μέχρι τα 33 του χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι. Ας υποθέσουμε επίσης πως στις 11 επόμενες σεζόν που έχει μπροστά του, θα σκοράρει τον ίδιο αριθμό γκολ με φέτος. Και όμως, ακόμη και αν ακούγεται… τρελό, δεν θα ξεπεράσει τα γκολ του Λιονέλ Μέσι με τη Μπαρτσελόνα.

Είναι δεδομένο πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν που έλαβε χώρα ποτέ στην ιστορία της Premier League, για ποδοσφαιριστή που ήρθε από άλλο πρωτάθλημα σε τέτοια ηλικία.

Κατέρριψε τον «μύθο» με τους τραυματισμούς του, «έσπασε» κάθε ρεκόρ, κατέκτησε το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν ο πρώτος σκόρερ σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο μοναδικός με τόσα χατ-τρικ και ο κορυφαίος σκόρερ στο Champions League, το οποίο για πρώτη φορά «βάφτηκε» γαλάζιο.

Συνηθίζουμε να ρωτάμε λοιπόν ή καλύτερα μας έκανε να αναρωτιόμαστε, τι θα συμβεί αν μείνει στη Μάντσεστερ Σίτι για μία δεκαετία; Ναι, τα επιτεύγματά του θα είναι αδιανόητα. Ναι, δεν θα υπάρχει σύγκριση με κανέναν. Πολλοί θα βάλουν στη συζήτηση και το απόλυτο ρεκόρ του Άλαν Σίρερ. Αλλά ο Λιονέλ Μέσι και τα κατορθώματά του στη Μπαρτσελόνα, δεν θα μπορούν… ούτε έτσι να απειληθούν.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Έστω πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα συνεχίσει στους «πολίτες» μέχρι και τα 33 του χρόνια. Έστω ότι στις επόμενες 11 σεζόν, θα σκοράρει μονίμως όσα γκολ έβαλε και φέτος. Δηλαδή… 52 σε κάθε αγωνιστική περίοδο. Όταν φτάσει μία διετία πριν από τα 35 του, θα βρίσκεται 48 γκολ πίσω από όσα έβαλε ο Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα.

Είναι αδιανόητο. Όπως και το γεγονός πως μόνο με κάτι τέτοιες συγκρίσεις, αντιλαμβάνεται κανείς τι ιστορία έχουν «γράψει» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο Αργεντινός και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με αμφότερους να αποχωρούν από την Ευρώπη μετά τα 35 τους. Με ποιον τρόπο; Έχοντας σημειώσει 496 και 495 γκολ αντίστοιχα στα πρωταθλήματα που αγωνίστηκαν!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0