Πρόσωπα

Ποντάρουν στους… Τζόκερ οι Σέρβοι και βγαίνουν μόνο κερδισμένοι

Ποντάρουν στους… Τζόκερ οι Σέρβοι και βγαίνουν μόνο κερδισμένοι

Ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς στο πρώτο δαχτυλίδι της ιστορίας τους τα ξημερώματα της Τρίτης (13/06), δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική σεζόν που έχουν οι Σέρβοι αθλητές!

Στο μυαλό όλων μπορεί οι Νίκολα Γιόκιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς να έχουν ένα κοινό, τη σέρβικη εθνικότητα όμως κάτι τους διαφεύγει. Οι δυο συμπατριώτες και άλλα πράγματα που τους ενώνουν. Ποια είναι αυτά; Αρχικά, είναι απόλυτα επιτυχημένοι στα αθλήματά τους, αλλά αυτό ήταν ούτως ή άλλως γνωστό, απλώς με την κατάκτηση του ΝΒΑ από τους Νάγκετς του Γιόκιτς, το BN Sports βρήκε την αφορμή!

«Τζόκερ» από τη μία, «Τζόκερ» και από την άλλη. Να ένα ακόμη κοινό. Το παρατσούκλι τους. Οι δυο τους σε διάστημα δυο ημερών κατέκτησαν τον… κόσμο του τένις και του μπάσκετ. Ο «Νόλε» κατέκτησε το Roland Garros και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία, αφήνοντας πίσω του τον Ναδάλ. Στην αντίπερα όχθη, ο Mr. Τρία λίτρα coca cola έχει… βαρεθεί να ασχολούμαστε μαζί του, καθώς σχεδόν σε κάθε αγώνα των playoffs «έσπασε» και κάποιο ρεκόρ, με αποκορύφωμα τα ξημερώματα Τρίτης να χρίζεται MVP της σειράς των Τελικών με τους Χιτ.

Παράλληλα, ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς είναι εδώ και λίγες ώρες προπονητής των Τορόντο Ράπτορς. Πρώτη φορά για τον Σέρβο που λαμβάνει θέση πρώτου προπονητή στην 9ετή θητεία του στο ΝΒΑ. Έχει υπάρξει βοηθός στους Θάντερ (2014-2019), Σανς (2019-2020) και Γκρίζλις (2020-2023) και τώρα ήρθε η ευκαιρία του να «λάμψει» στην ομάδα του Καναδά.

Η κυριαρχία των Σέρβων δεν σταματάει εκεί. Η εθνική ομάδα 3x3 επικράτησε των ΗΠΑ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA με 21-19 και χρίστηκαν back to back πρωταθλητές Κόσμου.

Δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε αν πρόκειται για την καλύτερη… φουρνιά Σέρβων αθλητών, όμως είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες και είναι πολύ ωραία η στήριξη που υπάρχει μεταξύ τους. Ο Τζόκοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα 3x3 και στο Νίκολα Γιόκιτς. Ο MVP των Τελικών του ΝΒΑ από την άλλη, στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του δαχτυλιδιού ρωτήθηκε για τον Τζόκοβιτς και χαριτολογώντας άνοιξε το κινητό του να δει αν του έχει στείλει μήνυμα ο έτερος «Τζόκερ», προσφέροντας γέλιο όταν είπε ότι έχει αμέτρητα εισερχόμενα μηνύματα.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0