Πρόσωπα

Agent Μπέκαμ: Ο Μέσι είναι η κορύφωση του σχεδίου για το MLS (video)

Agent Μπέκαμ: Ο Μέσι είναι η κορύφωση του σχεδίου για το MLS (video)

Πήγε εκεί πριν από 16 χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Πλέον, βρίσκεται εκεί ως ιδιοκτήτης. Και κατάφερε να τους πάει τον Λιονέλ Μέσι. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε υποσχεθεί στο MLS πως θα το οδηγούσε σε… εκτόξευση και το πράττει.

Τυχαίο και απλό ταξίδι αναψυχής; Μάλλον όχι…

Πριν από μερικές μέρες ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρέθηκε στο Παρίσι και επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο της Παρί Σεν Ζερμέν, συναντώντας τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και βγάζοντας φωτογραφίες μαζί τους. Φυσικά, είδε και τον Λιονέλ Μέσι. Και μπορεί μπροστά στις κάμερες φυσικά να μην ειπώθηκε τίποτα, αλλά ποιος λέει ότι δεν έδρασε ως άλλος… agent ο «Μπεκς»;

Σίγουρα θα έγινε μια κουβέντα, θα προσπάθησε να πείσει τον πείσει και εν τέλει κατάφερε ν’ αποσπάσει το «ναι» του Αργεντινού νυν Παγκόσμιου Κυπελλούχου. Αυτή η εξέλιξη σημάδεψε το φετινό καλοκαίρι με την μεγάλη μετακίνηση του Λίο στο MLS για λογαριασμό της Inter Miami. Της ομάδας που ίδρυσε ο Άγγλος σούπερ σταρ, ως… ανταπόδοση προς το πρωτάθλημα των ΗΠΑ και το Μαϊάμι για το ξεχωριστό συναίσθημα που του έμεινε από τα ποδοσφαιρικά του χρόνια εκεί…

Το deal για την αγορά ομάδας και το πλάνο για το γήπεδο…

Το 2007 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε ποδοσφαιριστής της Λος Άντζελες Γκάλαξι, όπου θα περνούσε μια ολόκληρη 5ετία, δίνοντας αρκετή από την λάμψη του στο πρωτάθλημα. Και λίγη επιπλέον απ’ όση μπορεί να είχε από μόνη της, η Πολιτεία την οποία είχε επιλέξει για τις νέες ποδοσφαιρικές του εμπειρίες.

Ο «Μπεκς» στο deal που είχε υπογράψει και το οποίο του απέφερε περί τα 255 εκατ.δολάρια για όλα τα χρόνια της παρουσίας του στους Γκάλαξι, είχε όρο για την αγορά ομάδας στο MLS, με περιορισμό στις επιλογές για την Πολιτεία την οποία θα είχε ως έδρα το κλαμπ, ενώ, θα έπρεπε η αντικειμενική της αξία να μην ξεπερνούσε τα 25 εκατομμύρια.

Και κάπως έτσι προέκυψε η επένδυση στην Inter Miami, καταφέρνοντας να την βάλει στην Λίγκα το 2020, ν’ αποκτήσει συμπαίκτες με τους οποίους συνεχίζει να συνυπάρχει στο μετοχικό σχήμα και να κάνει μεγάλα όνειρα για την ανέγερση νέου γηπέδου.

Αυτό θα έχει χωρητικότητα 25.000 θέσεων θ’ ανοίξει τις πύλες του για τον κόσμο μέσα στο 2025 και το κόστος μαζί με το τεράστιο πάρκο που θα το περιβάλλει, τα εμπορικά καταστήματα και ό,τι θα περιλαμβάνει η τοποθεσία, θα φτάσει στο 1 δισ.δολάρια.

«Λαγωνικό» στην υπόθεση του Μέσι

Όσα είπε ο Μέσι στη συνέντευξή της Τετάρτης, με την οποία μάλιστα επισκίασε ολόκληρο τελικό Europa Conference League και τρέλανε τα social media και τους οπαδούς με την ανακοίνωση για την Inter Miami, μάλλον τα είχε… προβλέψει ο Μπέκαμ. Ο Αργεντινός αναφέρθηκε στην Μπαρτσελόνα, η οποία όμως είχε αρκετά κενά για να καλύψει στην προσφορά που φέρεται να του έκανε. 

Ο Λαπόρτα δεν είχε κάνει τον θρύλο των «μπλαουγκράνα» να μείνει ήσυχος πως όλα θα έχουν ομαλή εξέλιξη κι έτσι ο «Μπεκς» έκανε την κίνησή του.

Ο Άγγλος προφανώς θα παρουσίασε κάτι τρομερά ελκυστικό στον Μέσι, πέρα από το οικονομικό σκέλος του συμβολαίου και τα φοβερά εξτρά που προστέθηκαν. 

Από το ποσοστό στις συνδρομές που θα γίνουν μέσω Apple για το MLS Season Pass, μέχρι τα ποσοστά από τις πωλήσεις των εμφανίσεων της ομάδας με το όνομά του και φυσικά παραχωρήθηκε και σ’ εκείνον ο όρος για την πιθανή αγορά ενός franchise στη Λίγκα, όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Από τα περασμένα χρόνια ο Μπέκαμ ήξερε πώς να … γλυκάνει τον Μέσι με δηλώσεις για το ποδοσφαιρικό του ποιόν. 

Μάλιστα, το 2018, σε σχόλιο που του είχε κάνει στο Instagram μεταξύ σοβαρού και αστείου – περισσότερο αστείου τότε – είχε αναφέρει: «Ποιος ξέρει; Μπορεί σε μερικά χρόνια να μιλήσουμε τηλεφωνικά…».

Πλέον, η Inter Miami κοστολογείται στο 1 δισ.δολάρια μετά την… εκτόξευση της αξία και της υστεροφημίας της με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, στα social media μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το κλαμπ από τις Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησε 1 εκατομμύριο νέους ακόλουθους, προκειμένου όλοι να παρακολουθούν όσα θα κάνει ο ηγέτης της «αλμπισελέστε» εκεί.

Αν μη τι άλλο, ο Μπέκαμ αποδεικνύεται… Μίδας!

Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0