Πρόσωπα

Το «κιτρινόμαυρο» χαμόγελο του Χατζηδάκη

Το «κιτρινόμαυρο» χαμόγελο του Χατζηδάκη

«Ο ταχυδρόμος πέθανε, ήταν παιδί στα δεκαεφτά που τώρα έχει πετάξει» έγραφε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1961. Όχι δεκαεφτά αλλά ένα χρόνο… μικρότερος, ήταν ο Μανώλης Χατζηδάκης στην προηγούμενη ανακοίνωσή του από την ΑΕΚ το 2016 και το BN Sports ξετυλίγει το κουφάρι της ζωής του 23χρονου σέντερ, από τον Πανιώνιο Λέρου και τη συνεργασία με τον πατέρα του μέχρι την Εθνική Ανδρών και την εκ νέου συνεργασία με τη «Βασίλισσα».

Γεννημένος στη Λέρο στις 21 Απριλίου του 2000, ο Μάνος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, Γιώργου, γνωστού και ως «Λεριός». Ο Γιώργος Χατζηδάκης ήταν μεγάλο ταλέντο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και είχε αγωνιστεί σε Α2 και Α1 με τη φανέλα του Πειραϊκού από το 1988 μέχρι το 1995.

χατζ.jpg

Υπό τις οδηγίες του πατέρα του στον Πανιώνιο Λέρου, ο -ύψους 202 εκατοστών στα 14 του- Χατζηδάκης θα πετύχαινε «διάνα» το καλοκαίρι του 2014. Ο Κώστας Μίσσας τον είδε σε μια προπόνηση με τη μικτή ομάδα της Δωδεκανήσου στη Ρόδο και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ο πατέρας του αποφάσισε να μετακομίσουν στην Αθήνα για να έχει πιο ήπια προσαρμογή στα νέα δεδομένα, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες. «Δεν θα μπορούσα να αφήσω μόνο το Μανώλη μου», αρκέστηκε να πει ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Προπονητής ο Γιώργος Χατζηδάκης και από πίσω του, με το νούμερο 14 ο γιος του, Μάνος
χατζηδακης-πατερας.jpg

Και από εκεί που ο μικρός ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Ίκαρο Καλλιθέας (από τις καλύτερες υποδομές της Αττικής στα παιδοεφηβικά πρωταθλήματα), ξαφνικά ο Μάκης Αγγελόπουλος έρχεται σαν… Άγιος Βασίλης, προσφέροντάς του 7ετές συμβόλαιο!

Οι δανεισμοί σε Μαρούσι και Κόροιβο Αμαλιάδας σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση (γενικότερα) της ΑΕΚ στα… δικά της «ελληνόπουλα» (βλ. Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος, Τσαλμπούρης, Σκουλίδας κ.α.) οδήγησαν στο οριστικό -όχι όμως και αμετάκλητο- διαζύγιο με τον «δικέφαλο» το 2021, όπου ο 23χρονος επέστρεψε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, για λογαριασμό του Κολοσσού.

Ο Χατζηδάκης θεωρείται ο καλύτερος σέντερ της γενιάς του (γεννηθείς το 2000) και εντυπωσίασε άπαντες με τις φετινές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Κολοσσού, με την απόλυτη αναγνώριση να μην αργεί, καθώς πρώτη φορά στην καριέρα του κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών, για τους προκριματικούς αγώνες, τα λεγόμενα «παράθυρα».

5817328.jpg

Η μοίρα του έπαιξε ένα… όμορφο παιχνίδι (εν τέλει). Το 7ετές συμβόλαιο του 2016 μπορεί να μην το ολοκλήρωσε με τη φανέλα της ΑΕΚ, όμως, 7 χρόνια μετά, δηλαδή στη… λήξη του, υπέγραψε νέο, ξανά με τη «Βασίλισσα», όμως αυτή τη φορά τίποτα δεν είναι ίδιο, εκτός από το project ελληνικής βάσης που φαίνεται να προσπαθούν να εφαρμόσουν οι «κιτρινόμαυροι».

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0