Πρόσωπα

Τσέζαρε Καζαντέι: Μυστικός Ιταλός... πράκτορας στην Τσέλσι, έτοιμος για δράση (video)

Τσέζαρε Καζαντέι: Μυστικός Ιταλός... πράκτορας στην Τσέλσι, έτοιμος για δράση (video)

Σε ηλικία μόλις 20 ετών, το «άστρο» του Τσέζαρε Καζαντέι έχει ήδη αρχίσει να λάμπει. Ο νεαρός Ιταλός ξεχώρισε στο Μουντιάλ U20, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Παόλο Ρόσι και δικαιώνοντας τη διοίκηση της Τσέλσι που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσει.     

Τι και αν οι «Azzurini» έφτασαν στην πηγή χωρίς να πιούν νερό, το ταλέντο που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα ξεχειλίζει.

Η ήττα από την Ουρουγουάη στον τελικό του Μουντιάλ U20 (12/6,1-0) μπορεί να ήταν άδοξη για ένα σύνολο με τέτοια ποιότητα, ωστόσο πολλοί από τους νεαρούς παίκτες των «μπλε» είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον. Ο Τσέζαρε Καζαντέι είναι ένας εξ αυτών.


Γεννημένος το 2003, ο 20χρονος μέσος ήταν μόλις τριών ετών όταν ο Φάμπιο Καναβάρο σήκωνε το τρόπαιο του παγκοσμίου κυπέλλου στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Λίγα χρόνια αργότερα, ο νεαρός παίκτης από τη Ραβένα της Ιταλίας, έμελλε να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ για την εθνική του ομάδα (7 γκολ), «σπάζοντας» το ρεκόρ του Πάολο Ρόσι που κρατούσε 41 ολόκληρα χρόνια!

Ο μύθος του ιταλικού ποδοσφαίρου, στο παγκόσμιο της Ισπανίας το 1982 είχε αναδειχθεί ως τοπ σκόρερ έχοντας σημειώσει έξι γκολ. Τον αριθμό αυτό ισοφάρισε μεν ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι το 90’, αλλά έκτοτε κανένας άλλος «azzuri» δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα περισσότερες από έξι φορές σε ένα μόνο Μουντιάλ.


Ο Καζαντέι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 ετών, έχοντας ως πρότυπο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Γρήγορα ξεχώρισε ως παίκτης της Ίντερ έχοντας 26 γκολ και 7 ασίστ σε 66 μόλις εμφανίσεις με την δεύτερη ομάδα των «νερατζούρι».   

Μετά την πολύ καλή του απόδοση στο UEFA Youth League τη σεζόν 2021/22 (2 γκολ σε 7 συμμετοχές) ο 20χρονος βρέθηκε στο «στόχαστρο» της Τσέλσι, η οποία πόνταρε πάνω του αγοράζοντάς τον έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη μία σεζόν που έχει παίξει για τη δεύτερη ομάδα των Λονδρέζων, βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές πριν παραχωρηθεί ως δανεικός στη Ρέντινγκ στην οποία βρίσκεται έως και σήμερα.   


Αγωνίζεται κυρίως ως μεσοεπιθετικός και η σωματοδομή του τον βοηθάει ιδιαίτερα στις «εναέριες μονομαχίες».

Ενδεικτικό είναι το ότι τρία από τα επτά γκολ που πέτυχε στην Αργεντινή ήταν με κεφαλιά. Παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο μοίρασε δύο ασίστ στους συμπαίκτες του σε δύο πολύ καίριες αναμετρήσεις της διοργάνωσης.

Το… αστέρι του Τσέζαρε Καζαντέι έλαμψε στο παγκόσμιο κύπελλο της Αργεντινής, με τον 20χρονο να κερδίζει και τα δύο κορυφαία βραβεία: Το «χρυσό παπούτσι» αλλά και αυτό του MVP του τουρνουά. Η λίστα των παικτών που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο είναι εξαιρετικά περιορισμένη (5 παίκτες) και περιλαμβάνει τεράστια ονόματα, όπως αυτό του Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Αγουέρο.


Ο ίδιος είναι πάντα συγκρατημένος στις δηλώσεις του. Όταν συμπλήρωσε τον αριθμό των επτά γκολ στον αγώνα της Ιταλίας με τη Νότια Κορέα (2-1), ερωτήθηκε για το τι σημαίνει για τον ίδιο η κατάκτηση του «χρυσού παπουτσιού» και απάντησε: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει κάθε αγώνα και ελπίζω και το τουρνουά»


Μπορεί μερικοί οπαδοί της Τσέλσι να έτρεφαν μία… δυσπιστία σχετικά με το αν ο Ιταλός μέσος θα άξιζε τα χρήματα που η ομάδα έδωσε για να τον αγοράσει, με ένα fast forward στο φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, θα συμφωνούσαν πως αυτό το ανερχόμενο ταλέντο ήταν όντως η καλύτερη προσθήκη για τους «μπλε».   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
        

    

        

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0